pohvala uredniku

Predlogi, kritike, ideje, ...
Uporabniški avatar
Sven
Prispevkov: 1092
Pridružen: To Maj 17, 2005 11:30 pm
Kraj: wajdušna
Kontakt:

pohvala uredniku

OdgovorNapisal/-a Sven » Pe Jun 03, 2005 3:36 pm

pohvalil bi rad urednika foruma, za zelo lep izgled foruma. Prav lepo je pogledati te sončnice. Bravo urednik!!! :stisk_roke:

Uporabniški avatar
Ludwig
Prispevkov: 1118
Pridružen: So Jul 26, 2003 10:38 pm
Kraj: Moravče
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ludwig » So Jun 04, 2005 12:03 am

Pohvalil bi ga tudi jaz. Vsaj pohvalo mu namenimo za voluntersko delo, ki ga ni tako malo...
Ne razumem pa naših trgovcev in ostalih ki z offroad-om kujejo cekine, kako da jim ni v interesu imeti benerjev na forumu, glede da obiskuje forum 90% slovenske off road scene...
Če bi ti uspelo v nemčiji naredit forum, na katerega bi zahajalo 30% nemške or scene bi bil miljonar, ker bi se tepli za benerje...
Zgleda da spet capljamo zadaj.
LP Ludwig
God shave the queen...

Uporabniški avatar
vigadu
No. 1
Prispevkov: 1323
Pridružen: Ne Maj 18, 2003 9:57 am

OdgovorNapisal/-a vigadu » So Jun 04, 2005 9:26 am

Najprej hvala obema za pohvale. Vidiš zgleda, da je res - pohvališ nekoga
recimo za umetniški vtis in on te takoj pohvali nazaj za kaj drugega. In kmalu
se hvalimo vsepovprek. :lol:

Kar se pa bannerjev tiče, pa ni povsem res, da ni nihče pokazal zanimanja zanje,
le da se potem malo zaradi pomanjkanja časa in podobnih zapletov nismo
uskladili. Obljubim pa, da bom v kratkem pripravil mesto, za objavo oglasov
in potem bo reč enostavna. Torej še enkrat vabim vse, ki bi želeli imeti
banner na strani naj se mi oglasijo. Oziroma vse, ki poznajo koga, ki bi imel
reklamo na strani, da ga obvestijo o možnosti. Seveda bomo vse prispevke
zaslužene na ta način takoj porabili za razvoj offroad scene pri nas.

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Ne Jun 05, 2005 1:06 pm

Vigadu, cenim in nadvse pozdravljam tvojo skrb za urejevanje tega našega foruma (če ti še kdo pomaga, gredo enake zahvale tudi njemu - njej??). Lahko se pohvališ, da imaš res ČIST forum.
Če mene vprašaš, raje plačam na leto eno (minimalno) članarino za ta forum in nisem je... od reklam, kot pa da se mi neki bannerji in podobna jajca odpirajo in motovilijo po ekranu.
Torej jaz sem za te strani BREZ reklam (tudi pri prispevkih).
Če pa lahko odpreš še eno rubriko "reklame", pa naj tam, ampak samo tam, reklame do stropa skačejo, če hočejo. Ali naj pa vsak od nas intezivnih piscev za vsak prispevek na koncu leta v šparovček "za razvoj offroadarske scene" prispeva ne vem 5 ali 10 SIT. Pa bo nekaj denarja in NIČ reklam.
BTW: Upam da pod pojmom "razvoj OR scene" ne smatraš nabave aparature za točenje hladnega piva na tekmah in ostalih srečanjih .... čakaj, čakaj, saj tale ideja pa sploh ni slaba.... če bi bilo pa še pivo zastonj .....

LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » Ne Jun 05, 2005 4:59 pm

2 Miran :


- vzmeti UG Ljubljana tel. 01 4271205
- Bačar tel. 05 3663403
- Vigal Ajdovščina 05 3680300
LP
Miran



samo en majhen delček tvojega epp-eja.........
to da (omenjanja) - reklamiranje tvojega podjetja ne omenjamo, torej če ti reklamiraš je OK, če pa kdo drug(čeprav za denar !), se pa prvi oglašaš, da si PROTI
:shock:

Uporabniški avatar
ferrarist
Moderator
Prispevkov: 1488
Pridružen: To Jun 10, 2003 8:49 pm
Kraj: okolica ajdovščine

OdgovorNapisal/-a ferrarist » Ne Jun 05, 2005 6:06 pm

miran,banner ni tisto,k se ti okna odpirajo..banner je kvadratek,ki je npr. na vrhu prve strani foruma...
zgleda tako:
pejdi na http://www.avtomobilizem.com/forum in na vrhu strani na desni je ta banner...

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Ne Jun 05, 2005 9:43 pm

Niti slučajno, da ne odgovorim:
Najprej GOSTu
Če nekomu od forumašev napišeš, kje naj kakšno stvar poišče, po mojem to ni reklama v smislu posiljevanja ostalih. A ti bi mogoče hotel takole:
" Bepi vpraša: a kdo ve, kje naj poceni dobim to in to za moj avto?
Palinko odgovori: vem, pa ne povem, le ti se še daj mučiti in telefonari okrog in išči, tako kot jaz, mogoče ti bo uspelo..." Če, ljubi gost sodelovanje na forumu vidiš tako, potem si, oprosti izrazu, navaden butec in še kaj.
Kolikor vem, moje podjetje na tem niti na katerem koli drugem forumu niti enkrat ni bilo omenjeno. Niti moja dejavnost ne, mislim, da je samo Ludvig enkrat nekaj o mojem delu omenil. Če ne veš kaj delam, bodi raje tiho. Ali bi mogoče rad postal moja stranka? Verjetno sem eden redkih, ki svojim strankam želim, da jim ne bi bilo treba biti moja stranka. Ali mogoče smatraš kot reklamo to, da kolegom iz foruma rečem, da lahko pri meni v delavnici za njih kaj skupaj naredimo. Mislim da v tem primeru zgoraj navedena pripona navaden ni primerna. Bolj ustreza kronan. :lol:
Čudno, da me ne obdolžiš reklamiranja ker poizkušam najti za VSE ki gremo kdaj dol najcenejši trajekt proti Tuniziji. Ali bi bilo po tvojem prav, da vem za najcenejši (bolje bi bilo najmanj drag) trajekt in napišem, jaz grem s ta poceni, vi pa plačajte več. A to hočeš?
Daj javi se še s čim pametnim, z veseljem te bom popljuval nazaj. Volje sem ravna prave. Daj, napiši kaj, prosim...

2 ferrarist: hvala, jaz sem mislil, da je banner tisti trak, ki teče na vrhu strani. Ma saj sem napisal "!bannerji in podobna jajca". Stvar je po mojem taka: danes okenček (vou, poglej samo en okenček pa smo dobil za X piv!!), jutri še en navpičen okenček, pojutrišnjem one strani, ki se odpirajo, čez dober teden pa dobiš en kup pošte (junk ali spam ali kako se ji reče). Z reklamami je tako kot s pijačo: na začetku je luštno za vse, na koncu pa ni nujno...
Ta forum bi lahko že od nekdaj bil Vigadujev privat biznis in od njega bi z reklamami on lahko nekako živel. Mislim, da obiskov ni tako malo.
Mogoče mu žena pravi (moja bi mi skoraj zanesljivo) da je bumbar, ker mu biznis polzi med prsti; mogoče, ne vem. Jaz in mogoče še kdo, sem mu pa hvaležen, da to dela iz dobre volje in ljubezni do tega našega hobija ali kar koli ta naš OR že je. Mislim, da sem ga ene parkrat že tudi tle na forumu pohvalil (in malo nekam zlezel).
Dost je, že težim..
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
Noise
Prispevkov: 154
Pridružen: Sr Maj 21, 2003 7:36 am

OdgovorNapisal/-a Noise » Ne Jun 12, 2005 10:54 am

miran napisal/-a:Če mene vprašaš, raje plačam na leto eno (minimalno) članarino za ta forum in nisem je... od reklam, kot pa da se mi neki bannerji in podobna jajca odpirajo in motovilijo po ekranu.
Torej jaz sem za te strani BREZ reklam (tudi pri prispevkih).
Ali naj pa vsak od nas intezivnih piscev za vsak prispevek na koncu leta v šparovček "za razvoj offroadarske scene" prispeva ne vem 5 ali 10 SIT. Pa bo nekaj denarja in NIČ reklam.


Ne se hecat, človek. 5-10 SIT x 324 uporabnikov = v najboljšem primeru 3.240 SIT. HALOO?????? Tale izjava je res huda... A kdo ugane, koliko stane gostovanje in vzdrževanje takega foruma? 3.240 SIT še za bencin za enkratno vožnjo do računalnika ni dovolj, ne pa da bi bilo za stroške za celo leto!?

Jaz sem ZA reklame.

Uporabniški avatar
slayer
Prispevkov: 2042
Pridružen: Pe Okt 31, 2003 1:01 pm

OdgovorNapisal/-a slayer » Ne Jun 12, 2005 12:46 pm

Tudi jst sm za reklame. Vem koliko stane hosting foruma...

Cyrus
Prispevkov: 233
Pridružen: To Okt 28, 2003 1:36 pm
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a Cyrus » Ne Jun 12, 2005 6:57 pm

Tudi jaz hvalim skrbnika strani :stisk_roke: , kar pa se reklam tice pa bi bilo po mojem mnenju smiselno postaviti omejitev, da morajo imeti zvezo s tematiko na forumu. Ker tehle avtoradiev z "dalincki" imam pa ze vrh glave.
Kje so zdaj tisti "big brotherji", ki skrbijo za voznjo po gozdnih vlakah, voznjo na kurilca in gospodinjski plin, mater jim........ moram nehati, ker bom postal nevljuden, da malo pokukajo tudi na ta del ekonomije.

V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da bomo imeli spopad Calvo vs. Rio Mare ali pa Allways vs. Catherine. To bi bilo pa malo mimo.
LP

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Ne Jun 12, 2005 8:14 pm

Noise, žal ne bereš dovolj temeljito: napisal sem za VSAK prispevek. Jaz sem jih v par mesecih naklofal že (poglej levo, saj piše koliko jih je bilo).
In koliko pa sploh stane vodenje takega foruma, a mogoče veš? Če veš napiši. Če si hoče kdo iz tega službo narediti (Vigadu ali kdor koli), naj si jo.
Kadar bo reklam preveč, bomo pač nehali to stran uporabljeti. In mogoče odprli podobno brezreklamno.
Ampak jaz sem še vedno PROTI reklamam. S tistim, ko sem rekel, da naj vsak pogosti pisec za svoje umotvore kaj prispeva, sem v bistvu povedal (nekateri so mogoče razumeli, nekateri pa pač ne) da raje nekaj svojega denarja dam, kot da bi reklame gledal. Pa verjemi mi, že zelo dooolgo mi nihče ni nič podaril, niti na loteriji nisem zadel.
Smisel foruma pa je, da vsak pove svoje mnenje.
Lep pozdrav Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
Samo
Prispevkov: 1046
Pridružen: Če Dec 18, 2003 4:28 pm
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Samo » Ne Jun 12, 2005 8:38 pm

Za začetek: ne vem, kako mi je uspelo, da sem tole debato v celoti zgrešil :oops:
Najprej pohvalim prostovoljno delo, kajti vem, da ga ni tako malo.
2 Miran: sem že precej časa ukvarjam s spletnimi storitvami in ti lahko zatrdim naslednje:
- Tudi če uspeš odpreti vzporedni forum, ki ne bo imel reklam (ta pa bi jih npr. imel), bi moralo biti s tem nekaj hudo naorbe, da bi ljudje začeli uporabljati novega. Samo zato, ker je tam nov forum, ne bo tudi uporabnikov. Lep primer tega na SLO sceni sta Avto.net in Avtooglasnik.
- S plačevanjem članarine ne gre. Če bi se to zgodilo na tem forumu, bi poleg tebe najbrž imel le še kaka dva uporabnika.
- Že če bi forum zaklenili, da bi ga lahko uporabljali le registrirani uporabniki, bi najbrž hudo izgubil na popularnosti.
- Če bi uvedli neagresivne reklame (npr. bannerje, pa tekstovne oglase), najbrž velike večine uporabnikov ne bi izgubili. Uporabniki pač razumejo, da se mora vsak z nečim financirati. Če pa bi uporabljali razne plavajoče oglase ali še kaj hujšega, pa lahko dosežeš negativne učinke.

Tako da: Vigadu, mirno daj gor oglase, le pazi, da bodo za uporabnike "nenasilne". Predvsem oglasi pisani v flashu znajo biti poblematični, saj lahko porabijo ves CPU čas in povzročijo negativno uporabniško izkušnjo. Neizogibno je testiranje vsakega oglasa pred objavo - splača se misliti tudi na uporabnike s slabo internetno povezavo, da so oglasi kratki.

Če ni skrivnost: koliko prikazov strani in koliko različnih uporabnikov ima forum na mesec?

LP
Samo

Uporabniški avatar
Ludwig
Prispevkov: 1118
Pridružen: So Jul 26, 2003 10:38 pm
Kraj: Moravče
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Ludwig » Ne Jun 12, 2005 9:08 pm

Samo, popolnoma se strinjam s tabo. Zdajle sem prišel prav zato na forum, da napišem to kar si napisal ža ti...hvala...
LP Ludwig
God shave the queen...

Uporabniški avatar
slayer
Prispevkov: 2042
Pridružen: Pe Okt 31, 2003 1:01 pm

OdgovorNapisal/-a slayer » Ne Jun 12, 2005 11:16 pm

Mislim da ena nevsljiva pasica na vrhu foruma nebo odvračala obiskovalcev? :amen: Težko sploh dobiš kaki precej obiskan forum kateri nima reklam...

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Ne Jun 12, 2005 11:37 pm

Forum ni moj in zato nimam nobene pravice z njim gospodariti. Tega se zavedam.
Fantje, če veste, koliko je stroškov z vodenjem enega takega foruma (jaz se na te stvari ne spoznam nič, jih uporabljam, a ne vem kako funkcionirajo - tako kot moja žena in še katera vozi avto) napišite koliko to stane. Ne s tistimi balkanskimi, vsi vemo koliko... Napišite. Če so veliki denarji, potem je tisti, ki je ta forum do sedaj tako lepo zastonj vodil, tako en bumbar. Če niso, se da še vedno poiskati kakšno rešitev. Če se pa Vigadu (pač mislim, da on stoji za tem našim forumom) odloči ta forum odpreti kot njegov biznis, naj to naredi in jaz ga bom v tem prvi podprl. In spodaj naj napiše: forum vodi Vigadu d.o.o.
Nisem pa prepričan, da se splača dati reklame na forum gor zato, da se ga bo nekaj tipov (z menoj vred) potem na kakšnem srečanju še malo bolj nažrlo...
Če smo že pri reklamah: naj da gor reklame na svojo stran ORZS, da bodo potem rezultati kaj prej objavljeni. Sploh pa, zakaj pa ne dobijo tekmovalci kakšnih nalepk (pa ne s premočnim lepilom :wink:), ki bi jih morali med tekmo obvezno imeti na avtu. Pa bi organizator zaslužil za objavo fotografij in/ali prispevkov v medijih, pa rezultate bi se prej objavilo.... in OR bi se populariziral...
Nenazadnje: da dobiš denar od reklam, se moraš danes kar precej potruditi (zopet stroški)
Zatežen P Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
vigadu
No. 1
Prispevkov: 1323
Pridružen: Ne Maj 18, 2003 9:57 am

OdgovorNapisal/-a vigadu » Po Jun 13, 2005 12:47 am

Če so veliki denarji, potem je tisti, ki je ta forum do sedaj tako lepo zastonj vodil, tako en bumbar.


Hvala lepa Miran. Ves moj triletni trud si lepo zajel v en sam stavek. In s tem
se bo verjetno tudi reč končala. Do sedaj smo imeli sponzorja, ki nas je gostil
na strežniku, vendar se to končuje. Imel sem namen na lastne stroške stvar
vzdrževati naprej, vendar, če se sponzor ne bo pojavil bom vse ugasnil, sicer
bom še naprej en velik - bumbar.

Uporabniški avatar
slayer
Prispevkov: 2042
Pridružen: Pe Okt 31, 2003 1:01 pm

OdgovorNapisal/-a slayer » Po Jun 13, 2005 1:45 am

Zato pa so reklame... In mislim da bi se dalo pokrit stroške gostovanja z reklami. Cene gostovanj poznam... Cene reklam pa žal ne.

Uporabniški avatar
Samo
Prispevkov: 1046
Pridružen: Če Dec 18, 2003 4:28 pm
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Samo » Po Jun 13, 2005 6:42 am

Ni vse tako črno - zato pa sem te vprašal, koliko prikazov forum ima. Najbrž ni bogve koliko veliko, a najbrž bi ti jaz lahko zrihtal gostovanje v zameno za oglasni prostor (oz. če je zelo veliko prikazov, za del oglasnega prostora).

LP
Samo

Uporabniški avatar
Samo
Prispevkov: 1046
Pridružen: Če Dec 18, 2003 4:28 pm
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Samo » Po Jun 13, 2005 6:44 am

2 Miran: ene stvari pač počnemo za hobi. Najbrž že veš, da je offroad ena velika izguba ;). In offroad forum tudi nekako spada pod offroad ;).

LP
Samo

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Po Jun 13, 2005 11:50 am

Predober je, da bi se mu tako odrekli.
Dejmo se, tisti ki nam je res kaj do tega (meni je zelo) foruma, enkrat dobit v živo (pa ne na tekmi, tam je preveč motečih dejavnikov) in se malo o tem pomeniti. ČIMPREJ!
Vigadu, saj veš, da ti že ves čas nekam lezem zaradi tega foruma :wink:
Če se ne bi bal, da te bom preveč raztegnil, bi ti še. Ne odnehaj. Tle smo, da pomagamo. Z dejanji in ne parolami.
Ni prav, da vabim, ampak kolikor poznam ma Mamut en super plac za dol se vsest in kakšno pametno rečt. Dejte povedat kje in kdaj. Če čte, tudi pri meni na morju. Samo ne čez vikend.
DEJANJA ŠTEJEJO!
L aktivističen P Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
mamut
Prispevkov: 1378
Pridružen: Sr Jun 11, 2003 12:52 am
Kraj: Mengeš - CRUISERLAND :)
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mamut » Po Jun 13, 2005 11:55 am

Ne razumem pa naših trgovcev in ostalih ki z offroad-om kujejo cekine, kako da jim ni v interesu imeti benerjev na forumu, glede da obiskuje forum 90% slovenske off road scene...
Če bi ti uspelo v nemčiji naredit forum, na katerega bi zahajalo 30% nemške or scene bi bil miljonar, ker bi se tepli za benerje...
Zgleda da spet capljamo zadaj.

2 Ludwig: A ti zmer sam seb verjameš kar napišeš?
30% D4x4 ni niti približno enako 90% SLO4x4, bi bil pa zelo vesel zaradi slovenske 4x4 scena, da bi bilo.


Kar se tiče oglaševanja sem enkrat Vigaduju že nekaj zanimanja omenil. Če je forum v situaciji biti ali ne bit pa lahko zagotovim, da ga bomo podprli, pa ne zaradi biznisa (ker v off road "biznisu" smo še vedno bolj zaradi tega, da smo, kot pa zaradi mastnih denarcev) ampak bolj zaradi tega, ker nam off road še vedno veliko pomeni kot hobi. Iz tega hobija smo pred leti vkup spravili tudi sedaj tako popljuvano (upravičeno) ORZS, ki pa se je žal izrodila (tukaj je lahko tudi zgodba o 3 in večletnem volunterskem norčku).

Oglasi, da ali ne na forumu? Da, a nemoteči in nepreveliki.
Gostje na forumu, da ali ne? Da, a nemoteči (avtoradije in podobno sranje gostov bi brez problema cenzurirali, smiselni prispevki gostov o 4x4 pa niso moteči)

L4x4p.

Aja pa še mal EPP:
dobrodošli na
http://www.mamut4x4.com
Vigadu pošlji račun, sam ne prevelik :)
www.mamut4x4.com ... največji izbor 4x4 opreme v Sloveniji.

Uporabniški avatar
Samo
Prispevkov: 1046
Pridružen: Če Dec 18, 2003 4:28 pm
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Samo » Po Jun 13, 2005 2:46 pm

slayer napisal/-a:Zato pa so reklame... In mislim da bi se dalo pokrit stroške gostovanja z reklami. Cene gostovanj poznam... Cene reklam pa žal ne.


Žal so cene nizke. Npr. na Najdi.si:
http://www4.najdi.si/pomoc/oglasevanje/webklasik.jsp
1 do 2 SIT + DDV na banner. Seveda je lahko cena višja, če je to ciljana publika. Če bi torej imel lasten oglasni strežnik in sam vrtel oglase, bi jih lahko dražje prodajal tistim, ki ciljajo na offroad publiko. Če pa bi dal oglasni prostor nekomu v zakup, da gor vrti karkoli že, pa bi za en prikaz dobil manj kot 1 SIT. Ravno obogateti se s tem najbrž ne da...

LP
Samo

Uporabniški avatar
slayer
Prispevkov: 2042
Pridružen: Pe Okt 31, 2003 1:01 pm

OdgovorNapisal/-a slayer » Po Jun 13, 2005 3:59 pm

Obogateti ne... Poplačati stroške gostovanja na serverju pa ja. :wink:

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Po Jun 13, 2005 6:41 pm

Mamut!!!!

HITRO, Hitro:
sem sledil tvoji reklami in sem si izbral ponujeni vitel Mamut CE M 8000 in to OBVEZNO po navadni ceni in ne po internetni. Glede na to, da ga ponujaš za toliko, mi potrdi naročilo in ti ga pridem danes magari sredi noči iskat - ampak po ponujeni ceni, ki si jo po zakonu o trgovini in trgovskih uzancah dolžan spoštovati.

DEj preglej še ostale cene, drugače te bo res še kakšen nori pravnik olupil do gat!! Pohiti.

Matr ga bomo pili.... brez bannerjev in ostalih je...

L ovitlan P Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
miran
Prispevkov: 4370
Pridružen: To Okt 05, 2004 11:48 pm
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Po Jun 13, 2005 6:50 pm

Mamut:
se moram popraviti: po normalni ceni ga vzamem in ne po navadni in še manj po internetni.
Če ti je pa CEM 8000 že zmanjkalo, potem pa po NORMALNI ceni vzamem CE 9000. Lahko mi daš pa tudi oba :lol: :lol:

LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel


Vrni se na “O forumu ...”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov