strešne luči po potrebi
- NOMIS ČILVAP
- Kraj: DOLENSKA
strešne luči po potrebi
http://www.youtube.com/watch?v=FXfAoCdTj4A
v zgornjen linku na 2.15 minutah je lepo vidno kaj bi želel narediti!
namreč namen imam nekako prek nekakšnega prenosa narediti premične strešne luči, kar bi mi bilo dosti bolj funkcionalno, ze zaradi same višine avtomobila , kot tudi zaradi vej in vožnje po dnevi ko bi imel luči pospravljene , in nebi tvegal da se mi razbijejo! sedaj pa me zanima kako bi se to izvedlo imate kakšne ideje?
v zgornjen linku na 2.15 minutah je lepo vidno kaj bi želel narediti!
namreč namen imam nekako prek nekakšnega prenosa narediti premične strešne luči, kar bi mi bilo dosti bolj funkcionalno, ze zaradi same višine avtomobila , kot tudi zaradi vej in vožnje po dnevi ko bi imel luči pospravljene , in nebi tvegal da se mi razbijejo! sedaj pa me zanima kako bi se to izvedlo imate kakšne ideje?
Najlažje je tako kot je v videu, za luči narediš okvir v katerega jih pritrdiš, ta okvir pritrdiš na avto preko vrtišča (narediš tako kot so tečaji pri vratih ali nekaj podobnega). Potem manjka pa samo še nek aktuator, ki jih vzdigne ob potrebi, če imaš v avtu že kompresor za zrak je najlažje dogradit še en ventil ter pnevmatski cilinder
Slikaj streho avta oz tam kjer hočeš pritrditi luči, potem dobiš tudi kakšno skico
Slikaj streho avta oz tam kjer hočeš pritrditi luči, potem dobiš tudi kakšno skico
- NOMIS ČILVAP
Enaka višina avtomobila v vseh situacijah in vsak dan, je najbolj primerna. Če ne kdaj pozabiš spustit luči in ravno takrat se ti nasproti pripelje kaka garažna hiša.
Pa ves čas vožnje tuhtaš ali imaš luči gor ali dol, pa take kozlarije.
Jaz bi luči dal čim nižje nad vetrobransko steklo, morda jekleno zaščito nad njih in to je vsa umetnost ki jo rabiš.
Jaz bi luči dal čim nižje nad vetrobransko steklo, morda jekleno zaščito nad njih in to je vsa umetnost ki jo rabiš.
- NOMIS ČILVAP
robinzon napisal/-a:Enaka višina avtomobila v vseh situacijah in vsak dan, je najbolj primerna. Če ne kdaj pozabiš spustit luči in ravno takrat se ti nasproti pripelje kaka garažna hiša.
mislim da se nebom nikoli vozil po garažni hiši ker sestavljam avto za hard off road.
za dvižne luči pa sem se odločil ker bo avto z športnimi amontizerji fedri velikimi gumami bodyliftom nad streho pa še cevna zaščita zelo visok in mi je to boljša opcija od fiksnih luči. res pa je da je dražja ter skos treba misliti na luči! in ker ko suči 20 cm premera velike mi to nebo zneslo! bo pač treba malo igranja z pnevmatiko okovjem ter panti! in ker avto pride odžagan za voznikovimi vrati mi nebo noben problem zadaj narediti omenjeno konstrukcijo katera bo kot v zgornjem linku fikserana na cevno zaščito!
Za hard mislit neke dvigala luči je prav brezveze-dodatna teža pa še po nekaj vožnjah ti bo vse dol odletelo(pa nastavitev?)...
Poglej malo kako ima jeepcorporation izvedeno-samo lama nad luči pa je-pa je pravi hard buggy
Če pa že ravno to hočes, odmisli razne motorčke, edina varijanta je cilinder na zrak..
Poglej malo kako ima jeepcorporation izvedeno-samo lama nad luči pa je-pa je pravi hard buggy
Če pa že ravno to hočes, odmisli razne motorčke, edina varijanta je cilinder na zrak..
nissan tractor 3.3sdt
- NOMIS ČILVAP
compadre napisal/-a:O-ja, LED bar....very sexy, very fukish, in seveda very drago.![]()
....fsaj zame....
verjemite da sem razmišljal o nakupu led bara samo gre za izdelavo avtomobila preveč denarnih sredstev tako da nemoram razmišljati o nakupu! ker pa imam strešne luči sem se odločil o montazi le teh! luči svetijo solidno dobro vendar bom v njih vgradil xenon žarnico in elektroniko za zagon žarnice s tem sem zmanjšau porabo toka in pridobil na svetilnosti kar pa se že lahko primerja z led barom.
NOMIS ČILVAP napisal/-a:....vendar bom v njih vgradil xenon žarnico in elektroniko za zagon žarnice s tem sem zmanjšau porabo toka in pridobil na svetilnosti kar pa se že lahko primerja z led barom.
Že, že, vendar brez predelave ohišja (vrtanje in švasanje plastike) ne bo šlo, ker so xenon žarnicezadaj daljše od halogenk.
Razen, če je že v originalu zadaj daljše.
Jaz imam svoje predelane in sveti ko dab' švasal
And on the 8th day God created Land Rover
- NOMIS ČILVAP
compadre napisal/-a:NOMIS ČILVAP napisal/-a:....vendar bom v njih vgradil xenon žarnico in elektroniko za zagon žarnice s tem sem zmanjšau porabo toka in pridobil na svetilnosti kar pa se že lahko primerja z led barom.
Že, že, vendar brez predelave ohišja (vrtanje in švasanje plastike) ne bo šlo, ker so xenon žarnicezadaj daljše od halogenk.
Razen, če je že v originalu zadaj daljše.
Jaz imam svoje predelane in sveti ko dab' švasal
plastika odzadaj na lučeh je kar dolga samo verjetno bo treba kako luknjo zvrtat da bom spasal notri! na to sem se že pripravil
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 43 gostov