Če koga zanima kaj in kako, jaz sem ga blokiral, imam viška podložk, za blokirat ventil, ko sem delal zase sem jih naredil par viška. Bom pa v prihodnjih dneh prilepil par slikc demontaže in montaže, morda pa bodo komu v pomoč.
lp Andrej
Blok EGR- LC120
gferen napisal/-a:o tem EGR ventilu sem ze kr dost bral. ampak kaj tocno bo razlika ko se ga blokira?
hvala
Motor ti ne požira saj brez potrebe, EGR je samo zato da so emisije izpustov manjše, del izpušnih plinov se ti vrača v motor in še enkrat izgori, če blokiraš pa motor dobiva samo čist zrak. Boš vidu sklike, kakšna umazanjia se nabira v ventilu.
lp Andrej
dulinr napisal/-a:gferen napisal/-a:o tem EGR ventilu sem ze kr dost bral. ampak kaj tocno bo razlika ko se ga blokira?
hvala
Motor ti ne požira saj brez potrebe, EGR je samo zato da so emisije izpustov manjše, del izpušnih plinov se ti vrača v motor in še enkrat izgori, če blokiraš pa motor dobiva samo čist zrak. Boš vidu sklike, kakšna umazanjia se nabira v ventilu.
lp Andrej
No ni samo zato....je dost napisanega na netu o tem.
Sam sem kar nekaj forumov pregledal, tudi nisem bil preveč prepričan v to, ampak nisem nikoli kakšnega minusa za blokado zasledil. Tako sem se odločil da poskusim. seveda pa pride vsaka info. prav, tako da če še kdo kaj ve kar z besedami na dan.
Sam kam se pa ta pritisk sprosti, saj iz ene strani stalno pritiska zrak iz izpušne cevi in ravo zaradi tega se ga blokira na začetku in ne tik pred vstopom v ventil, da komora ostane prazna in če je kaj povratnega pritiska se sprosti v njej brez problema. Moje razmišljanje.
Lp Andrej
Sam kam se pa ta pritisk sprosti, saj iz ene strani stalno pritiska zrak iz izpušne cevi in ravo zaradi tega se ga blokira na začetku in ne tik pred vstopom v ventil, da komora ostane prazna in če je kaj povratnega pritiska se sprosti v njej brez problema. Moje razmišljanje.
Lp Andrej
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 44 gostov