Blok EGR- LC120

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
dulinr
Kraj: Notranjska

Blok EGR- LC120

OdgovorNapisal/-a dulinr » Sr Feb 26, 2014 12:34 pm

Če koga zanima kaj in kako, jaz sem ga blokiral, imam viška podložk, za blokirat ventil, ko sem delal zase sem jih naredil par viška. Bom pa v prihodnjih dneh prilepil par slikc demontaže in montaže, morda pa bodo komu v pomoč.

lp Andrej

gferen
Kraj: Sofia - Brežice

OdgovorNapisal/-a gferen » Sr Feb 26, 2014 2:27 pm

o tem EGR ventilu sem ze kr dost bral. ampak kaj tocno bo razlika ko se ga blokira?

hvala

Uporabniški avatar
mamut
Kraj: Mengeš - CRUISERLAND :)
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mamut » Sr Feb 26, 2014 4:38 pm

sem interesent za set ali dva.
031720676 ali na pm.

dulinr

OdgovorNapisal/-a dulinr » Sr Feb 26, 2014 9:15 pm

gferen napisal/-a:o tem EGR ventilu sem ze kr dost bral. ampak kaj tocno bo razlika ko se ga blokira?

hvala

Motor ti ne požira saj brez potrebe, EGR je samo zato da so emisije izpustov manjše, del izpušnih plinov se ti vrača v motor in še enkrat izgori, če blokiraš pa motor dobiva samo čist zrak. Boš vidu sklike, kakšna umazanjia se nabira v ventilu.

lp Andrej

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Feb 26, 2014 9:56 pm

dulinr napisal/-a:
gferen napisal/-a:o tem EGR ventilu sem ze kr dost bral. ampak kaj tocno bo razlika ko se ga blokira?

hvala

Motor ti ne požira saj brez potrebe, EGR je samo zato da so emisije izpustov manjše, del izpušnih plinov se ti vrača v motor in še enkrat izgori, če blokiraš pa motor dobiva samo čist zrak. Boš vidu sklike, kakšna umazanjia se nabira v ventilu.

lp Andrej

No ni samo zato....je dost napisanega na netu o tem.

Uporabniški avatar
kvoV
Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a kvoV » Sr Feb 26, 2014 10:24 pm

Pri 120ki ima zadeva mnogo funkcij. Med bolj pomembnimi deluje tudi v smislu ventila za izpust odvečnega pritiska iz turbine. Če zadevo samo zapreš bodo slej ko prej nasrkale lopatice ali kak ležaj ker odvečni pritisk ne bo imel več kam it...
Always set the trail, never follow the path

dulinr

OdgovorNapisal/-a dulinr » Pe Feb 28, 2014 11:42 am

Sam sem kar nekaj forumov pregledal, tudi nisem bil preveč prepričan v to, ampak nisem nikoli kakšnega minusa za blokado zasledil. Tako sem se odločil da poskusim. seveda pa pride vsaka info. prav, tako da če še kdo kaj ve kar z besedami na dan.
Sam kam se pa ta pritisk sprosti, saj iz ene strani stalno pritiska zrak iz izpušne cevi in ravo zaradi tega se ga blokira na začetku in ne tik pred vstopom v ventil, da komora ostane prazna in če je kaj povratnega pritiska se sprosti v njej brez problema. Moje razmišljanje.

Lp Andrej

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 44 gostov