Problem!Pajero 2 zamakanje kabine

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
lipec
Kraj: Brkini

Problem!Pajero 2 zamakanje kabine

OdgovorNapisal/-a lipec » To Mar 25, 2014 12:17 pm

LP!
Vglavnem problem je sledeč,s kolegom imava pajerota on krateki model
jaz dolgi, obema nama zamaka kabino in sicer voda se nabira pod tepihom spredaj.
Notri jo pride veliko tako da, ko pritisneš na tepih brizgne med prsti.
Avto smo probali zalivati z vodo, nalivali smo jo v reže odspredaj pri ventilatorju zračenja kabine, vezno steno med motornim prostorom in povsod kjer smo mislili da bi lahko puščalo, seveda nismo ugotovili nič.
Stvar je moteča, da ne govorimo smrdeča po zatohlem pa tudi za pločevino poda škodljiva. Aja oba avtomobila sta bila po podu speskana in zaščitena z mehko od 3M antirombo in naknadno še voskana tako da, voda skozi dno poda bi težko prišla(vsaj po našem mnenju).
Če je mogoče kdo imel podoben problem in je stvar uspešno saniral oziroma če ma kdo kako idejo kje bi to zamakalo se mu za pomoč v naprej zahvaljujem.
Vnaprej hvala za pomoč Jernej in Martin!!

mico001

OdgovorNapisal/-a mico001 » To Mar 25, 2014 12:25 pm

Ko sem imel pajota, sem imel enak problem. Poden je bil pošvasan, zaščiten tako, da tam ni bilo problema. Na koncu sem našel rjavino in posledično možnost vdiranja vode pri sovoznikovem senčniku na skrajno desni strani.
Upam, da sem kaj pomagal... 8)

Lp, Matija

reklamar

OdgovorNapisal/-a reklamar » To Mar 25, 2014 2:16 pm

meni je enkrat skozi požarno steno zamakalo, ko sem nekaj kable prestavljal, isti rezultat

romi

OdgovorNapisal/-a romi » To Mar 25, 2014 6:49 pm

Na mojemu tudi zamaka, ko je dež imam polne pragove vode ko je vode dovolj udari ven pred prednjimi sedeži. Ugotovil sem da pride voda v pragove pri zadnjih bočnih steklih. Ker je pajero spodaj na novo zaščiten so se posledično zamašile luknje v pragovih skozi katere naj bi odtekala voda, bo treba spucat. Najmanj problemov je pozimi ko voda v pragovih zmrzne, haha.

Lp.

Uporabniški avatar
kloshar

OdgovorNapisal/-a kloshar » To Mar 25, 2014 9:33 pm

Men pri osebnem avtu zamaka pri sprednjem steklu, v spodnjem desnem vogalu, mokro pa je spredaj pri nogah na obeh straneh, če se pa več vozim, pa steče tudi k nogam pod zadnjimi sedeži. Se še odločam al' zatesnit vetrobransko šipo al' zvrtat luknje v poden......
Slika

primorec 90
Kraj: Vogrsko

OdgovorNapisal/-a primorec 90 » Sr Mar 26, 2014 9:22 am

kolega je imel dolga leta na strehi prtlažnik kateri je biu prišraufan na rob strehe in je tam toliko zgulilo pleh da je tam voda notr pronicala.
Tekla pa je po prednji šipi skoraj ne vidno.
Mogoče ti lahko tudi pri anteni pušča.

Uporabniški avatar
andsuzuki
Kraj: Banjška planota, Goriška

OdgovorNapisal/-a andsuzuki » Sr Mar 26, 2014 11:45 am

Ste probali zalivat tudi pri steklih na vratih? Enkrat sem pri mojem ugotovil, da je voda tekla po stranski šipi v notranjost vrat, od tam pa ni uspela odteči skozi luknjice na spodnjem delu vrat. Ker je bil avto nagnjen še na pravo stran, je voda tekla iz vrat mimo obloge, naravnost pod tepih :evil:
Kdor dela, greši, reče petelin in zleze z race
Lp Andrej

lipec
Kraj: Brkini

OdgovorNapisal/-a lipec » So Mar 29, 2014 8:31 pm

dragi forumski sotrpini
se Vam zahvaljujem za pomoc, napake sicer se nismo odpravili ampak
predvidevamo da, je teorija zamakanja ob zadnjih bocnih steklih najverjetnejsa saj semo tudi mi tam opazili sledi vode in mokroto
bomo probali mocit in cakali ce zalije,
rezultate javim
Seenkrat hvala v kolikor se se komu porodi kaka ideja na plan z njo
Lp Jernej in Martin

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov