Nekaj o meni

Kratka samopredstavitev članov foruma. Kaj delamo, s čim se vozimo, od česa živimo, kaj znamo in česar ne, od kod smo....
MarjanS
Prispevkov: 2
Pridružen: Sr Jan 07, 2015 8:04 pm

Nekaj o meni

OdgovorNapisal/-a MarjanS » Sr Jan 21, 2015 6:58 pm

Živeli vsi

Sem nov na forumu, zato nekaj besed o sebi.

Sem Marjan, električar, šibki tok, avtomatik. Za popravljanje avtomobilov nisem nikoli našel časa, kar je škoda, a vsega v življenju pač ne morem početi.

Terenci me že od nekdaj navdušujejo, potovanja tudi. Glavnih mest in turistične gneče se rad izogibam. Pred precej leti sem si umislil Land Roverja, takrat starega 30 let. Na njem sem se »pod prisilo« učil osnov avtomehanike, iskanja, naročanja in čakanja delov in zato bolj malo vozil. Ko so prišli otroci, je avto moral od hiše. Otroci so zrasli, želja po 4x4 in potovanjih pa ostaja. Do zdaj smo vse uspešno prepotovali s VW Caravello, ki ima le en minus: ni 4x4.

Dve leti nazaj mi je uspel veliki met: našel sem svoj sanjski avto: Mercedes Sprinter 312D, 1997, visok, dolg, (togo) priklopljiv 4x4, malo km, stranski odgon iz menjalnika, zapora zadnjega diferenciala, klima. »Zdaj ali nikoli«, sem rekel, si sposodil denar in ga pripeljal domov. Sledila je pomlad krajših voženj od enega do drugega mehanika, da smo avto popolnoma usposobili. Zdaj brezhibno deluje vse. Dodal sem še mehanski tempomat. Naslednjega pol leta sem čepel v avtu in iz njega naredil zelo spodobnega kamperja s štirimi 2 metra dolgimi ležišči (na dveh ležiščih ti lahko noge visijo dol s postelje, zato lahko na njem spi tudi 220 cm ali več visoka oseba). Registriran je za 5 oseb, ker nas je pet. Peto ležišče je improvizirano. Posamezne sedeže lahko odstranim, sprednja sta vrtljiva. Posamezne postelje lahko prav tako odstranim in jih namestim na tri različne višine. Torej se notranjost preprosto lahko prilagaja za bivanje od ene do petih oseb. Ima vse, kar kamper potrebuje za udobno poletno in zimsko bivanje. Na strehi je dovolj prostora za kajake, na zadnjih vratih za kolesa. V avto sem vgradil še nešteto drobnih koristnih stvari, ki jih tu ne morem opisovati. Na koncu sem napisal še debel elaborat o predelavi in vse skupaj uspešno homologiral.

Za zdaj z njim drvimo le z ene na drugo tekmo z otroki. Daljša pot še sledi. Pred tem želim avto nujno preizkusiti na terenu, da ga ne bi kje po nepotrebnem na samem kam zaril, zakopal ali Bog ne daj prevrnil. Preizkusil bi ga rad varno. Vedeti moram, kje so meje. Dobrodošel bo vsak dobronameren nasvet, kje, kdaj in s kom bi to lahko poskusil. Seveda se ne morem in ne želim kosati s pravimi terenci. Kakšne ostre serpentine in večji nagibi itak odpadejo, ker je avto zelo dolg, ozek, visok in ima dolg zadnji previs. Meje moram pa vseeno vedeti…

Aja, še hobiji in prosti čas: turna smuka, kolo (vseh vrst), kajak (vseh vrst), zimski alpinizem, plezal (nekoč), se potapljal (nekoč), surfati se pa še učim.

Prosil bi še za nasvet, kako pripeti slike neposredno k objavi na forumu (ne link, ampak sliko).
https://www.dropbox.com/s/j2vanflrcc43s ... 3.JPG?dl=0
https://www.dropbox.com/s/xhxa8eaw5x2xs ... r.jpg?dl=0

Uporabniški avatar
Matej T
Prispevkov: 1776
Pridružen: Ne Mar 22, 2009 1:23 pm
Kraj: Kostanjevica na Krki

OdgovorNapisal/-a Matej T » Sr Jan 21, 2015 7:40 pm

:welcome:

Uporabniški avatar
medo-1
Prispevkov: 713
Pridružen: To Mar 23, 2010 3:11 pm
Kraj: NA PREŽI

OdgovorNapisal/-a medo-1 » Sr Jan 21, 2015 8:03 pm

:welcome: Dobr si poštimal zadevo naj ti sliži.lp Medo
Najbolša je pečenka iz hoste!!!
če je pa iz svinjaka pa tud uredu!!!

PAJEROxxl
Prispevkov: 353
Pridružen: To Okt 30, 2007 9:33 pm

OdgovorNapisal/-a PAJEROxxl » Sr Jan 21, 2015 10:27 pm

:welcome:
Ma kej si mona

Uporabniški avatar
Sven
Prispevkov: 1092
Pridružen: To Maj 17, 2005 11:30 pm
Kraj: wajdušna
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Sven » Če Jan 22, 2015 6:58 pm

:welcome: :welcome:
TUDI NA FB>>>KLIK

bular
Prispevkov: 760
Pridružen: To Okt 26, 2010 1:26 pm
Kraj: bula

OdgovorNapisal/-a bular » Če Jan 22, 2015 10:34 pm

:welcome:
Slike pa daš gor tako, da prilimaš lokacijo slike kjer jo imas..na koncu mora biti .jpg ali .gif,z uporabo zgornjih gumbov..
nissan tractor 3.3sdt


Vrni se na “Povejmo kaj o sebi”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 30 gostov