Imam Navaro 2008, avtomatik, 2,5L dizl,, maksimalna oprema. 196.000 km.
Pri 160k menjana veriga, sklopka je še prva. Tudi sicer nič posebnega, redni servis in to je to. Včasih se je zatikal preklop iz 4x4 nazaj na zadnjega... bojda znan problem, ampak po zamenjavi olja, je tudi to odpravljeno.
In ja, rit odnaša... ker je pač lahka. Daš noter 200 kil soli, je čisto druga pesem

In tudi 4x4 je treba po pameti (in glede na teren) vklapljati, ampak o tem pišejo boljši poznavalci in šoferji od mene.
V majhno porabo pickupov ne verjamem (jaz imam 10,6, nikoli resetiral računalnika; ko tankam in preračunam na prevožene km, je poraba od 9,8 - 11,5), ker teža, gume, oblika pač vzame svoje litre.
Hilux mi je bil takrat premajhen (notranjost, noge sem imel pritisnjene na volan), najbolj všeč mi je bil sicer Ford Wildtrack, ni bilo na voljo avtomatika in takrat čakalna doba 6 mesecev. Kako je sedaj ne vem, vidim pa nove Wildtracke in so mi še vedno najbolj všeč.
Ampak Navare ne dam. Je zanesljiva in dovolj udobna (prejšni avto volvo xc90) in predvsem uporabna (reduktor, zapora diff).
Minus je, da nima sredinske zapore diferenciala (v primerjavi s Pathfinderjem), ampak ta minus odtehta cena
Imam pa probleme na tehničnem pregledu, ker včasih trdijo, da bi moral imeti piskanje pri vzratni vožnji
Čeprav je pravilnik glede tega jasen!
Nova Navara? Ja, lep design (Ford še lepši), ampak ostajam pri tej še naslednjih 5 ali več let