Discovery 2 ali Pajero 2

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Evan
Prispevkov: 22
Pridružen: Če Jan 15, 2009 9:11 am
Kraj: Mengeš

Discovery 2 ali Pajero 2

OdgovorNapisal/-a Evan » Pe Dec 11, 2015 8:34 pm

Pozdravljeni,

Odločam se za nakup Discovery-ja (najrajsi serije 2) ali Pajerota 2, npr. 2.8 TD (verzijo, ki že ima - če se ne motim - super select). Zanimajo me predvsem mneja forumašov - iz prve roke - in sicer glede vzdrževanja in stroškov povezanih s s tem. Da se razumemo; povsem mi je jasno da kupujem star avto in mi je jasno da bo potrebno šraufati in menjati dele. Nisem se še čisto odločil ali kupiti varianto, kjer bi avto povsem podrl ali mogoče vseeno kupili bolj ohranjenega, kjer vsaj ne bi bila potrebna totalna obnova karoserije. Torej v zvezi s tem me zanima dostopnost delov in cene. Za Disca sem že preverjal na netu in se dobi praktično "vse" za razumen denar, za japonca je teh informacij manj; skrbijo me tudi pregovorni dragi nadomestni deli.
Sem hotel v dvojico dodati Yoto serije 95, pa raje ne vprašam. Že nabavna cena se zdi x kratnik prvih dveh.
Hvala.

tracar
Prispevkov: 227
Pridružen: To Dec 20, 2011 12:54 pm

OdgovorNapisal/-a tracar » So Dec 12, 2015 4:05 am

Kar se Disca II tiče - vsi deli na voljo v Angliji (spletni nakup) za zelo sprejemljive cene. Avto več ali manj iz aluminija, šibka točka (prerjavenje) na podvozju (šasija) pri rezervoarju - ni pa nujno! Ako je bil lastnik vesten in je LR-ja redno vzdrževal, potem z motorjem in pogonskimi sklopi ne bi smelo biti težav.
Poraba glede na zračni upor in letnico zasnove motorja več kot odlična - v primerjavi z Japonci je pravi šparovček (trditev zapisana na podlagi lastnih izkušenj). Pa če se ne motim je razlika tudi v stalnem štirikolesnem pogonu - LR stalni, Japonci na preklop. In nenazadnje, z Discom za enak denar dobiš večje/prostornejše, opremljenejši, itn. vozilo od večine vozil iz dežele vzhajajočega sonca.


Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: Driver, Google [Bot] in 45 gostov