Jst vem samo to, da boš prej našel iglo v senu, kot Toyoto 60, pa da bo zapovrh še za normalen denar. Tiste za 2-3 jurje pa... lahko da imaš voljo do popravlanje avtomobilov, ampak preden bos tist kup pleha spravil v red... no ja..kakor kdo... vsekakor mislim da je končni produkt zelo drag. Verjemi, sem probal
So pa - v info, če te to zanima - Nissana GQ kopirali po LC60... kako uspešno ne bom trdil, ker se nikoli nisem spuščal v detajle kako je LC60 sploh narejen... Ampak ja, tudi meni je LC60 oblikovno krasen avto.
Patrol GQ (ali pri nas Y60) je spet stvar osebne odločitve...jst ga imam, ker mi je oblika preprosto TOP!
Imam ga tudi zato, ker vem, da se na terenu precej dobro obnese, ker vem, da ga bom še v taki vukojebini, znal z improvizacojo spravit v pogon in tako nadaljevati pot. Je pa res, pa obračaj kolikor hočeš, da udobje v njem primerljivo spuščanju po bregu v pločevinki od piva.
Patrol GU (za nas Y61) je po zmoglivostih na terenu enakovreden GQ, če odvzamemo plastike, ki jo je na njemu preveč in le ta, pri resnem offroadu, kmalu odpade. Pelje se pa veliko bolj udobno, to mu moram priznat...ampak zame ni, ker mi pač oblika ne potegen tako kot pri GQ.
Problem obeh naštetih pa je, da so več ali manj vsi v slabem stanju in precenjeni... Patrol rjavi, to je dejstvo, zato se gnilih ne manjka, pa še ti niso poceni... Obnovljenim cene segajo v nebo, o kakovosti obnov pa se raje ne bom spuščal...nekaterim je obnova že to, da na rjavino našpricajo body...
LC80 bi bila dobra izbira...a ima nekaj težav...prva je ta, da ti (tako kot meni) oblika ni všeč. Je*i ga, če že kupim, se mi mora avto vsaj malo dopast...
Druga je cena... za zgleden kos pleha, boš odštel v štartu blizu ali več kot 15k eur...potem pa ti preostane še pimpanje...
Je pa res, da so ti avti, vsaj kolikor jst poznam to sceno, veliko manj rjavi.
Prednosti pa...definitivno je tukaj njegov 4.2 motor... serijsko gnan s turbom in ostalim neumnostim, ki jih ponavadi na druge avte tlačimo posebej...in tukaj ponavadi funkcijonirajo bistveno boljše kot "naše predelave".
Tudi pelje se tako, da mu lahko rečeš avto mirne duše...ampak ja...še vedno mi NI VŠEČ!
LC90... nevem, eni se kr lepo vozjo z njimi, drugi pravjo temu avtu pusi toyota... ne bom sodil kaj od tega je, definitivno pa je mogoče avto, ki bi bil vreden nakupa za potovanja.
Skratka... odgovora v tej temi, kakšen avto je top, pa poceni, pa najbolj primeren za potovanja ne boš dobil..vsak bo pač svojo slamo mlatil.
Kupi takega ki bo všeč tebi, ki ga boš znal sam popravljat in katerega boš zmogel sam vzdrževat. Pa naj si bo to Toyota, Nissan, Land Rover, al pa zgolj še ena Feroza