Izvlečna kuhinja za Toyoto Hilux

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Armanee

Izvlečna kuhinja za Toyoto Hilux

OdgovorNapisal/-a Armanee » Pe Feb 16, 2024 10:40 am

Pozdravljeni,

razmišljamo o nadgradnji Hiluxa letnik 2009 z izvlečnimi predali in izvlečno kuhinjo. Na youtube je kar nekaj DIY navodil, kako sestaviti kuhinjo in predale po svoji meri. Zanima me, če Ima kdo iskušnje s tem?

Glavne prednosti izdelave svoje kuhinje so predvsem nižja cena in prilagajanje lastnim potrebam. Po drugi strani so že narejeni produkti (naprimer ARB Slide Out Kitchen) lažji, kar bi na dolgi rok mogoče zmanjšalo porabo goriva. Tudi pri morebitni menjavi vozila na dolgi rok je lažje prestaviti nek kupljen produkt, kot kuhinjo narejeno po meri.

Hvala za mnenja in odgovore! :D

Uporabniški avatar
LocoWay

Re: Izvlečna kuhinja za Toyoto Hilux

OdgovorNapisal/-a LocoWay » Po Feb 19, 2024 4:28 pm

Kaj kdo meni bi rad izvedel? Tistim, ki veliko vejo, se po navadi ne da o tem pisati, ker je o tem objavljeno neskončno veliko materiala po raznih forumih, youtube-ih itd. in bi raje govorili o čem konkretnem, kar jih stimulira in kar bi jim dalo vedeti, da si si že sam kaj pogledal.
Moje izkušnje so da je nekaterim všeč nekaj osnovnega za par jurjev, nekateri lahko dajo gor za več deset jurjev vredno nadgradnjo. Zato je pač prvo vprašanje, s čim lahko ti živiš in za koliko časa ti to rabiš? Prodati za več kot si vložil pač ne bo šlo, zato je prva stvar, da definiraš svoje standarde kvalitete. Če nimaš izkušenj oz znancev, ki bi kaj imeli, pa pojdi pogledat vse po vrsti. Kakšno trgovino, ki prodaja overland opremo, kakšnega proizvajalce, ki dela te vložke, kakšen sejem v tujini, kjer boš večinoma videl precej drage rešitve. Jaz sem naredil predale po svoji meri. In ker ne maram ravno majajočih in škripajočih se zadev, sem kupil dober material in dobra vodila, vse ostalo pa je stvar mizarja in tvojega načrta. Seveda so tu tudi povsem kovinske rešitve s plastičnimi škatlami, kar je potem lažje, ampak večinoma povprečno gledano dražje (vsaj estetske rešitve).
Do 2023: 5 motorjev, 31 avtov, skupaj 1.516.000 prevoženih km

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov