lada niva crash test

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
slayer

lada niva crash test

OdgovorNapisal/-a slayer » So Maj 21, 2005 2:34 pm

Uporabniški avatar
Sven
Kraj: wajdušna
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Sven » So Maj 21, 2005 9:59 pm

Crash test ni ravno pohvalen, vsi lastniki lade pa vemo, da če hočeš se z njo da daleč pridet. Če bi testirali terenske zmogljivosti mislim, da ne bi imela ravno "ene" zvezdice.
:moli: lada!

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » So Maj 21, 2005 10:04 pm

Sven napisal/-a:Crash test ni ravno pohvalen, vsi lastniki lade pa vemo, da če hočeš se z njo da daleč pridet. Če bi testirali terenske zmogljivosti mislim, da ne bi imela ravno "ene" zvezdice.

To pa vsekakor. :wink:

Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » Ne Maj 22, 2005 8:31 am

Heh ja, to stima...

Pa da grejo testirat vzdrzlivost na terenu pa bi blo s5 bol bogo :)

Lada je pac zakon po svoje! :lol:

LP Jani

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » To Jan 17, 2006 6:49 pm

Uporabniški avatar
navigator
Kraj: Moravče
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a navigator » Sr Jan 18, 2006 9:16 am

slayer napisal/-a:http://langlovagok.hu/kepek2005/zalaegerszeg/050222_zszmihalyniva.shtml

Še dobro je zdržala se mi zdi. :shock: :buta_z_glavo_ob_zid:

Se mi zdi, da šofer tega ni preživel ...

lp

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Jan 18, 2006 9:46 am

Crash test je u bistvu skor boljši od landwind-a (kitajska frontera) in od safe-a(kitajski hilux).

V tem drugem primeru pa mislim, da voznik ni preživel trka.
Pred EUR sem bil SIT!

Vito_

OdgovorNapisal/-a Vito_ » Sr Jan 18, 2006 10:17 am

Pod slikami napisal/-a:A sofőr a helyszínen azonnal életét vesztette.

Avtomatični prevajalnik pa pravi ... voznik je umrl na kraju nesreče.

Uporabniški avatar
mamut
Kraj: Mengeš - CRUISERLAND :)
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mamut » Sr Jan 18, 2006 1:58 pm

Nebivedu, a ti okrog Safe na pamet o crashtestu ali si ga kje našel.
Ker jaz ga kljub intenzivnemu iskanju nisem nikjer zasledil.
definitivno pa GWM in Landwind ni eno in isto, tako kot ne Mercedes in BMW, je pa res, da sta oba prva iz Kitajske, druga dva pa iz Nemčije.

Če ga imaš se toplo priporočam.

Imam pa crash test novega modela Hover in lahko povem, da se je zelo dobro obnesel, glede na standarde današnjih terenskih vozil, saj je potniška kabina vključno z A stebričkom ostala nepoškodovana.

Na splošno pa je varnost v vseh terenskih avtih starejših generacij bistveno slabša, kot njihov zunanji izgled in s tem lažen občutek varnosti.

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Jan 18, 2006 3:47 pm

mamut napisal/-a:Nebivedu, a ti okrog Safe na pamet o crashtestu ali si ga kje našel.
Ker jaz ga kljub intenzivnemu iskanju nisem nikjer zasledil.
definitivno pa GWM in Landwind ni eno in isto, tako kot ne Mercedes in BMW, je pa res, da sta oba prva iz Kitajske, druga dva pa iz Nemčije.

Če ga imaš se toplo priporočam.

Imam pa crash test novega modela Hover in lahko povem, da se je zelo dobro obnesel, glede na standarde današnjih terenskih vozil, saj je potniška kabina vključno z A stebričkom ostala nepoškodovana.

Na splošno pa je varnost v vseh terenskih avtih starejših generacij bistveno slabša, kot njihov zunanji izgled in s tem lažen občutek varnosti.

Vem da landwind in safe nista isto, takosem tudi napisal - en je kopija frontere, drugi je kopija hiluxa.
Crashtest kitajske frontere imaš na NCAP-u in je kr hudo razpadla - še bl kt tale niva tukaj gor, test safeta imaš pa na ameriški strani crash testa, pa se tudi ni prov dobro obnesel.

Verjamem da je novejši model(hover) bolj varen in bolj obetaven - saj ga morajo pripravit do tega, da se bo prodajal v evropi - safet pa za to ni primeren, čeprav je men oblika bolj všeč od hoverja.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
Bizzy
Kraj: Litija
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Bizzy » Sr Jan 18, 2006 4:38 pm

Nebivedu,

zdi se mi, da ga že počasi malce lomiš. Prebrskal sem vse meni in prijatelju Gogeljnu znane strani (tako Evropske kot tiste onkraj oceana), a žal Američani sploh še niso testirali niti Safeta niti Suljota, le kakšen Mujo se najde sem ter tja. Vse skupaj mi deluje tako, kot da Kitajci in z njimi GWM, še niso napadli Holywood.

Prepričan sem, da se globoko motim in da nam boš sam radodarno ter ljubeznivo postregel z linkom na stran, kjer so spravili Safeta v franže.

Edino, kar sem uspel zaslediti je tole:
http://www.auto.ba/index.php?a=vijest&id=1369

... očitno se mi na forumu oglašamo, medtem pa eni pridno delajo. Če pravilno domnevam, je tale salon vozil Mamutovo maslo (vse čestitke in veliko uspehov, če imam prav). Se motim?

LP Bizzy
I tried being normal once..... I didn't like it!

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Če Jan 19, 2006 7:10 am

Kitajska frontera! Veliko mehkejši pleh od isuzu ali opla - so sami potrdili.

Slika

Kitajski hilux! (sicer brez slikc) 4WD se je full dobr obnesu, 2WD je pa čisti poraz. Očitno pri 2WD nekaj manjka. Se pa še rusi sprašujejo kakšen bo NCAP tega avta.
GWM Safe (2005)
NHTSA Frontal Crash Driver Good (4WD)
NHTSA Frontal Crash Driver Poor (2WD)
NHTSA Frontal Crash Passenger Good (4WD)
NHTSA Frontal Crash Passenger Poor (2WD)
NHTSA Side Crash Front Occupant Excellent (2WD/4WD)
NHTSA Side Crash Rear Occupant Excellent (2WD/4WD)
NHTSA Rollover Resistance Poor (w/stability control)
IIHS Offset Acceptable
IIHS Bumper Bash Poor

Tole je pa od novega hoverja, ki se je pa full odlično obnesu.
Slika
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
Bizzy
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Bizzy » Če Jan 19, 2006 10:24 am

Zdravo,

pa kje hudiča si ti našel GWM Safe crashtest? Na uradni strani http://www.nhtsa.dot.gov, kjer se med drugim ukvarjajo tudi s crash testi in njihovo podstranjo http://www.safercar.gov/, kjer izbereš model avtomobila, ki so ga testirali, nikjer že med proizvajalci ne moreš izbrati GWM, Great wall motors ali karkoli podobnega. Enako velja za drugo neodvisno preizkuševalsko agencijo http://www.iihs.org/. Nikjer nisem uspel zaslediti kombiniranega testa med testi NHTSA in IIHS, tako kot si to ti napisal oz. citiral.

Nebivedu, daj bodi dober ter za nas, ki nimamo 4 ure dnevno časa za brskanje po Internetu in se na njem ne znajdemo najbolje, posreduj link do omenjenih crash testov.

Edino kar sem našel je crash test Landwinda ali po tvoje Kitajske Frontere, ki se nahaja na naslovu http://landwind.bootnetworks.com/ in seveda spletno stran ADAC, ki je teste izvajal (na koncu strani so tudi videoposnetki trčenja http://www.adac.de/Tests/Crash_Tests/jiangling_landwind/default.asp?ComponentID=126199&SourcePageID=8645. Naslednja stran vredna ogleda, vendar žal niso karambolirali Kitajcev pa je http://www.euroncap.com/index.php.

LP Bizzy
Nazadnje spremenil Bizzy, dne Če Jan 19, 2006 10:50 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Če Jan 19, 2006 10:35 am

Bizzy napisal/-a:Zdravo,

pa kje hudiča si ti našel GWM Safe crashtest? Na uradni strani http://www.nhtsa.dot.gov, kjer se med drugim ukvarjajo tudi s crash testi in njihovo podstranjo http://www.safercar.gov/, kjer izbereš model avtomobila, ki so ga testirali, nikjer že med proizvajalci ne moreš izbrati GWM, Great wall motors ali karkoli podobnega.

Nebivedu, daj bodi dober, pa za nas, ki nimamo 4 ure dnevno časa za brskanje po Internetu in se na njem ne znajdemo najbolje, posreduj link do omenjenih crash testov.

LP Bizzy

Tut jst nimam štirih ur cajta za brskanje po netu.
Za frontero dobiš teste na NCAP, za safeta je pa bil test na eni ruski strani, kjer je tudi velik 4x4 forum. Takrat sem si vse podatke povlekel na moje računalo, ker mi je toyota hilux(alias sedaj safet) po obliki res lep avto, in sem potem za GWM safeta poiskal vse kar se je dalo. Sicer je potem ko smo zvedl da ne bo prodajan v "Evropi" vse bl dol padl, ampak nekaj podatkov o njem je pa ostalo na mašini.

Hover mi je pa grd.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
Bizzy
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Bizzy » Če Jan 19, 2006 10:59 am

Zdravo,

"tista ruska stran" je verjetno tale http://chinamobil.ru.mastertest.ru/.

Za zaključek brezplodne debate bi rad še dodal, da ne razumem, kakšen ljubitelj avtomobilov si. Če ti je nek avto res tako všeč, kot praviš
ker mi je toyota hilux(alias sedaj safet) po obliki res lep avto

bi vendarle lahko ugotovil, da je GWM Safe kopija Toyote 4Runner, ne pa Toyote Hilux. Kopija Hiluxa se imenuje Deer. Če skrajšam- tebi so všeč Bosanci. Ne jeleni.

LP Bizzy

Uporabniški avatar
Sven
Kraj: wajdušna
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Sven » Če Jan 19, 2006 11:38 am

Pa kaj temu, ki vidva oz. nebivedu pravita kitajska frontera je ta avto sam tok podoben fronteri al je opel prodal linijo kitajcem, da je avto identičen? Nekaj takega kot kadet od opla in racer od daewoo-ja ?
Hvala za odgovor in
LP
TUDI NA FB>>>KLIK

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » Če Jan 19, 2006 11:48 am

Pa govora je o LADA NIVA CRASH TESTU in ne nekih frontjerah in nevem kom. :ubogi_ludwig: :ah_seveda:

Uporabniški avatar
Bizzy
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Bizzy » Če Jan 19, 2006 11:48 am

Zdravo,

Jiangling Landwind je kopija Oplove Frontere, nastala podobno kot Daewoo Racer iz Opla Kadeta. Če gre pri tem za odkup linije ali navaden plagiat ne vem.

LP Bizzy

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Če Jan 19, 2006 1:01 pm

Bizzy napisal/-a:Zdravo,

Jiangling Landwind je kopija Oplove Frontere, nastala podobno kot Daewoo Racer iz Opla Kadeta. Če gre pri tem za odkup linije ali navaden plagiat ne vem.

LP Bizzy

Isuzu je prodal svojo linijo kitajcem in sedaj delajo kitajci landwinde po licenci isuzuja, le da uporabljajo zanič pleh, kar se je poznalo tudi na crash testu, kjer je imela oplova frontera 3 zvezdice, landvwind pa eno in še to je bilo manj točk kot lada niva.

Bizzy - moja napaka - moral bi napisati 4runner.
Pred EUR sem bil SIT!

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Pe Jan 20, 2006 10:17 am

Nebivedu!
Uspeh avta na crash testu ima zelo malo opraviti s kvaliteto pleha, kot praviš ti, ampak predvsem s konstrukcijo avtomobila in opreme ter kvaliteto proizvodnje.
Če bi bilo vse od pleha odvisno, bi imeli vsi ameriški prastari avti po pet zvezdic, Moskvič sedem, Volga pa vsaj dvajset.
LP Miran
:stari_pridiga:
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Pe Jan 20, 2006 12:13 pm

miran napisal/-a:Nebivedu!
Uspeh avta na crash testu ima zelo malo opraviti s kvaliteto pleha, kot praviš ti, ampak predvsem s konstrukcijo avtomobila in opreme ter kvaliteto proizvodnje.
Če bi bilo vse od pleha odvisno, bi imeli vsi ameriški prastari avti po pet zvezdic, Moskvič sedem, Volga pa vsaj dvajset.
LP Miran
:stari_pridiga:

Seveda da ima tukaj konstrukcija veliko(ampak ta je za safeta od toyote, za landwinda pa od opel/isuzu-ja), še več pa zvari na tej konstrukciji(delo je pa od kvantitetnih kitajcev - prednost je kvantiteta nad kvaliteto) - če pa ti daš v komplet konstrukcijo manj kvalitetne materiale in namesto da bi po kompletni dolžini 20cm bili zvari, to narediš samo 5X po 1cm, je pa rezultat tukaj. Sploh pa se landwind(kopija frontere) drobi 2x bolj kot navadna frontera. Navadna frontera je bila razbita na crash testu tok, da bi bile poškodbe za voznika majhne, landwind pa bi ubil voznika. Safet je pa kr dobro prišel skozi 4WD - se vidi da so mašine od toyote na katerih je bil avto delan. Samo ne vem zakaj se je 2WD tok slabo obnesel - saj je isti avto, le en pogon manj ima - torej kake 100kg lažji in bi zato moral bit tok manj poškodovan, ker je manj teže ki ga potiska naprej.
Pred EUR sem bil SIT!

Mud`s spirit racing team
Kraj: Kjer je Blato doma 45.30`10.03N 13.37`52.20E
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mud`s spirit racing team » To Jan 24, 2006 1:11 pm

Sven napisal/-a:Crash test ni ravno pohvalen, vsi lastniki lade pa vemo, da če hočeš se z njo da daleč pridet. Če bi testirali terenske zmogljivosti mislim, da ne bi imela ravno "ene" zvezdice.

Ampak NITI ene.......
The best off road club 2006

Uporabniški avatar
slayer

OdgovorNapisal/-a slayer » To Jan 24, 2006 1:22 pm

Mud`s spirit racing team napisal/-a:

Ampak NITI ene.......

Potem bi bil samuraj že v minusu al kaj? :krohota_se:

Uporabniški avatar
Korando
Kraj: Trebnje

OdgovorNapisal/-a Korando » Po Jan 30, 2006 12:04 pm

Evo še nekaj crash filmčkov

http://www.obitet.gazi.edu.tr/carpisma_ ... stleri.htm

pazi Forda F150 :ah_seveda:

Niva13
Kraj: tu pa tam

OdgovorNapisal/-a Niva13 » To Jan 31, 2006 10:24 pm

Ok kaj naj recem, sem se vedno ziva, po 4 nesrecah z Nivo in to ne tako nedolznih.
So mi rekli, da se lahko zahvalim avtu, da sem cela :?

Imam pa obcutek, da so imele Nive pred letom 90 trsi pleh kot kasnejse (kar se je men poznalo po pretegnjenem vratu)

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti