egipt - rabim nasvet

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
kloshar

egipt - rabim nasvet

OdgovorNapisal/-a kloshar » To Maj 06, 2008 11:52 am

Pozdravljeni,

Če ima kdo kake izkušnje z vožnjo v Egiptu, bi ga prosil za naslednje: prijateljica se seli v Egipt za štiri leta in potrebuje nasvet, kakšen avto bi bilo pametno kupit in odpeljat tja. Želi imeti 4x4 avto, glede na to, da je promet v Egiptu kar "živahen", bi blo po mojem pametno imet tak avto, da kakšne manjše karambolčke (tam naj bi se to namreč kar pogosto dogajalo) z lahkoto preživi brez večjih popravil. Se pravi 4x4 z železnimi odbijači, ne prevelik (3 vratni), bencin ali diesel (ne vem, kaj je v Egiptu bolj razširjeno). Prvi avto, ki mi je padel na pamet je Toyota LC 70. A bi blo za tja potrebno vgradit šnorkel z ciklonom? Aja, pa da bi blo avto karseda lahko vzdrževati (da ga zna popraviti tud kak vaški mehanik) in da se dela zlahka dobi. Ah še to: cenovni razred do max. 10.000EUR.

Za vsa konstruktivna mnenja se vam vnaprej zahvljujem.

:thank_you:
Slika

Uporabniški avatar
kloshar

OdgovorNapisal/-a kloshar » To Maj 06, 2008 12:05 pm

Ravnokar sem ugotovil, da je bencin zelo poceni v egiptu (super je 0,15EUR/liter :shock: ), tako da tud kakšen bencinar z večjo porabo pride v poštev.
Slika

Amritaya

OdgovorNapisal/-a Amritaya » Sr Maj 07, 2008 8:06 am

Moje osebno mnenje je, da se ne splača kupovat evropskega trerenca ampak se že prej pozanimaš kaj se dol dobi in ko si dol ga greš kupit...
Če tvoja kolegica pozna koga v Egiptu naj mu piše al pokliče pa razloži problem naj gre ta pogledat za terenca!

Znanec je šou na Filipine in v Sloveniji je imel Pajerota....tega je tukaj prodal in na Filipinih kupu novega za polovično ceno!

Zaradi tega se splača pogledat v Egiptu kaj prodajajo!

Uporabniški avatar
kloshar

OdgovorNapisal/-a kloshar » Sr Maj 07, 2008 9:07 am

Amritaya napisal/-a:Moje osebno mnenje je, da se ne splača kupovat evropskega trerenca ampak se že prej pozanimaš kaj se dol dobi in ko si dol ga greš kupit...
Če tvoja kolegica pozna koga v Egiptu naj mu piše al pokliče pa razloži problem naj gre ta pogledat za terenca!

Znanec je šou na Filipine in v Sloveniji je imel Pajerota....tega je tukaj prodal in na Filipinih kupu novega za polovično ceno!

Zaradi tega se splača pogledat v Egiptu kaj prodajajo!

v egiptu so avti dragi kot žafran.....avto, ki je pri nas 10000 je tam 22000, imajo namreč 117% dajatev
Slika

Uporabniški avatar
Dimen

OdgovorNapisal/-a Dimen » Sr Maj 07, 2008 9:24 am

Uporabniški avatar
kloshar

OdgovorNapisal/-a kloshar » Sr Maj 07, 2008 8:02 pm

Dimen napisal/-a:S tako Yoto ne more zgrešit: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2037120

res je, sam je mal prevelika zanjo.....ampak si bo markovo 70-ko šla pogledat....je itak za afriko že narjena...
Slika

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost