ARB zapora
-
Lojz
ARB zapora
Lep pozdrav!
zanima me, če ima kdo na svojem terencu vgrajeno ARBjevo špero in na kakšen način se vklopi ta zadeva. pa je to 100% zapora? slišal sem namreč da je to precej draga stvar, pa mi je malo škoda denarja, če se potem nebi kaj dosti bolje obneslo na terenu.
V naprej hvala za odgovore
Lojz
zanima me, če ima kdo na svojem terencu vgrajeno ARBjevo špero in na kakšen način se vklopi ta zadeva. pa je to 100% zapora? slišal sem namreč da je to precej draga stvar, pa mi je malo škoda denarja, če se potem nebi kaj dosti bolje obneslo na terenu.
V naprej hvala za odgovore
Lojz
ARB je 100% blokada in sicer vklaplja se z pritiskom, kar pomeni da je potrebno poleg "špere" kupit tudi kompresor, ki pa prav tako ni poceni, da se ga pa seveda nadomestit s kompresorjem za 1000 SIT in manjšo raztezno posodo.
Je pa poleg SCHWARZ-ove spere, ki je prav tako 100% mislim da edina, ki jo lahko človek kupi, praktično za vsak avto.
LP
Je pa poleg SCHWARZ-ove spere, ki je prav tako 100% mislim da edina, ki jo lahko človek kupi, praktično za vsak avto.
LP
Extremely anti diesel guy
It's better been judged by 12 then carried by 6.
It's better been judged by 12 then carried by 6.
spera
miha a mi poves naslov kje se de videt te spsre na zajlo
(kaj so mogoce narejene tako kot pri samurajih?)
lp zuki
(kaj so mogoce narejene tako kot pri samurajih?)
lp zuki
Pa kdo vozi Schwarz-ovo špero tudi pri nas? Zanima me, kam se uvrščajo cenovno ter po kvaliteti. Zanje ne rabiš pumpe, saj delajo na podtlak ali na elektromotor. Upam, da so to te (da ne učim kakšne krive vere):
http://www.offrotec.com/
LP
Samo
http://www.offrotec.com/
LP
Samo
Inu tudi jaz bi imel eno vprašanje kar se zapor tiče.
Tukaj na forumu je možakar ki prodaja air locker zaporo v stilu ARB-ja le da je pol cenejša. Možakarja sem klical in mi je razložil zadevo, bi pa še vseno povprašal tukaj če ima kdo to zadevo vgrajeno in koliko ta zadeva zdrži.
Namreč me je malo strah da mi kaj kar na lepem zamelje v diffu...
Mogoče sem malo paranoičen pa vendar me skrbi rek: malo para, malo muzike...
gre se za tole zadevo:http://www.bolha.com/oglas1272567922/air-locker-100-zapora-diferenciala
Vglavnem če ima kdo kaj izkušenj s tem kitajcem bi prosil za menje.
P.S. ravno harda pa tudi ne bom vozil z njim... vsak dan
Tukaj na forumu je možakar ki prodaja air locker zaporo v stilu ARB-ja le da je pol cenejša. Možakarja sem klical in mi je razložil zadevo, bi pa še vseno povprašal tukaj če ima kdo to zadevo vgrajeno in koliko ta zadeva zdrži.
Namreč me je malo strah da mi kaj kar na lepem zamelje v diffu...
Mogoče sem malo paranoičen pa vendar me skrbi rek: malo para, malo muzike...
gre se za tole zadevo:http://www.bolha.com/oglas1272567922/air-locker-100-zapora-diferenciala
Vglavnem če ima kdo kaj izkušenj s tem kitajcem bi prosil za menje.
P.S. ravno harda pa tudi ne bom vozil z njim... vsak dan
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
sem že videl to. Sem že nekaj šnorkljal pa ni nobene konkretne zadev videti.
Picpoki napisal/-a:air locker zaporo v stilu ARB-ja le da je pol cenejša.
kopija 600
original ARB 900
ni ravno pol cenejša
drugače pa se da fizično marsikaj skopirat, pri šperi pa je še cel kup detajlov okrog obdelave materialov, da zdrži vse obremenitve.
riziko pa tukaj ni majhen, ker ob potencialnem lomu špere ni samo strošek špere ampak še celega kupa precej dragih mehanskih delov.
-
RangeRover
Se zavedam tega.
Vseno se pa splača malo pobrskati ker mogoče pa konec koncev zadeva ni slaba.
Zato pa sprašujem.
Glede na gugl in forume zadevo pohvalijo.
Sicer pa zadeve itak nisem našel za salisburya tako da bo moje dileme verjetno kmalu konec. Še čakam odgovor prodajalca.
Vseno se pa splača malo pobrskati ker mogoče pa konec koncev zadeva ni slaba.
Zato pa sprašujem.
Glede na gugl in forume zadevo pohvalijo.
Sicer pa zadeve itak nisem našel za salisburya tako da bo moje dileme verjetno kmalu konec. Še čakam odgovor prodajalca.
Ups... fantje, malo previdnosti.
Ne prodajam niti aerbejev še manj kopije. Le gledam predlagani video in primerjam podatke.
Pri originalnem aerbeju je šla pri navoru 6929 ft-lb k vragu originalna toyotina os.
Kopija je pa šla k vragu pri 6412 ft-lb. To se pravi le malenkost prej kot pa os.
Prenesla je 92% obremenitve originalne toyotine osi.
Bodimo pošteni: to niti ni tako slabo! Res je slabše od aerbeja, ampak vseeno....
Dejansko v realnih razmerah težko veš, koliko procentov trdnosti posameznega elementa avta ti še ostane na voljo. 8% pred naslednjim lomom niti ni tako slabo. Slabo bi bilo recimo 50% prej.
Prekleto dobro pa jaz vem: tudi brez kakršnihkoli dodatnih lockerjev se da diferencial lepo polomiti
LP Miran
Ne prodajam niti aerbejev še manj kopije. Le gledam predlagani video in primerjam podatke.
Pri originalnem aerbeju je šla pri navoru 6929 ft-lb k vragu originalna toyotina os.
Kopija je pa šla k vragu pri 6412 ft-lb. To se pravi le malenkost prej kot pa os.
Prenesla je 92% obremenitve originalne toyotine osi.
Bodimo pošteni: to niti ni tako slabo! Res je slabše od aerbeja, ampak vseeno....
Dejansko v realnih razmerah težko veš, koliko procentov trdnosti posameznega elementa avta ti še ostane na voljo. 8% pred naslednjim lomom niti ni tako slabo. Slabo bi bilo recimo 50% prej.
Prekleto dobro pa jaz vem: tudi brez kakršnihkoli dodatnih lockerjev se da diferencial lepo polomiti
LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
os res hitreje zamenjaš. Bi ti pa težko dokazal pri kašnih obremenitvah sem jaz polomil os. in to brez zapore in to na ilovici. Meni se je to zdelo skoraj nemogoče.
Kaj je torej bolj trdno? Po moje je to odvisno od kvalitete materialov obeh produktov.
Sem kontaktiral prodajalca ki bo poizkusil najti zapodo za moj dif. Če jo bo našel, vam čez nekaj časa poročam kako se zdeva obnese.
Kaj je torej bolj trdno? Po moje je to odvisno od kvalitete materialov obeh produktov.
Sem kontaktiral prodajalca ki bo poizkusil najti zapodo za moj dif. Če jo bo našel, vam čez nekaj časa poročam kako se zdeva obnese.
-
Aceleratus incredibus
- Kraj: Škofja Loka
Picipoki, če boš dal ARB-ja, boš osovine še prej polomil.
Jaz osebno sem mel zadaj truetrac-a in sem bil z njim prezadovoljen. Tudi novi lastnik je. Je praktično neuničljiv in precej bolj prizanesljiv do ostalih mehanskih delov pa še precej cenejši. Dela brez tvojega poseganja, ne potrebuje dodatnih komponent, dodatnega vzdrževanja in kakršnegakoli vrtanja v samo akso.
Originalni diff-i so po konstrukciji stvar, ki samo čaka da poči. Stranska zobnika tiščita ob ohišje in si zribata kotanji, tako da lezeta vse bolj narazen in kar naenkrat "bang". Sploh pri teh velikih kilometrih, ki jih vsi LR-ji imajo. Razen če se je avto vozil samo naravnost in po asfaltu.
Moje mnenje,
LP
Jaz osebno sem mel zadaj truetrac-a in sem bil z njim prezadovoljen. Tudi novi lastnik je. Je praktično neuničljiv in precej bolj prizanesljiv do ostalih mehanskih delov pa še precej cenejši. Dela brez tvojega poseganja, ne potrebuje dodatnih komponent, dodatnega vzdrževanja in kakršnegakoli vrtanja v samo akso.
Originalni diff-i so po konstrukciji stvar, ki samo čaka da poči. Stranska zobnika tiščita ob ohišje in si zribata kotanji, tako da lezeta vse bolj narazen in kar naenkrat "bang". Sploh pri teh velikih kilometrih, ki jih vsi LR-ji imajo. Razen če se je avto vozil samo naravnost in po asfaltu.
Moje mnenje,
LP
Ravno zaradi slabega občutka pri diffih bi rad tole zamenjal. Me pa matra 100% zapora. Sploh ker sta cenovno tale kitajc in truetrac za salisburya ista.
Kje bi pa dobil ugodno truetraca? UK?
Kje bi pa dobil ugodno truetraca? UK?
Aceleratus incredibus napisal/-a:Picipoki, če boš dal ARB-ja, boš osovine še prej polomil.
Moje mnenje,
LP
Oprosti, moje mnenje in izkušnje so drugačni. Menim, da je najboljša špera tista, katero vključiš, takrat ko jo rabiš (se pravi vklop na zahtevo voznika). Ko pa je ne rabiš pa diferencial deluje kot 100% odprt
Avtomatska špera zagrabi tudi takrat, ko po tem ni potrebe, npr. na spolzki cesti ali celo na suhi cesti in avto dobi gocart stil vožnje oz. zadek odnese prehitro in v pogonih se ustvarjajo nepotrebne napetosti, če ne pride do zdrsa.
Pri avtih, kateri pa so povsem brez šper pa tudi lahko pride do velikih trenutnih obremenitev na pogonske sklope in posledične odpovedi le teh. Npr. z avtom prideš do zahtevnega terena, zaradi velike oscilacije oprijema kolo občasno zdrsuje na polno, trenutek kasneje pa zagrabi na polno. Vmes pa je kratek trenutek, ko pogonski sklop zaradi nenadne spremembe oprijema trpi na polno. Večinoma zdrži, kdaj pa tudi ne.
Večino takih primerov se da z vklopom 100% špere premagati z vožnjo pod štandgasom v reduktorju in do zdrsov ne prihaja ... posledično je stres na komponente vozila veliko manjši ...
... in najbrž bi tudi Picpoki kakšno polosovino manj utrgal tudi samo na ilovici.
Samo moje mnenje, brez zamere.
lp
Mamut
ps: ravno sem iz teptanja hribčka za hišo za sankanje mulcev, brez avtomatske špere v l200 bi stvar poteptal mnogo gladkejše, tako pa mi je pri zavijanju zaradi špere konstantno spodrivalo zadnje notranje kolo v prazno in delalo luknje v zglajen sneg
-
Aceleratus incredibus
mamut napisal/-a:Aceleratus incredibus napisal/-a:Picipoki, če boš dal ARB-ja, boš osovine še prej polomil.
Moje mnenje,
LP
Oprosti, moje mnenje in izkušnje so drugačni. Menim, da je najboljša špera tista, katero vključiš, takrat ko jo rabiš (se pravi vklop na zahtevo voznika). Ko pa je ne rabiš pa diferencial deluje kot 100% odprtin v svoji polni funkciji.
Avtomatska špera zagrabi tudi takrat, ko po tem ni potrebe, npr. na spolzki cesti ali celo na suhi cesti in avto dobi gocart stil vožnje oz. zadek odnese prehitro in v pogonih se ustvarjajo nepotrebne napetosti, če ne pride do zdrsa.
Pri avtih, kateri pa so povsem brez šper pa tudi lahko pride do velikih trenutnih obremenitev na pogonske sklope in posledične odpovedi le teh. Npr. z avtom prideš do zahtevnega terena, zaradi velike oscilacije oprijema kolo občasno zdrsuje na polno, trenutek kasneje pa zagrabi na polno. Vmes pa je kratek trenutek, ko pogonski sklop zaradi nenadne spremembe oprijema trpi na polno. Večinoma zdrži, kdaj pa tudi ne.
Večino takih primerov se da z vklopom 100% špere premagati z vožnjo pod štandgasom v reduktorju in do zdrsov ne prihaja ... posledično je stres na komponente vozila veliko manjši ...
... in najbrž bi tudi Picpoki kakšno polosovino manj utrgal tudi samo na ilovici.
Samo moje mnenje, brez zamere.
lp
Mamut
ps: ravno sem iz teptanja hribčka za hišo za sankanje mulcev, brez avtomatske špere v l200 bi stvar poteptal mnogo gladkejše, tako pa mi je pri zavijanju zaradi špere konstantno spodrivalo zadnje notranje kolo v prazno in delalo luknje v zglajen sneg
Se čisto strinjam, vendar mislim da ima L200 LSD zadnjo zaporo diffa, ki pa deluje popolnoma drugače kot Truetrac. Truetrac je od začetka "odprt" in se zapira z večanjem razlike vrtenja L/D. LSD lamelna špera pa je v štartu najbolj "zaprta" in potem z večanjem razlike vrtenja popušča.
Ravno zato jaz navijam za Truetraca, ki ni nikakor problematičen na zasneženi cesti in ne ustvarja gocart efekta, v blatu ko se pa zakoplješ a dela. V skrajni sili, ko ti pa kolo zablokira, npr. ko se ti zatakne kolo v blatnik, pa truetrac popusti in ti prišpara ali gumo ali diff ali pa akso.
Govorim iz prakse, zato vsem brez zamere!
Lp
- Mitsurugi2
-
Aceleratus incredibus
- Mitsurugi2
Sm najdu za Dana 35 C.
Tuki je še obrazložena montaža
http://www.musclemustangfastfords.com/tech/mmfp_0810_1992_ford_mustang_rear_end_upgrade/photo_09.html
Če prav razumem je čisto v izi
Tuki je še obrazložena montaža
http://www.musclemustangfastfords.com/tech/mmfp_0810_1992_ford_mustang_rear_end_upgrade/photo_09.html
Če prav razumem je čisto v izi
VM - Turbotronic®
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta