Problemi Pajero

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Amritaya

Problemi Pajero

OdgovorNapisal/-a Amritaya » Pe Jun 05, 2009 4:44 pm

Rabim nujno pomoč profijev...pred 2 tedni ko sem dal gas= okoli 3000 obratov je začelo nekaj piskat in sem šel pridno k mehaniku, kateri mi pove, da je treba menjat turbino, ker gre h koncu in to tudi naredim. Včeraj peljem menjat turbino k drugemu mehaniku, ker je uni prvi na dopustu, grem po avto in piska isto kot prej...turbina je menjana, kupljena v tujini, ni original ampak kopija...uglavnem tale mehanik, ki je menjal turbino trdi, da piska zaradi izpušnega kolektorja, danes peljem avto pokazat prvemu mehaniku, ki je dal prvo diagnozo in je še vedno prepričan, da je kriva turbina ( da je z napako)....tisti, ki se spoznajo na take zadeve kaj bi lahko bilo narobe?

deyvi

OdgovorNapisal/-a deyvi » Pe Jun 05, 2009 8:48 pm

Mogoče tesnilo izpušnega kolektorja na glavi.Imel en primer ko je bil losan eden od vijakov.

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Pe Jun 05, 2009 9:51 pm

JAz sem dal gor novo turbino in lej ga zlomka :) Postala je slišna :) Piska pa tako lepo nežno ( čist tiho piskajoč zvok, ki ga slišiš le če imaš ugašjen radio in dobro poslušaš). Zvok je podoben temu če prebijajo kabli in radio zavija ampak dost tišji. Če se tebi sliši enako je to normalno.

kleno

OdgovorNapisal/-a kleno » So Jun 06, 2009 2:25 am

Če ti kolektor prej ni piskal, ti piska sedaj samo če se je kaj zgodilo z njim - recimo če je počil ali se skrivil. Ker bi to verjetno opazil, bi jaz kar ostal pri turbini ... dokler piska pomeni, da dela 8)

Amritaya

OdgovorNapisal/-a Amritaya » So Jun 06, 2009 12:54 pm

Pri meni prav močno piska ko pritisnem na gas in dosežem okoli 3000 obratov, ampak zdaj se čuje še nekaj bolj zanimivega, ki namiguje na to, da je nekje nekaj počenega...vozim recimo 70 Km/h in pritisnem do konca na gas in prvo piska in pol na enkrat nekaj zašumi kot da je nekje zrak nekaj prebil...

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » So Jun 06, 2009 11:50 pm

Amritaya napisal/-a:Pri meni prav močno piska ko pritisnem na gas in dosežem okoli 3000 obratov, ampak zdaj se čuje še nekaj bolj zanimivega, ki namiguje na to, da je nekje nekaj počenega...vozim recimo 70 Km/h in pritisnem do konca na gas in prvo piska in pol na enkrat nekaj zašumi kot da je nekje zrak nekaj prebil...

Preglej malo spoje na sesalnih ceveh. Prav tako preveri interkuler. Če bi bil izpušni kolektor bi motor bil glasen kot kak zetor (prav sliš se ko so izpušni takti)

Uporabniški avatar
Matej T
Kraj: Kostanjevica na Krki

OdgovorNapisal/-a Matej T » Ne Jun 07, 2009 3:07 pm

Preveri vse gumijaste cevi do turbine in naprej na interkuler pa do motorja. Lahko, da je počen interkuler. Kaj pa moč? A je motor še vedno močen kot prej?

Amritaya

OdgovorNapisal/-a Amritaya » Ne Jun 07, 2009 3:37 pm

Turbina dela...avto lepo skoči ko daš gas, po moje se malo bolj sliši motor, ko stoji na mestu...malo bolj ropota in ko poslušam spušča tisti piskajoč glas na turbino tam za izpušnim kolektorjem...

Amritaya

OdgovorNapisal/-a Amritaya » Ne Jun 07, 2009 6:31 pm

Zdaj sem šou mimo in sem vidu, da na koncu izpušnega kolektorja je kot nekakšen čepek in tam se vidi, da teče malo olje..

Amritaya

OdgovorNapisal/-a Amritaya » Sr Jun 10, 2009 9:49 pm

Mehanik je ugotovil, da je izpušni kolektor počen, ga je šfasal, ampak se je spet odprl in me zanima, kje bi se ga dalo dobit, lahko tudi novega oz. če mi zna kdo povedat, če paše kolektor od Pajerota 2.5TDI oz. če ve mogoče kdo kako se tej stvari reče v angleščini, da ga probam poiskat v tujini.?

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost