Service manual za Patrol GR
Service manual za Patrol GR
A ima mogoče kdo Service manual za Patrol GR? V kakršnikoli obliki.
Sicer nimam manuala, imam pa eno vprašanje, ki se tiče Patrolov. Na ta novih Patrolih so zelo radi crkovali 3 litrski motorji, dokler niso povečali karterja. Kateri letniki imajo že motor, ki je "popravljen". Kolikor sem uspel najti po oglasih, so crkovali motorji tudi v Patrolih, ki so letnik 2001 (tisti novejši pa so že rahlo dragi
).
LP
Samo
LP
Samo
Letnik 2002 je imel že popravljen motor. Crkovale so tudi glave motorjev in sicer tiste ki so bile narejene v španiji. To so info iz servisa. Kateri avti pa imajo španski motor pa je mogoče ugotoviti le po št šasije, ničemer drugim.
2cyrus: tisto lučko mirno odklopi. Ti vsaj nafta ne bo zmrznila.
2vigadu: Kaj se je zgodilo Johnny-ju M?
LP Ludwig
PS
Zdej pa resno:
2vigadu: Če maš kak konkreten problem povej, pa bom vprašal Krulca.
2cyrus: tisto lučko mirno odklopi. Ti vsaj nafta ne bo zmrznila.
2vigadu: Kaj se je zgodilo Johnny-ju M?
LP Ludwig
PS
Zdej pa resno:
2vigadu: Če maš kak konkreten problem povej, pa bom vprašal Krulca.
Nazadnje spremenil Ludwig, dne Po Jan 03, 2005 11:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
God shave the queen...
ludwig napisal/-a:Letnik 2002 je imel že popravljen motor. Crkovale so tudi glave motorjev in sicer tiste ki so bile narejene v španiji. To so info iz servisa. Kateri avti pa imajo španski motor pa je mogoče ugotoviti le po št šasije, ničemer drugim.
In? Kako to ugotoviš? Znaš morda dešifrirati številko šasije? Kaj pa iz številke motorja - saj jo najbrž tudi ima, a ne?
LP
Samo
Cyrus napisal/-a:Ja Samo, kaj pa je sedaj toleKolikor sem uspel najti po oglasih, so crkovali motorji tudi v Patrolih, ki so letnik 2001 (tisti novejši pa so že rahlo dragi ).
PANIKA d.o.o.
Nič panike. Razmišljam, da bi namesto Lagune pri hiši imeli še enega ta velikega terenca (in moja žena se strinja
Glede ASR-a na patrolih: sem gledal tehnične specifikacije, pa ga nimajo (vsaj ne v osnovni opremi) - imajo le ABS. S tem pa se da preživet, tudi če se ga ne da izklopit. Imajo pa zadnjo špreo in odklopljiv zadnji stabilizator (to zadnje imajo vsaj 2005 modeli - za starejše ne vem).
LP
Samo
Tomaž!
Teh oznak za LC je toliko, da sploh ne vem, kateri model imam. Ampak Prado mi zveni nekam znano. Torej, če rabiš navodila za uporabo (za uporabnika, ne za mehanikarja) za novi model letnik 2003 mi javi, ti ga posodim - je pa to ene dva cm debela knjiga, če te ne muči kronična nespečnost, je ne prebereš.
Če pa iščeš bolj mehanikarski manual - a sploh obstaja? - ti pa ne morem pomagati.
LP
Miran
Teh oznak za LC je toliko, da sploh ne vem, kateri model imam. Ampak Prado mi zveni nekam znano. Torej, če rabiš navodila za uporabo (za uporabnika, ne za mehanikarja) za novi model letnik 2003 mi javi, ti ga posodim - je pa to ene dva cm debela knjiga, če te ne muči kronična nespečnost, je ne prebereš.
Če pa iščeš bolj mehanikarski manual - a sploh obstaja? - ti pa ne morem pomagati.
LP
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
Ludwig
Ludwig, tvoja Toyota LC 90, Miran tvoja LC125 in moja LC125 se samo na evropskih trgih (in mogoče še kakšnem eksotičnem) prodaja pod imenom Land Cruiser, s čimer so jo ob uvedbi na trg želeli postaviti ob bok večji LC80 in sedaj LC100, ki je mimogrede trenutno najnovojši model največjega Land Cruiserja - številčne oznake pač nepoučene malce zavajajo. Po večini drugega sveta pa se karoserijsko povsem identični avti našim prodajajo pod imenom PRADO. Samo večji brat Toyota 80 in 100 pa nosita ponosno ime LAND CRUISER.
Poleg oznak 70,80,90,100,120 pa se ponekod uporabljajo tudi oznake J7, J8, J9, J10, J12, ... Pa tudi LC300 sem že zasledil.
Toyotini terenci so res zakon, tistega japončka, ki jim tala oznake pa bi bilo za zapret, ker tudi največji ljubitelji Toyot ne pridemo povsem do dna sistemom označevanja, ko k zgornjim oznakam začnete pripenjati še podoznake vx, hzj, hdj, bj, fj, ...
Kar pa se tiče Patrolov in serijskih napak na 3.o motorjih, pa so po mojih informacijah zaradi težav s karterjem in posledično težav z mazanjem motorja pri vožnji z večjimi nagibi prav vsem na račun tovarniške napake vsem zamenjali motor tako, da ob nakupu ne bi smelo biti bojazni, da bi prišel pod roke še avto z nezamenjanim motorjem.
Poleg tega pa so vsi Nissan Patroli GR opremljeni s 100% blokado zadnjega diferencijala, novejši modeli pa še z odklopljivim zadnjim stabilizatorjem, kateri dopušča nekaj večje dihanje zadnje preme.
L4x4p.
Ludwig, tvoja Toyota LC 90, Miran tvoja LC125 in moja LC125 se samo na evropskih trgih (in mogoče še kakšnem eksotičnem) prodaja pod imenom Land Cruiser, s čimer so jo ob uvedbi na trg želeli postaviti ob bok večji LC80 in sedaj LC100, ki je mimogrede trenutno najnovojši model največjega Land Cruiserja - številčne oznake pač nepoučene malce zavajajo. Po večini drugega sveta pa se karoserijsko povsem identični avti našim prodajajo pod imenom PRADO. Samo večji brat Toyota 80 in 100 pa nosita ponosno ime LAND CRUISER.
Poleg oznak 70,80,90,100,120 pa se ponekod uporabljajo tudi oznake J7, J8, J9, J10, J12, ... Pa tudi LC300 sem že zasledil.
Toyotini terenci so res zakon, tistega japončka, ki jim tala oznake pa bi bilo za zapret, ker tudi največji ljubitelji Toyot ne pridemo povsem do dna sistemom označevanja, ko k zgornjim oznakam začnete pripenjati še podoznake vx, hzj, hdj, bj, fj, ...
Kar pa se tiče Patrolov in serijskih napak na 3.o motorjih, pa so po mojih informacijah zaradi težav s karterjem in posledično težav z mazanjem motorja pri vožnji z večjimi nagibi prav vsem na račun tovarniške napake vsem zamenjali motor tako, da ob nakupu ne bi smelo biti bojazni, da bi prišel pod roke še avto z nezamenjanim motorjem.
Poleg tega pa so vsi Nissan Patroli GR opremljeni s 100% blokado zadnjega diferencijala, novejši modeli pa še z odklopljivim zadnjim stabilizatorjem, kateri dopušča nekaj večje dihanje zadnje preme.
L4x4p.
mamut napisal/-a:Poleg tega pa so vsi Nissan Patroli GR opremljeni s 100% blokado zadnjega diferencijala, novejši modeli pa še z odklopljivim zadnjim stabilizatorjem, kateri dopušča nekaj večje dihanje zadnje preme.
Mogoče kdo ve, koliko novi so opremljeni z odklopljivim zadnjim stabilizatorjem? Model 2005 je zagotovo, ampak ta me ne zanima
LP
Samo
-
Gost
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov