Prtljažnik za na rezervno gumo

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
StaneK

Prtljažnik za na rezervno gumo

OdgovorNapisal/-a StaneK » Sr Feb 24, 2010 12:17 am

Ker je Feroza precej neprikladna prevažanju dveh koles, iščem neko rešitev. Videl sem, da Thule ponuja prtljažnik za kolesa s pritrjevanjem na rezervno gumo, a žal ga ni videti naprodaj v Evropi. Sicer je model Thule 963 Spare Me:
Slika

Ima kdo izkušnje s tovrstnimi prtljažniki? Kako se obnesejo in kako stabilna je pritrditev? Ne bo nekih strašnih obremenitev, hitrost max. nekje do 90-100 km/h, po terenu pa se tako ali tako ne vozim. Mi je pa zanesljivost precej pomembna, namreč vrednost koles ene petkrat presega vrednost Feroze :)

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

Re: Prtljažnik za na rezervno gumo

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Feb 24, 2010 6:39 am

StaneK napisal/-a:po terenu pa se tako ali tako ne vozim. Mi je pa zanesljivost precej pomembna, namreč vrednost koles ene petkrat presega vrednost Feroze :)

Definitivno si zgrešil forum, tole bo vprašanje za kakšnega kolesarskega po tvojih besedah sodeč...po terenu se ne voziš za kolo pa daš več kot za terenca.........prtljažniki za na zadnja vrata ali rezervno kolo se pa dobijo tudi pri nas.....
Pobaraj v avtomony Lesce, to ti je blizu, v izložbi jih imaš. Cena prtljažnika pa tudi presega vrednost feroze, so pa lepi k šus. Celo lučke in štoplampe imajo.

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Feb 24, 2010 8:32 am

Alio
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Alio » Sr Feb 24, 2010 8:44 am

Zdravo,

enostavna izvedba za Disco2 http://www.paddockspares.com/pp/DISCOVE ... ery_2.html - mogoče je uporaben tudi na tvojem vozilu.

Znanec pa je problem prevoza koles na Jumnyu resil preprosto - na nosilec rezervnega kolesa (v center feltne) je privijačil "custom made" bunko vlečne kljuke, na katero nato pritrdi nosilec za kolo (mislim, da se imunuje Landy)

LP, Aljaz

Uporabniški avatar
5x4
Kraj: Slovenija

OdgovorNapisal/-a 5x4 » Sr Feb 24, 2010 2:27 pm

no, tak nosilec za na kljuko pa iščem jaz. če ma kdo, naj sporoči.

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Feb 24, 2010 2:37 pm

Poglej si na mimovrste, tam jih imajo kar nekaj.

Uporabniški avatar
marolt 4x4
Kraj: Mozirje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a marolt 4x4 » Sr Feb 24, 2010 2:42 pm

Saj se dobi ta za na kljuko. Jaz sem ga kupil v GMT trgovini.
dobi se pa tudi takle za rezervo sam je kar drag.

Slika
Slika

StaneK

OdgovorNapisal/-a StaneK » Sr Feb 24, 2010 4:11 pm

Fino, hvala za informacije. Tega z Mimovrste sem tudi že gledal, cena je zanimiva, pogrešam pa dodaten sistem pritrditve samih koles, da ne opletajo. Rešitev z gurtno pač ni tako komot.

Se pa tudi na Ebayu najde kaj pametnega, recimo tole: klik

AŁIEN napisal/-a:Definitivno si zgrešil forum, tole bo vprašanje za kakšnega kolesarskega po tvojih besedah sodeč...po terenu se ne voziš za kolo pa daš več kot za terenca.........

Seveda, za po terenu imava kolesa, kaj pa je tu čudnega? :) Pri kolesarjih je montaža na rezervo res redek pojav, pravzaprav tega še nisem videl in mi je žal, saj bi zadevo zaradi praktičnosti že zdavnaj nabavil. Ponavadi gredo kolesa v večini primerov na streho ali pa noter, v tem primeru je avto primernejši (a la Berlingo ipd.). O vrednosti je pa nehvaležno govoriti, v stari Jugi domov pripeljati novo Ferozo ni bilo kar tako. Danes po 20 letih je pač ustrezno manj (mimogrede, hvala za mnenja v oni temi), čeprav še vedno služi več kot odlično.

StaneK

OdgovorNapisal/-a StaneK » Sr Feb 24, 2010 4:15 pm

5x4 napisal/-a:no, tak nosilec za na kljuko pa iščem jaz. če ma kdo, naj sporoči.

V kakem cenovnem rangu pa gledaš? Thule ima kvalitetne in preverjene zadeve za na kljuko, se odlično obnesejo, vendar se zadeve začnejo pri 250 € in dalje.

Lahko pobrskaš še tukaj za alternativami: klik

Uporabniški avatar
5x4
Kraj: Slovenija

OdgovorNapisal/-a 5x4 » Sr Feb 24, 2010 8:13 pm

ma js rabim čist enostavnega, pa čim cnejšega. da se ne vozim po glavni cesti z biciklom par km...

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Sr Feb 24, 2010 8:23 pm

StaneK napisal/-a: O vrednosti je pa nehvaležno govoriti, v stari Jugi domov pripeljati novo Ferozo ni bilo kar tako. Danes po 20 letih je pač ustrezno manj (mimogrede, hvala za mnenja v oni temi), čeprav še vedno služi več kot odlično.

Ma narobe si zastopil, nisem mislil da je feroza tako poceni ampak da je prtljažnik tako drag.....tisti thule z lučkami, za na kljuko obesit je namreč čez 500€ :shock: no ja le en je thule ostalo so ponaredki.
Ferozo maš pa dobr očuvano sem jo že videl v živo.......

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Če Feb 25, 2010 11:07 am

POZOR!!
Nosilec za bicikle, ki se pritrdi na kljuko za prikolico, morate obvezno preizkusiti pred nakupom. Na mojo joto ne gre, ker je rezervno kolo (na vratih) malo preveč nazaj in se zadeva ne more fiksirati na kljuko. Žal je tako.
LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Alio
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Alio » Če Feb 25, 2010 2:22 pm

5x4 napisal/-a:no, tak nosilec za na kljuko pa iščem jaz. če ma kdo, naj sporoči.

V mislih sem imel nosilec podoben temu: http://www.bolha.com/oglas382872223/str ... juko-landy

Lp, Aljaž

izzzzy
Kraj: dolina hmelja

OdgovorNapisal/-a izzzzy » Če Feb 25, 2010 6:20 pm

Poizkusi poklicati Zupana v Podbrezje. Kar smo jih kupili tam so bili kvalitetni za primerno ceno. Sicer ne vem, če ima tovrstne - če vprašaš te nič ne stane.
http://www.prtljazniki.net/
:wink:

StaneK

OdgovorNapisal/-a StaneK » So Apr 17, 2010 11:54 am

Malo z zamudo, pogledali smo še na Ebay in po spletu, če imaš srečo se najde tudi kak prtljažnik za dve kolesi za spodobno ceno. Recimo Fiamma za 50-80 evrov (nov 250).

Hvala vsem za pomoč, je pa zadeva trenutno zaključena. Feroza gre po več kot 20. letih od hiše, glej: http://www.nivaoffroadteam.com/forum/vi ... php?t=9073

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Pe Jun 04, 2010 10:30 pm

Sem razmišljal, tuhtal... in na koncu naredil tole
Slika
Slika
Zadevo sem danes testiral in kolesa nisem izgubil.
Pripravljena je luknja za namestitev še enega nosilca za še eno kolo in/ali nosilček tretje tablice in pozicijskih lučk (jasno LED!!). Po mojem smernikov in zavornih luči ne prekrivam in zato ju na tem nosilčku ne bo.
Če jeseni res ne bom vedel kaj početi, bom mogoče zadevo celo homologiral.
Cena: nič, sem pobral stvari, ki so se valjale po delavnici.
Porabljen čas: nekaj mesecev tuhtanja, par ur meditiranja okoli avta in bicikla potem pa nekaj minut rezanja, varjenja, kovičenja ....
LP Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov