Euroton vs Motomat
- OrangePower
- Mitsurugi2
Filko napisal/-a:Evo, točno tako razmišljaš kot jaz. Trgovci naj imajo "normalno maržo" to ni 40 ali več %, za vse naj bodo enake cene, mehanik pa naj služi z mehaniko. To je nekako idealen svet, ampak to je itak samo iluzija, pri nas hoče vsak zaslužit oz "nategovat" povsod kjer le lahko.
Če dela tako vlada, zakaj pa nebi še ostala raja!
je ALIEN dobro povedal. Pač smo v kapitalizmu in seveda demokracija je na višku, vsaj kar se potrošnje tiče. Greš kupit kamor ti paše.
Glede na konkurenco pa verjamem, da so marže trgovcev z avtodeli dokaj na minimumu. Da se razumemo, verjetno ne delajo izube, samo... spet, glede na konkurenco dvomim, da gredo v višave.
Konec koncev je tudi v trgovini potrebno kar nekaj ljudi, prostorov itd...
Zdaj ste se verjetno nasmihnili, samo tako pač je. Vsi delamo dokaj na minimumu. Ne bom se spučal v trgovino z avtodeli, ker ne poznam dejavnosti, če pa strnem svojo dejavnost pa je tako... Na eni prikolici ali avtovleki je skupaj gledano v denarju lep zasluzek. In res, bil bi bogat, ce bi vsak dan prodal eno ali dve. Samo jih ne... Jaz moram preživeti tudi tiste dni ali tedne, ko se nic ne proda, delam pa enako ali se vec...
Nekaj pa ne razumem... Veliko vas uporablja izraz "nategovanje". Po vaše vas je prodajalec ali mehanik "nategnil" ce je on ob tem v % dobro zasluzil??
Zame je nateg(spet povzamem svoj posel), če bi prodal kitajski vitel za Superwincha recimo...
Pa da se malo vrnem nazaj... Zadeve so enostavne. Spet bom povzel zadnje dogajanje pri meni. Ce nekdo zeli dobiti vitel ali prikolico, avtovleko z relativno visokim rabatom jo lahko dobi. Zadeva je enostavna. Prvo napises mail, da ugotovis kdo je zadolzen za te zadeve, nato poklices v tujino, pa se enkrat, pa se enkrat, pa verjetno se kdaj. Nato se vsedes v avto in na avijon in se gres osebno dogovorit. Tam se obvezes, da bos toliko in toliko nabavil v letu, da bos prisoten na teh in teh sejmih z njihovimi artikli. Da dosezes prvo kvoto, ki je potrebna za sprostitev tega rabata pa založiš nekaj 10.000 evrov za prvo naročilo, ki ga plačaš seveda vnaprej. No, da pa zadeve stečejo moraš dati verjetno še bančno garancijo za polovico rabata predvidenega prometa in stroške sejmov...
No, ko pa prides domov pa prvo naročiš in plačaš izdelavo katalogov in podobno...
Pri delih za avtomobile dvomim, da je kaj drugače. Daš nekaj 10.000€ in vse ostalo, kar sem povedal pa dobis vse...
Seveda se pa da dobiti ceno z sicer malo manj rabata. Če imas Jeepa, pač kupiš nekaj 10 filtrov kakih 400litrov olja, pa še za kakega jurčka drugih delov, pa ti garantiram, da boš dobil zelo dobro ceno!
Jaz se spomnim svojih začetkov, ki so bili sicer na drugem področju pa lahko povem, da nisem imel niti za hrano za otroka. Prosil sem mamo in tasco, da so kupili. Poleg tega pa sem moral požirati vse očitajoče poglede in kdaj tudi kakšen komentar... Da ne govorim, da te na zacetku kaj hitro kdo poleg vsega še nategne itd...
Jaz vem kako to gre, ni lahko bilo lahko in včasih je še težje. Tudi vsakega spodbujam da gre na svoje...
Enako za te primere. Lahko si dealer, nabavi skladisce material in zalagaj mehanike, lahko pa postaneš mehanik pa bos imel te ogromne rabate in urno postavko. Pa konec koncev niso to vsi poklici. Lahko si prej omenjeni zidar, rabis samo 1000€ za vse orodje(pustimo to, da ga potem vozis lahko le z karjolo(če ti ostane zanjo)), ker še avta poleg za ta denar ne dobis(morda pa dobis kamijon, ki ga bolj rabis). Pa verjetno kako primerno Hiltico tudi ne dobis v tem znesku... Tudi zidarji pobiraju ogromne rabate, pa še DDV poleg vsega, saj kupi z 20% računa pa le 8,5% in vsa razlika je njegova. Se mi zdi, da je to še boljša izbira(velja razmisliti tudi o krovcih,vodovodarjih, lahko bi začeli izdelovati okna in če jih še montiramo se zaslužek podvoji).
Sam sem iz gozdnega področja in velja razmisliti o gozdrarstvu. Skrhana žaga stane samo 1000€, veriga pa je se nekajkrat cenejsa, da ni vec skrhana(ni potrebno potem vpiti na delavca, da lenari). Traktorja, ki presega vrednost Mercedesa pa ne rabiš! Saj najdeš na forumu Micko in ga povabis, da spravi les.
Lahko pa postaneš Mamut ali Marolt, tu še ni velike konkurence(nekdo prej omenil -?alien?)... Postopek, da to postanes je zelo podoben zgoraj napisani zgodbi o nekaj 10.000€, bančnih garancijah, mehanikih in dealerjih. To je se boljse, onadva sta in dealerja, maloprodaja in se monterja! 3 kratni zasluzek!
Upam, da sem dal komu kako idejo, kako "nategnit" rajo in nenormalno zaslužit!
Upam, da se je kdo prepoznal... in kdor ne ve, kaj sem hotel s tem povedati naj se raje vzdrzi komentarja. Ce pa bi kdo zelel kaj od tega postati ali imeti, kar imajo mehaniki, dealerji, gozdarji in zidarji pa
GO FOR IT!
mater se vidi, da je posel v ku***, da imam toliko časa za pisanje
orkodijo MM, boš moral tajnico za na forum pisat najet
Jaz bi pa sprožil eno inicijativo če smo že pri taki debati....dajmo zahtevat od vlade da sprejmejo zakon da morajo gostinci za biro imet isto ceno v gostilni kot je v trgovini. Imam namreč občutek da nas gostinci nategujejo
No vsaj meni so že do zdaj pobrali celo premoženje
banda gostinska.....
No vsaj za union, za kozla mi je vseeno, lahko je tut 10€ zaradi mene.
Jaz bi pa sprožil eno inicijativo če smo že pri taki debati....dajmo zahtevat od vlade da sprejmejo zakon da morajo gostinci za biro imet isto ceno v gostilni kot je v trgovini. Imam namreč občutek da nas gostinci nategujejo
No vsaj za union, za kozla mi je vseeno, lahko je tut 10€ zaradi mene.
AŁIEN napisal/-a:orkodijo MM, boš moral tajnico za na forum pisat najet![]()
ma saj ponavadi nisem takšen, samo na takšne neumnosti pa ne morem biti tiho. Sem bil še malo daljši, pa sem potem skrajšal.
AŁIEN napisal/-a:Jaz bi pa sprožil eno inicijativo če smo že pri taki debati....dajmo zahtevat od vlade da sprejmejo zakon da morajo gostinci za biro imet isto ceno v gostilni kot je v trgovini.
Kurbnhavse pa zapret, ker imajo nenormalno maržo in URNO POSTAVKO iste barabe, kot mehaniki
AŁIEN napisal/-a:Imam namreč občutek da nas gostinci nategujejoNo vsaj meni so že do zdaj pobrali celo premoženje
![]()
banda gostinska.....
Si večkrat tam! Point je drugje, gre kaka tetka samo na kavo, pa plača lahko do 1000% marže!
AŁIEN napisal/-a:No vsaj za union, za kozla mi je vseeno, lahko je tut 10€ zaradi mene.
Zaradi mene pa je lahko zastonj... a bom točno toliko spil, kot do sedaj! NIČ!
mamaMicka napisal/-a:AŁIEN napisal/-a:"]No vsaj za union, za kozla mi je vseeno, lahko je tut 10€ zaradi mene.
Zaradi mene pa je lahko zastonj... a bom točno toliko spil, kot do sedaj! NIČ!
No vsaj solidaren si pa lahko. Zaradi mene so lahko mehaniki zaston pa bodo imeli od mene toliko kot sedaj. NIČ. Pa sem vseeno solidaren z njimi
Pa kofe je lahko tudi zaradi mene zastonj
ferrarist napisal/-a:[
![]()
![]()
:
red beer, red steelers in partijska knjižica 
-
Ghostrider
- Kraj: Ljubljana
Evo, na koncu sem šel po večino stvari v euroton, kjer sem dobil 30% popusta na redno ceno. Drug dan sem šel še v gama center, kjer so me cene vrgle na rit. Sklopka za samuraja v evrotonu pride 200eur, v gama centru 170eur. Olje 10w40 v evrotonu po akcijski ceni 21eur (redna cena okoli 35eur), v gama centru redna cena za čisto enako olje neverjetnih 16eur itd., itd... 
Ghostrider napisal/-a:Evo, na koncu sem šel po večino stvari v euroton, kjer sem dobil 30% popusta na redno ceno. Drug dan sem šel še v gama center, kjer so me cene vrgle na rit. Sklopka za samuraja v evrotonu pride 200eur, v gama centru 170eur. Olje 10w40 v evrotonu po akcijski ceni 21eur (redna cena okoli 35eur), v gama centru redna cena za čisto enako olje neverjetnih 16eur itd., itd...
No pa mi prosim povejte, kam to pelje? Eden drugemu spodbija cene, dokler ne pridejo stvari na nulo. Končni potrošnik pa v smeh! Ko bosta oba, ali vsi ki se s tem oljem ukvarjajo zaprli, ker bodo bankrotirali, se bo našel nekdo, ki bo njuno bedo izkoristil in olje bo spet po 60evrov. Namesto, da bi vsi nekaj od tega imeli, raje vsi crknit. Tipično za nas Slovenčke. Na žalost!!!
In še to: s tem tudi kvaliteta pada. In spet smo pri končnem potrošniku, ki spet potegne kratko.
LP
- Mitsurugi2
jereb napisal/-a:In žalostno pri vsem tem je, da trgovci več zaslužijo kot proizvajalci.
V sloveniji se gradijo samo še trgovine, kakšnih večjih tovarn se pa že dolgo ni zgradilo.
ja,se strinjam...ampak za živilsko industrijo...so bli pa edini tolk pametni,da so se dogovorili za dvige cen...vsi ostali pa smo tolk zakompleksani,pa en drugmu nižamo cene...pol pa je kot je...
Ghostrider napisal/-a:Evo, na koncu sem šel po večino stvari v euroton, kjer sem dobil 30% popusta na redno ceno. Drug dan sem šel še v gama center, kjer so me cene vrgle na rit. Sklopka za samuraja v evrotonu pride 200eur, v gama centru 170eur.http://images.avto.net/3554496/2_530.jpg:
Bemumast prideš do mene pa te samo traparije zanimajo, da bi pa reku da sklopko rabiš to pa ne...sklopka za samuraja je 100€. Še boljš je pa da daš karbonsko nanetat za 70......jebemo sunac tamau ga ti lomiš
-
Ghostrider
Meni je karbonsko precej ugodno dal pri sinterju.
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
Ghostrider napisal/-a:Ej ti sunac, ne se razburjat...Nism še kupu sklopke, sem samo poizvedoval koliko pride. Manjka mi še sklopka, potisni ležaj in bencinski filter kar se mašine tiče (je n'ai pas d'argent). V planu pa mam karbonsko ja... Sej sm v večini upošteval tvoje nasvete, no razen barve
no sej je bolj da nisi
barva je pa pač stvar okusa
Bomo videli ko bom fertik črnega, ki bo mat barve........
-
Ghostrider
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti