A bi kdo vedel če bi se poznalo kaj na moči motorja z vložnimi zračnimi K&N filtri filtri na tdi. motorjih (vložni namreč pašejo v isto škatlo kot je sedaj zračni filter samo da imajo večjo prepustnost)
Hvala za kakšen nasvet.
K&N filtri
Ne, nič se ne bo poznalo. Za več moči bo treba kak poseg v softver narediti, da bo pustil turbino malo bolj polniti in dal malo več goriva =>"chip tuning" Pa še to izberi katero od priznanih firm, ne kakšne variante s črnimi škatlicami, katere samo priklopiš med kable senzorjev.
Kolikor sem pa slišal mnenja o KN, bo kvečejmu turbina prej hin od svinjarije.
lp, g.
Kolikor sem pa slišal mnenja o KN, bo kvečejmu turbina prej hin od svinjarije.
lp, g.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola
2x Patrol Y61 2.8TD
Ne vem, jaz sem bral, da spustijo skozi večje delce umazanije kot običajni filtri.
Nisem pa k&n filtra niti v rokah držal, tako da težko karkoli rečem.
Nisem pa k&n filtra niti v rokah držal, tako da težko karkoli rečem.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
2x Patrol Y61 2.8TD
Jaz ga man na Tenerejki 2011. Na prirastek moči nima vpliva, ampak ima druge prednosti:
Zadeva je super uporabna, saj filtra ne rabiš menjat ko je umazan, ampak ga samo opereš (v posebnem čistilu), posusis, ter na novo namažeš z oljem za filtre.
V kolikor to redno počneš, ima filter ves čas enako prepustnost zraka. Pri običajnih filtrih pa se prepustnost sčasoma zmanjša, ter s tem tudi moč motorja.
Kako je pri avtu ne vem, verjetno pa ni neke v elike razlike.
lp andrej
Zadeva je super uporabna, saj filtra ne rabiš menjat ko je umazan, ampak ga samo opereš (v posebnem čistilu), posusis, ter na novo namažeš z oljem za filtre.
V kolikor to redno počneš, ima filter ves čas enako prepustnost zraka. Pri običajnih filtrih pa se prepustnost sčasoma zmanjša, ter s tem tudi moč motorja.
Kako je pri avtu ne vem, verjetno pa ni neke v elike razlike.
lp andrej
American Jeep-In War and Peace
K&N ima mnogo večjo zmožnost prepusta zraka kot klasičen zračni filter. Sem ga vozil kar nekaj časa na zelo navitem motorju (2.0, 388KM) pa ni bilo nikoli nobenih težav.
Če kaj delaš na elektroniki avtomobila, je smiselno zamenjat klasičen zračni filter za K&N, dober tuner bo tudi iz filtra potegnil kakšnega konjiča več
Če pa imaš serijsko elektroniko pa po mojem mnenju nima smisla metati denarja stran.........
lp
Če kaj delaš na elektroniki avtomobila, je smiselno zamenjat klasičen zračni filter za K&N, dober tuner bo tudi iz filtra potegnil kakšnega konjiča več
lp
kingroad napisal/-a:dober tuner bo tudi iz filtra potegnil kakšnega konjiča več![]()
Še več konjev ti dajo nalepke. Sploh tiste z napisom "sport" na pokrovu goriva.
Dejstvo ostaja. K&N filtri imajo večjo prepustnost (tudi smeti več čez spustijo), zato jih v terenca, s katerim boš ril povsod (največ najbrž na makadamu, kjer se bo vse kadilo), nebi dajal, razen v navezi s kakim ciklonom, ki ti bo večje prašne delce že prej izločil.
Zadeva se pa obnese na športnih avtomobilih, ker si samo na asfaltu.
Pred EUR sem bil SIT!
Nebivedu napisal/-a:kingroad napisal/-a:dober tuner bo tudi iz filtra potegnil kakšnega konjiča več![]()
Še več konjev ti dajo nalepke. Sploh tiste z napisom "sport" na pokrovu goriva.
Dejstvo ostaja. K&N filtri imajo večjo prepustnost (tudi smeti več čez spustijo), zato jih v terenca, s katerim boš ril povsod (največ najbrž na makadamu, kjer se bo vse kadilo), nebi dajal, razen v navezi s kakim ciklonom, ki ti bo večje prašne delce že prej izločil.
Zadeva se pa obnese na športnih avtomobilih, ker si samo na asfaltu.
Prodajaš buče. Malo se pozanimaj da K&N ne dela fitrov le za Honde z oneill nalepko na zadnji šipi. Če bi bili filtri zanič oz. bi bili slabši od serijskih bi verjetno K&N obstajal le še kot zgodovina.
@marjan: na serijski avto nima smisla tlačiti boljši filter ker neboš pridobil nič. Če pa postoriš kaj na elektroniki pa je zelo dobrodošlo da menjaš originalni filter za kaj boljšega.
kingroad napisal/-a:Malo se pozanimaj da K&N ne dela fitrov le za Honde z oneill nalepko na zadnji šipi. Če bi bili filtri zanič oz. bi bili slabši od serijskih bi verjetno K&N obstajal le še kot zgodovina.
Tukaj je predvsem govora o terencih, ki jih večinoma ljudje uporabljajo za vsakodnevne vožnje, za offroad in za potovanja. Mogoče imajo celo chip tuning za 10% višjo moč, kar je prej izjema kot pravilo. In pri takih (serijskih) nastavitvah elektonike in motorjev ti K&N filter bolj malo pomaga.
Pa pomoje se to bolj pozna na bencinarjih kot na dizlih.
Droben prah pa K&N filter spušča skozi (lastne izkušnje). Od takrat naprej je kar genuine subaru filter na avtu, ki odlično zadrži ves prah iz makadamskih cest. Tudi v Marokški puščavi je originalni filter zadržal vso svinjarijo.
Pred EUR sem bil SIT!
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov