Cherokee zavore

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
lisko

Cherokee zavore

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Avg 31, 2011 5:21 pm

Evo dva mesca na cesti...prevoženih nekaj manj kot 6 tisoč in novo od podvozja skor ni da ni....Ampak že od začetka se pri vožnji po luknjah pojavi zatohel zvok kot recimo, če ima luft kaka kugla ali kaj podobnega....Ampak se nisem kaj dosti sekiral glede tega (zategjeno je vse kot mora bit...to sem prvo preveru) in se vozu dalje. Po makadamu pa dobi ta zatohel zvok prizvok cinglanja.....torej po asfaltu med vsakodnevno vožnjo se pojavla zatohel zvok ( ampak samo občasno če je luknja res velika) , če pa se pelješ po makadamu pa cinglja (ampak to slišiš samo če imaš odprto okno). In ker mi ni dalo mira sem avto zapeljal v garažo....pregledal vse spoje,kugle,končnike,gumice stabilizatorja,štangice....Vse štima nikjer nobene zračnosti....a nato :shock:

Če primem zavorni cilinder ga lahko z roko premikam v smeri puščice skor za 1cm?!? Zračnost je v označenem delu na skici....
Ploščice sicer ne morejo pasti ven ali odpovedat zavore ampak lai je to normalno ali naj počasi reklamiram oz. kakorkoli menjam zavorne cilindre? Namreč cilindri so novi....
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » Sr Avg 31, 2011 8:11 pm

Ali imaš original cilindre ali tiste, ki smo jih smešno poceni kupovali?

Jaz pri svojem opažam, da ko malo pritisnem zavoro, čutim vibriranje pedalke. Ali je to znak za ukrivljene diske? Slabe zavorne obloge? Karkoli drugega?
Druga stvar, ki sem jo opazil je, da mi pri počasni vožnji cvilijo zavore, ko pa malenkost pritisnem zavoro, preneha cvilit.
VM - Turbotronic®

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Avg 31, 2011 8:34 pm

No ja zaj če je 95 evrov smešno poceni....

To kar pa ti opisuješ pa so pregeti in zviti diski.

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » Če Sep 01, 2011 6:25 pm

Aja potem niso tisti. Se mi zdi, da sem za svoje dal okoli 70 eur (na kos).
Se mi je zdel da bo neki tazga ja. Torej samo diske zamenjam?
VM - Turbotronic®

Uporabniški avatar
Zoran67
Kraj: Tolminske višave

OdgovorNapisal/-a Zoran67 » Če Sep 01, 2011 6:34 pm

cvilijo ti zavorne ploščice. Verjetno si jih kupil od konkurence in imajo večje kose brona noter. Če snameš ploščice in pogledaš, boš videl večje pike v njih. Te pike povrtaš ven in ne cvili več za eno uro, potem se počasi pokaže nova pika in zopet cvili. Rešitev: original ploščice! Take izkušnje imam osebno.
prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » Če Sep 01, 2011 7:02 pm

Kupljene pri KMAG. Verjetno so original.
VM - Turbotronic®

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Pe Sep 02, 2011 7:30 pm

Sem mel jaz enako....čist enak je cvililo...Ploščice pa kupljene pri Maroltu....rugged ridge - bendix. Ko sem menjal še diske je utihnilo. Sedaj zacvili samo ob prvem rahlem zaviranju....potem utihne. Ampak sedaj pa kleše skačejo gor in dol :roll: :twisted:

mahvan
Kraj: Prlekija

OdgovorNapisal/-a mahvan » Pe Sep 02, 2011 9:52 pm

Sam zavorni cilinder je možno premikati ampak samo v smeri noter in ven v smeri naprej in nazaj pa mora bit fiksen.

Če odmontiraš zavorni cilinder še vedno okrog diska ostane nekakšno okovje (ne poznam izraza za ta kos) oz. kovina, ki drži plohčice na mestu. No, ta kovina pa mora biti podpolnoma fiksna.

Sicer ne vem točno kaj se tebi premika ampak jaz bi demontiral zavorni cilinder in se najprej posvetil temu okovju, ki drži plohčice. Ta zadeva je privita od notranje strani in če se res to premika za 1cm bi znalo kaj hitro odtrgat vijake...

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » So Sep 03, 2011 10:24 am

mahvan napisal/-a:Sam zavorni cilinder je možno premikati ampak samo v smeri noter in ven v smeri naprej in nazaj pa mora bit fiksen.

Če odmontiraš zavorni cilinder še vedno okrog diska ostane nekakšno okovje (ne poznam izraza za ta kos) oz. kovina, ki drži plohčice na mestu. No, ta kovina pa mora biti podpolnoma fiksna.

Sicer ne vem točno kaj se tebi premika ampak jaz bi demontiral zavorni cilinder in se najprej posvetil temu okovju, ki drži plohčice. Ta zadeva je privita od notranje strani in če se res to premika za 1cm bi znalo kaj hitro odtrgat vijake...

To "okovje" o katerem govoriš je pri cherokee-ju kr del preme. Se vidi na sliki kam nalegajo ploščice. Tu pa ni šans , da kaj odtrga , ker potem mora odtrgat celo premo....Premika se pa kot praviš noter in ven....v smeri rotacije pa je fiksno , ker ga držijo ploščice. Ampak vseeno rotacija diska potisne cilinder rahlo ven ob vzratni vožnji in prav nadležno poči. Če pa na stoječem avtu brcneš v kolo pa zacinglja....Če demontiraš kolo in z roko udarjaš po cilindru je zvok enak...

bular
Kraj: bula

OdgovorNapisal/-a bular » Ne Sep 04, 2011 11:24 am

malo lifta mora bit,da se lahko cilinder giba pravokotno na disk..če ga je v drugi smeri preveč poglej vijake da niso korodirani..

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov