bular napisal/-a:oprosti alien:
zakaj že

imaš vso pravico do svojega mnenja......jaz sem pa začel post s: zakaj VSI......torej nasplošno, neglede da sem citiral tebe.
OK pa recimo takole. Na neki tekmi, hill climbing po smučarski progi. Vitara, zimske gume....niti štartala ni. Stala je na štartu, kolesa v prazno.....niti cm naprej.....
GC overland, nove zimske gume, levo desno sam naprej ne. Po 20 m obstane pred prvimi vraticami.
Z samurajem in kobrami se gladko opeljem do vrha BP. Prav tako se z lahkoto spustim nazaj dol.
Zmagovalec tekme, čiro 4.0 z swampercami......tolk o zimskih gumah.
Tekma je v podforumu srečanja.....pisalo se je leto 2008 se mi zdi.
Tako za prosti čas......grem probat zimske gume. Konvoj 7 terencev. Na prvi strmini konec, salve smeha in podjebavanja. Nekak obrnemo avto in grem domov, cca 4 km, zamenjam kolesa in dam kobre gor. Gas da ujamem skupino....dobim jih samo 500m naprej kjer sem obtičal. S kobrami potem vozim BP in še več, tam kjer pajeroti superselect z MT gumami ne morejo niti metra narest. Peljemo samo še dva wranglerja z šperami in vsem mogočim in 35 ter 37 gumami ( terenske gume) in jaz brez vsega na kobrah 195X15. Ostali čakajo da pridemo nazaj. Ne verjamem da so pajeroti, toyote itd. toliko slabši......ne more bit. Za enega vem da je takrat imel ganc nove MT gume gor + zadnjo špero.
Video o tem na mojem youtube kanalu....
To je samo delček, lahko bi napisal morje tega, vendar dovolj da se vprašam zakaj nekateri tako trdovratno trdijo kako so kobre zaenkurc za sneg.......
Da bi bil samuraj tako superioren tudi ne more bit......torej so čist OK tudi po snegu. Čeprav moram pa v isti sapi dodat, da lada niva v istih pogojih (ne samo sneg) z enakimi gumami ni naredila nič, oziroma manj kot nič........tak da si spet lahko vse skup drugače razlagamo. Vrag si ga vedi.....kmetje še vedno trdijo da je niva tanartaboljš terenc.
Uglavnem, men je super guma. Samo za šoder dam druge gor. Ostalo pa no problem. Probam vse mogoče, vendar kadar gre zares samo še kobre gor pa gas. Še nikoli me niso razočarale. Verjamem, da obstajajo boljše gume, vendar sem prepričan, da za te šolde ziher ne......