Snežno off road srečanje ob Vrbskem jezeru - Avstrija
Glede Mamutovega nagradnega vprašanja in Samove ugotovitve o sopotniku dodajam:
Če sopotnik sedi v avtu na desnem sedežu in bere knjigo, ko avto melje sneg in blato in šofer leži v snegu in kida sneg izpod avta, avto pa mora biti prižgan in kurjava noter na ful naštimana in če šofer potem po eni uri kopanja le uspe avto ven speljat in...
no potem je ta sopotnik moja najboljša polovica. Pa mislim, da nimam samo jaz take polovičke.
Pa kaj moramo za to Avstrijo vsi sopotnike ali sovoznike iskati. Kje pa so vsi offroad navdušenci?
Se vidimo jutri ob 7:00 (rana ura slovenskih fantov grob).
Vigadu - poglej koledar, pa boš videl da se še kakšen drug dogodek datumsko prekriva.
LP
Miran
Če sopotnik sedi v avtu na desnem sedežu in bere knjigo, ko avto melje sneg in blato in šofer leži v snegu in kida sneg izpod avta, avto pa mora biti prižgan in kurjava noter na ful naštimana in če šofer potem po eni uri kopanja le uspe avto ven speljat in...
no potem je ta sopotnik moja najboljša polovica. Pa mislim, da nimam samo jaz take polovičke.
Pa kaj moramo za to Avstrijo vsi sopotnike ali sovoznike iskati. Kje pa so vsi offroad navdušenci?
Se vidimo jutri ob 7:00 (rana ura slovenskih fantov grob).
Vigadu - poglej koledar, pa boš videl da se še kakšen drug dogodek datumsko prekriva.
LP
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
Vse je res ...
Ja, vrnili. In vse je res. Vozili smo se po prvovrstnih - njivah. Že zaradi tega se je splačalo. Jaz sem šel dvakrat gor in dol, ker kaj takega ne bom prav hitro doživel.
In to sredi letoviškega mesteca, kot da bi pri nas organizirali reč okrog Bleda.
Seveda niso prismojeni, kot bi si kdo mislil. Logika je taka, da je škode na njivi mnogo manj kot kje drugje. Njivo bodo drugo leto itak zorali, kolovozov pa ne nasipajo vsako leto.
Organizacija srednja (Lijakovci imajo boljšo), udeležba izvrstna. Avtomobilov kot toče. V naši skupini (G) je bilo 26 avtomobilov, v drugih približno enako. Skupin je bilo 7. Prevladovali so Italijani, nato Avstrijci, videli smo pa tudi Švicarje in pa Jeep Club Brda
Offroad pa - zanimiv. Brzinci z elementi harda.
Mi se nismo ravno potegovali za prva mesta, ker nam je pač avtov bilo preveč škoda, se je pa zato Italijanom odpulilo, domačini so pa sploh bili našpičeni. Kar malo z omalovaževanjem so gledali na Italijane (mi smo bili itak izven upoštevanja), ker pač nihče ni imel verig. Oni so imeli take ketne na avtih, da se jih še zimska služba na Islandiji ne bi sramovala.
Kdor ne verjame:
http://www.nivaoffroadteam.com/?page=gallery/vrbsko_15.01.2005
Seveda niso prismojeni, kot bi si kdo mislil. Logika je taka, da je škode na njivi mnogo manj kot kje drugje. Njivo bodo drugo leto itak zorali, kolovozov pa ne nasipajo vsako leto.
Organizacija srednja (Lijakovci imajo boljšo), udeležba izvrstna. Avtomobilov kot toče. V naši skupini (G) je bilo 26 avtomobilov, v drugih približno enako. Skupin je bilo 7. Prevladovali so Italijani, nato Avstrijci, videli smo pa tudi Švicarje in pa Jeep Club Brda
Offroad pa - zanimiv. Brzinci z elementi harda.
Kdor ne verjame:
Pa zakaj bi na avto dajali ketne? Predvsem na tistem kamnitem klancu, kjer si naredil nekaj lepih slikc, jo moraš strgat, razen če greš res počasi.
Mogoče take, ki jih ti kupuješ v Motomatu. Oni so pa imeli ketne, kot jih ima Nebivedu za drva vlačit iz gmajne.
Res je bilo simpatično.
Vigadu, super slikce. Naslednjič bom aparat kar doma pustil, če boš le ti zraven s tvojim aparatom.
Verige? Vsi jodlarji so jih imeli, nekateri so jih celo dol in potem ponovno gor dajali. Po tisti njivi so jim verjetno kar prav prišle. Nobenih nisem videl, da bi se jim strgale. Izgledale so pa kar takšne poceni kot iz kakšnega Spara ali Tuša. Pa tudi po tistem kamnitem klancu (no ja saj prav kamnit ni bil, bili sta ene dve kamniti stopnici) so z verigami čez prišli kot nič - pa ne le zaradi verig. Je bilo pa res vmes kar precej zmrznjene zemlje in na debelo pokrite z ivjem. Mogoče pa vejo, kaj delajo. Talijani so imeli s podobnimi avti (recimo Suzuki) a brez verig na najstrmejšem delu več težav kot verigarji. Imam ves ta del na video (pozor kvaliteta slaba - posnet s fotoapartom), ko bo sin povedal kako, bova posnetke dala na ogled.
LP
Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel
Sama jeza torej
Se strinjam - ketne za gozdne traktorje so zakon!
Samo da bi za ketne dal več kot za gume, bi se mi zdelo pa čist preveč. Za po snegu so dobre tudi tiste od Motomata, za po kamnih pa vsekakor rabiš močnejše. Ta najboljš kar tiste za bagerje, kjer je čisto cela guma v ketne oblečena. Ampak slikal pa nisi nobene take
.
Kolikor imam jaz izkušnje na kamnih, tam še od gum stran leti. Na ketni pa sem lani strgal en členek, pa sem jih fural precej - ampak do snega se je bilo včasih treba peljeti tudi po asfaltu (pa dovolj trese že pri 40 km/h). Če crkne ena od štirih, to še ni razlog za nezadovoljstvo, a ne?
LP
Samo
Se strinjam - ketne za gozdne traktorje so zakon!
Samo da bi za ketne dal več kot za gume, bi se mi zdelo pa čist preveč. Za po snegu so dobre tudi tiste od Motomata, za po kamnih pa vsekakor rabiš močnejše. Ta najboljš kar tiste za bagerje, kjer je čisto cela guma v ketne oblečena. Ampak slikal pa nisi nobene take
Kolikor imam jaz izkušnje na kamnih, tam še od gum stran leti. Na ketni pa sem lani strgal en členek, pa sem jih fural precej - ampak do snega se je bilo včasih treba peljeti tudi po asfaltu (pa dovolj trese že pri 40 km/h). Če crkne ena od štirih, to še ni razlog za nezadovoljstvo, a ne?
LP
Samo
miran napisal/-a:Talijani so imeli s podobnimi avti (recimo Suzuki) a brez verig na najstrmejšem delu več težav kot verigarji.
Človek res vidi svašta. Jaz pa sem včeraj videl, kako Subaru (pa ne Nebivedujev
Ne bom več grdo govoril o Subarujih - če bodo brzinci še letos tako položni, kot lani, se zna zgoditi, da nas kdo s Subarujem vse po vrsti nažge (če seveda kakšen segnit del ne popusti prej
LP
Samo
Človek res vidi svašta. Jaz pa sem včeraj videl, kako Subaru (pa ne Nebivedujev ) obut v zimske gume, zvozi blaten klanec, katerega rumena LC 70 na M/T gumah (sicer v slabem stanju) ni zvozila
He, he. Kako smo mi debelo gledali
Samo napisal/-a:miran napisal/-a:Talijani so imeli s podobnimi avti (recimo Suzuki) a brez verig na najstrmejšem delu več težav kot verigarji.
Človek res vidi svašta. Jaz pa sem včeraj videl, kako Subaru (pa ne Nebivedujev ;) ) obut v zimske gume, zvozi blaten klanec, katerega rumena LC 70 na M/T gumah (sicer v slabem stanju) ni zvozila ;)
Ne bom več grdo govoril o Subarujih - če bodo brzinci še letos tako položni, kot lani, se zna zgoditi, da nas kdo s Subarujem vse po vrsti nažge (če seveda kakšen segnit del ne popusti prej :twisted: ).
LP
Samo
Samo se bom potrudu.
Pa že jutri menjam vse tiste dele na podvozju, ki se v prihodnje lahko zlomijo ali razpadejo zaradi staroti in gnilobe - roki sem pa dobil danes od turbo variante in še dodatno ojačane, tko da se v prihodnje ne more več tega zgodit, kar se je v SG. Sicer se pa držim tega, da je važno sodelovati in ne zmagati, tko da tut če se kej polomi...
vigadu napisal/-a:Kako smo mi debelo gledali, ko je v tisti kamniti klanec, kjer so mnogi "favoriti" (beri suzuki samurai) odnehali in so celo najbolje obuti (rdeči Mitsubishi Pajero z popolnoma novimi BFGoodrich MT + 3500 kubikov V6) imeli težave in poskušali po večkrat, dolga Opel Frontiera z zimskimi gumami prevozila v prvem poskusu.
Verjamem - če na kaki dolgi vzpetini najdeš kakšno stopnico, pa ta kratki avti nos dvigujejo, ta dolgi gredo pa čez, kakor da ni nič. Če se voziš po terenu, ki je vsaj približno cesti podoben (torej ne nasedeš zaradi dolžine avta), kar verjamem, da so ta dolgi terenci boljši.
LP
Samo
Evo, slike in rezultati so na voljo na njihovi strani, če se najdeš:
http://www.ogcw.at/berichte/berichte05/schneeralley2005/index_3.html
http://www.ogcw.at/berichte/berichte05/schneeralley2005/Bericht_Schneerallye_2005.pdf
http://www.ogcw.at/berichte/berichte05/schneeralley2005/Zeitnehmung_Gesamt.xls.pdf
-
Gost
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov