land rover freelander -da ali ne?

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
primorska
Kraj: ajdovščina

land rover freelander -da ali ne?

OdgovorNapisal/-a primorska » To Jul 13, 2010 10:36 am

Lep pozdrav vsem bralcem tega foruma

Že nekaj časa razmišljam, da bi svojo Grand Vitaro 1,6l zamenjal z nekim drugim terencem. Ker zelo redko uporabljam reduktor, sem najprej razmišljal o Hondi HRV, ker ima podobno zmogljiv motor in je brez reduktorja. Potem sem se premislil in ponovno začel razmišljati o dizelskem motorju, ker ima boljši izkoristek, boljši navor,... Pred časom sem namreč imel Galloperja 2,5 dizel a sem ga prodal zaradi nekaterih pomanjkljivosti.
Ker razpolagam z omejenimi financami, je tudi število vozil omejeno. Ena možna rešitev (izbira) je tudi freelander 2,0 TD (ali 2,0TD4) . Vozila ne poznam dovolj, zato bi bil vesel, če mi napišete vaše izkušnje, mnenje, slabe lasnosti, pogoste okvare, .....
Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » To Jul 13, 2010 12:58 pm

Skoči na forum landrover kluba, in uživaj v branju.
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

Uporabniški avatar
Picpoki
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » To Jul 13, 2010 1:31 pm

Ni vraga da ne bi še slišal o pregovorno "super" kvaliteti LR-ja.
Prva generacija je bila precej loterijska , medtem ko o TD4 se še ne govori dosti.

V kolikor te res zanima ta avto pa le pojdi na LR forum ker so gor fantje ki imajo avte v mezincih. Tudi napake na freejih so tako tipične da jih ponavadi rešijo že kar na forumu :lol:
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

Uporabniški avatar
Zoran67
Kraj: Tolminske višave

OdgovorNapisal/-a Zoran67 » To Jul 13, 2010 4:48 pm

pozdravljen,
glede na to, da sem v nekih časih tudi jaz tako razmišljal, se pravi o freelandru ti zadevo odsvetujem, razen če boš avto uporabljal zelo nežno.
Ljudje,ki so imeli ta vozila so mi namreč odsvetovali in sicer zaradi nežne sklopke, pa vedno ko so šli izven normalnega cestišča so imeli napake na optiki, vozilo je baje dobro samo za izrecno nežno - šmink uporabo.

Dopuščam možnost, da ni tako, meni so tako rekli. Pa brez zamere vsem LR.
prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj

robinzon

OdgovorNapisal/-a robinzon » To Jul 13, 2010 8:20 pm

Jaz sem tudi nekoč imel neke prebliske da bi kupil ta avto in so mi vsi odsvetovali.

pajo
Kraj: cerknica

OdgovorNapisal/-a pajo » To Jul 13, 2010 9:16 pm

Jaz sem imel 1.8 bencin in 2.0 td z bmwjevim motorjem. bencinarja kar odpiši ker je totalen pogreb, nad tem bmwjevim dizlom sem bil pa tako pozitivno presenečen kot še nikol!!!! Je pa res, da je zanj teren že malo slabši makedam in tudi sneg ni njegova varlina, mi je pa prešlepal kar veliko kilometrov s prikolico brez ene okvare!!!! pri 276000 km sem ga prodal znancu in od tega je že dve leti pa se še kar vrti.. pri malo novejših td4 pa so bili problematični zadnji diferenciali...
urban svet

Uporabniški avatar
Picpoki

OdgovorNapisal/-a Picpoki » To Jul 13, 2010 10:10 pm

Fantje ki jih pa ta avto zanima pa ga nadgradijo v povsem zaneslijv in zmogljiv avto :D
Pa ne narobe razumet. Niso čisto vsi slabi.

@Lom: ni panike :lol:
Land Rovers are like women:

They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.

ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

Uporabniški avatar
Al1975
Kraj: Bevke down town
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Al1975 » Sr Jul 14, 2010 5:22 am

Še moj piskerček :oops:

Ko smo imeli ...
Lahko povem, da sem bil nad Free-jem prav prijetno presenečan, Kosal se je z velikimi in to na polno. Edina stvar, ki ga je resnično zmatrala je bil daljši in za spoznanje precej strm klanec. (v tem primeru ga Vitara pelje sc@).
Slika
Takele stvari pa je zvozil brez problema :wink:
Za kakšno info več o Free-jih je pa morda res najbolje, da se obrneš na kakšnega člana LR foruma.
Mogoče se pa kdo od njih oglasi tudi v tej temi. 8)

Kar pa se tiče pokvarljivosti je po mojem mneju tudi precej stvar voznika in vzdrževanja vozila samega.
Slika

Uporabniški avatar
RegentRS
Kraj: Piran

OdgovorNapisal/-a RegentRS » Pe Jul 30, 2010 4:07 pm

ojla!!

jaz sem tisti, ki se z free-jem brez večjih težav vozim v koloni z Defendri.... je pa res, da sem en redkih norcev. moj avto je tudi dvignjen, ima snorkel, večje gume ( 3 komplete m/t, i/t in cestne)
jaz sem mnenja da je avto odličen če ga vporabljš za kar je namenjen pa še malo bol.... po cesti ga nikoli ne vozim več kot 120km/h po terenu pa počasi in sigurno..... :D
je pa res da avto pazim, gledam, polušam in redno vzdržujem tko da večjih okvar ni!
imamo pa ćlani KLRS dobro poskrbljeno za “klubske“ poceni dele in servis....

jaz osebno Freeja ne mislim prodajat kvečjemu si bom kupil še kakega oz. še enga LR-ja.......

lp

ps: vozim se pa tudi po takem:Slika
LR Series3 88 Lightweight V8
EX LR freelander 2.0td +2" :D

pek3c
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a pek3c » Sr Okt 09, 2013 2:21 pm

RegentRS napisal/-a:ojla!!

jaz sem tisti, ki se z free-jem brez večjih težav vozim v koloni z Defendri.... je pa res, da sem en redkih norcev. moj avto je tudi dvignjen, ima snorkel, večje gume ( 3 komplete m/t, i/t in cestne)
jaz sem mnenja da je avto odličen če ga vporabljš za kar je namenjen pa še malo bol.... po cesti ga nikoli ne vozim več kot 120km/h po terenu pa počasi in sigurno..... :D
je pa res da avto pazim, gledam, polušam in redno vzdržujem tko da večjih okvar ni!
imamo pa ćlani KLRS dobro poskrbljeno za “klubske“ poceni dele in servis....

jaz osebno Freeja ne mislim prodajat kvečjemu si bom kupil še kakega oz. še enga LR-ja.......

lp

ps: vozim se pa tudi po takem:Slika

Uff, lep teren za vožnjo in test :) Freej je res super zadeva, tudi sam ga imam.

hanko
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a hanko » Sr Okt 09, 2013 6:15 pm

Ni nevem kakšna kvaliteta, brez predelav je na terenu bolj bogi avtomobilček, cene so definitvno predrage, na cesti "ne gre nikamor....Ampak to je samo moje mnenje...:) Da me ne bo kdo napadel nazaj :)

leon
Kraj: Idrsko

OdgovorNapisal/-a leon » Če Okt 10, 2013 7:40 am

Če se ne motim so bili neki problemi z diferenciali.Je pa res da niso vsi slabi.

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov