Temperatura niha ...

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
nomi
Kraj: Žirovnica

OdgovorNapisal/-a nomi » Pe Jul 03, 2009 8:04 am

no, tolk, da me bojo banal, upam, da se ne pregrešim :roll: :z_kijem_v_roki: :stari_pridiga:

pa še dodatno vprašanje za forumaše - a kdo od vas ima terracana ali pa poznate koga, ki bi ga imel in kakšne izkušnje imate/jo z njim.
ker odkar ga imam, slišim same čudne zgodbe o tem avtu - med drugim so fantje z uradnega servisa znali povedat, da vedo za dva, ki jih tud oni ne znajo zrihtat pa so kao zamenjal že vse živo ... :shock:
lepo prosim ... :gladi_ga_po_glavi: :thank_you:

Uporabniški avatar
air_man

OdgovorNapisal/-a air_man » Pe Jul 03, 2009 9:28 am

Problem naj bi bil na visokotlačni črpalki pri starejših modelih. Sicer se cel sistem razpaca in gredo lahko tudi kakšne šobe. Največja napaka je ta, da so pod garancijo menjali samo to črpalko in eventuelno poškodovano šobo, noben pa ponavadi ni očistil kompletnega sistema (nafta- rezervoar in kompletne cevi za dovod...), zato so tisti opilki letel naokol in ščasoma kasneje ponovno uničili črpalko in šobe... Tako da... Sem se tudi jaz zanimal za nakup, šel gledat dva, sta čudno laufala, sem pobral naftni filter dol, vsebino stresel v eno svetlo posodo in so se razločno vidli opilki (kovinski delci) - kar je bil znak omenjenega ...

nomi
Kraj: Žirovnica

OdgovorNapisal/-a nomi » Sr Jul 22, 2009 11:55 pm

No, evo spet jaz :wink:
Ampak samo, da povem, kako se je zgodba razpletla ( no, upam,da se je ).
Po prvem obstanku na cesti smo zamenjal eno cev-to že veste, pa je preživel ene kar hribe tukaj okrog pa čez Vršič v Trento in nazaj.Vse brez problema :skace_od_srece: .Vode ni zmanjkalo nič, avto je delal bp ...
No, čez dva dni pa na čist easy vožnji :shock: spet temperatura gor, ker sem bil pozoren, sem takoj opazil, zavijem na stran ... WTF :evil: spet se kadi izpod haube ... Počakam, vodo sem imel še od zadnjič s sabo, da se ohladi, pokličem mehanika in mi takoj pove, da je verjetno počila ena druga cev, naj dolijem in pridem do njega-ker res ni bil daleč.In res dolijem, pa se peljem mogoče ene 3 km in spet temperatura gor.Ustavim, jasno,se spet kadi, spodaj pa teče ven.Nič, boljš dat še enkrat denar za kamion kot reskirat kakšno dihtungo al pa glavo in spet halo halo, prid me iskat ...
Pri nejm dotočimo vodo, počakamo, da se ogreje in iz ene druge cevi šprica kot iz vodometa :shock: . Tokrat mio zamenja še 4 cevi, ker ostalih v Evropi še ni in jih je bilo treba naročit iz tovarne ( ja vem, lahko bi jih dobil pri Potokarju na metre, sem mu tud predlagal, pa ni bil preveč za to ).
No in v ponedeljek so cevi prišle in imam zdaj zamenjane vse.Ganc nove, v sistemu pa eno tekočino za pranje oz.čiščenje, da pobere max olja ven.
Včeraj test do morja in nazaj preživel brez problemov, v nedeljo bo pa sploh preizkus do Zadra na dopust.Upam, da pridemo nazaj po svojih kolesih in ne mo AMZS-jevih :plese:
In smo prišli do tega, da verjetno avto tudi prvič sploh ni zakuhal (še), ampak se je kadila samo para od vode, ki je iz cevi špricala na vroč motor od zunaj ...
Hvala vsem za predloge in sodelovanje v tej temi, k vesoljčku bom pa enkrat uletel na eno biro ( al pa celo mogoče kakšno pripeljal s sabo, čeprav smo Gorenjci ), da si ne bova samo z balkona mahala :wink:
:thank_you:

Pa še dodatno vprašanje, pa da ne odpiram nove teme - zdi se mi, da se avto nekak noče zvrtet al pa, da ga moram bolj priganjat in, da mal hoče čist na rahlo cukat.Ampak samo, kadar imam vklopljeno klimo.Ima pa avtomatsko .
Ali je možno, da se avtu, kljub 160 KM pozna klima ? Včeraj zvečer, ko smo šli nazaj z morja, je bila klima ugasnjena in se mi je zdel, da ful lepo laufa.Se je pa videlo na lučeh, kdaj je vklapljal kompresor klime ...

Uporabniški avatar
AŁIEN
Kraj: Samurailand
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a AŁIEN » Če Jul 23, 2009 1:41 am

Probaj dobit Mirota. Včasih je bil pod mostom, desno od spomenikov talcem, ki jih je banda pokradla. on je stručko za take stvari, sam ne vem kam je zginu zadne cajte, mislim ej, babe so res od hudiča.....
S seboj jo pa le pripelji, ona bo pri meni, ti pa pojdi na en krog, da vidiš kolk se ti greje. Pa upam da ti bo zakuhal in da te ne bo dooooooolgo časa nazaj :wink: Biro mislim, da si nauš kej naredu :lol: najraj mam sixpack, rdečelasi :wink:

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti