Lisko, Jeep in dogodivščine :)

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
Matej T
Kraj: Kostanjevica na Krki

OdgovorNapisal/-a Matej T » So Avg 14, 2010 8:08 pm

Agrosmer Krško. Je mal dlje od Brežic, dobiš pa vse pa tut tako dragi niso.

Uporabniški avatar
compadre
Kraj: 45.895913, 15.654165

OdgovorNapisal/-a compadre » So Avg 14, 2010 8:14 pm

ja, stari moj, za vsak k***c morm v KK letet (oziroma v Leskovec), pa če si preračunaš, kolk stane potem dejansko kila barve (ali karkoli) :roll:

če bi pa kupoval televizor ali kak drug šikimiki, bi pa imel probleme glede izbire..........nema da nema :evil:
And on the 8th day God created Land Rover

Uporabniški avatar
jereb
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a jereb » Ne Avg 15, 2010 8:19 am

compadre napisal/-a:ja, stari moj, za vsak k***c morm v KK letet (oziroma v Leskovec), pa če si preračunaš, kolk stane potem dejansko kila barve (ali karkoli) :roll:

če bi pa kupoval televizor ali kak drug šikimiki, bi pa imel probleme glede izbire..........nema da nema :evil:

Za syntol sem dal včeraj 7€ v mavrici, tako, da če jo rabiš kaj več, se že splača, da ti jo dol pošljem :wink: .
LP by Jereb

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » So Avg 21, 2010 10:11 pm

Kot vedno ....nastane nov problem.
Ko sma tank vzela dol, je sicer bil videt rjav in upala, da je samo površinsko in boma pobrusla in pobarvala na novo....A ko sma začela brusit je rja odpadala v slojih...
Slika
Slika

No upanje je umrlo....

Slika

Rabljeni so ....100 evrov...Klical enega , ki mi je pred nosom podaril tank nekomu...V ponedeljek še pokličem enega , ki mi je rekel da ima drugače......hja a mi ni zvijanje in varjenje pleha najbolj domače pri celi obnovi ? :D :D

No kot rečeno se je lisica lotla dihtanja avta :D Takole je spodaj premazala vse zvare in stike plehovja z nosilci.

Slika

In takole nadaljuje v notranjost....
Slika

Seveda zataknilo se je tudi pri premi....Bolj ko sem klicaril okoli znane jeep mojstre bolj so bili dopusti ali pa so bili zasedeni. V mislih sem imel menjavo ležajev in pa lamel v LSD diferincijalo. Lamele so namreč obrabljene in tako mu špera več ne deluje dobro...sicer še nekaj pomaga ampak ni to to...No ker pa na samo vožnjo to ne vpliva ( ima pa velik vpliv na terenu po katerem se pa extra kaj tud ne vozi....za tiste par ur na teden ali mesec je pa tudi tako vredu...), sem se obnove lotil sam. Na youtube poiskal filmčke kako se raztavi prema, se nagledal in s pomočjo očeta hop v garažo ( kot zanimivost mi pri petki noče oz. se drži stran od kake šravfarije....tu pa je že sam na začetku povedal , da bo pomagal ampak seveda ko bom pošvasal in porihtal podvozje). No tako sma premo raztavla in po pregledu se je izkazalo , da so ležaji, semeringi in diferincijal v najlepšem redu....poleg tega pa sma se naučila, da se vse to da zamenjat v roku ene ure tudi ko je že vse skupaj montirano na avtu....Torej brez problema sma očistla in sestavla skupaj nazaj....Lamele pa se bo že menjalo saj kot že rečeno na vožnjo ne vplivajo...
Ker pa je avto v rdečo, modro črni kombinaciji ( moder avto, črne kljuke in ogledala ter letvice v samih letvicah pa rdeča črta) je nastalo tole...
Slika

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » To Avg 24, 2010 11:18 pm

No ker mi ni dalo mira sem se lotil tudi tanka...
Ko sem začel s krtačo se je pokazalo tole...
Slika

Tank bi naj bil pocinkan. In nekako zgleda, da je sloj cinka počil in začel veselo rjavet spodaj oz. kot da rjavi sam cink....Saj je spodaj videt dokaj lep.

United States Steel...rjavi pa bolj kot Yugo Steel... :D

Slika

No zbrušen pa niti ne zgleda več tako slabo....z izjemo ene luknje...
Slika

No ker pa se je po brušenju pokazala samo luknja za katero sem že vedel....sem obdelal samo njo. Tank premazal s fferosanom naj ga grize ponoči hudiča :D Aja švasi so diht...Jutr bom zvare in mesta, ki so videt rizična premazal s tekočo kovino (ali čim podobnim) potem pa dva sloja hameritte osnovne in prek mat črno. Za štart bo dober...tank pa je tudi narjen gor z dvema sponama, ki ju odviješ, odklopiš lajtunge in konektor za plovček in tank gre dol....ni hudiča , da ne bom kje dobil enga dobrega za dobro ceno, do takrat bo pa ta dober :D
Slika

Uporabniški avatar
Nebivedu

OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Sr Avg 25, 2010 7:49 am

Kaj pa dvokomponentno epoksi lepilo za kovine. Sam sem na ferozi s tem zalimal luknjo, ki mi jo je nekdo naredil z izvijačem v tank, pa drži še danes.

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Avg 25, 2010 4:28 pm

Tank stestiran in držijo samo zvari....a vseeno...
Slika
Slika

Že v osnovni
Slika

Pridne lisičkine roke...
Slika

Ki so končale delo...
Slika

Uporabniški avatar
Rafter
Upravnik
Kraj: Southern District of Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Rafter » Sr Avg 25, 2010 4:56 pm

Lisko, ne vem zakaj, ampak ful imam občutek, da imaš ti zlato žensko... ;)
The whole life sponsored by محمد بن راشد المكتوم

Uporabniški avatar
golnar
Kraj: Okolica Ivančne Gorice

OdgovorNapisal/-a golnar » Sr Avg 25, 2010 8:49 pm

tole je pa res dobr L & L narejeno. in sem istega mnenja kot rafter :wink:

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Avg 26, 2010 4:23 pm

golnar napisal/-a:tole je pa res dobr L & L narejeno. in sem istega mnenja kot rafter :wink:

Hehe se jaz tudi strinjam z vama pa se dobr zavedam ;)

L&L ...Lisko & Lisica....pride še mnogo kam ta logo. Edino kaj še morem je da nardim modele za štrihat :)

Uporabniški avatar
jereb
Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a jereb » Če Avg 26, 2010 10:20 pm

Rafter napisal/-a:Lisko, ne vem zakaj, ampak ful imam občutek, da imaš ti zlato žensko... ;)

Al je pa tolk sitn, da je zelo vesela, da kej čara in ima ona mir :twisted: :twisted: :wink:
LP by Jereb

Uporabniški avatar
maticV
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a maticV » So Avg 28, 2010 10:07 am

jereb napisal/-a:
Rafter napisal/-a:Lisko, ne vem zakaj, ampak ful imam občutek, da imaš ti zlato žensko... ;)

Al je pa tolk sitn, da je zelo vesela, da kej čara in ima ona mir :twisted: :twisted: :wink:

Ja glede na to, da mo v garaži pomaga, je res zlata..........

Malo je takih!

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Po Avg 30, 2010 10:50 pm

Tank je končan, stestiran in čaka na sestavo in montažo :)
Slika
Slika

Koloteki so dobili svojo obliko.....in končno podobo...
Slika

Uhe feder ojačane in v končni podobi...

Slika

Unterbodišuc :D Men osebno najlepši pogled na podvozje...
Slika

Slika

Strogi nadzor nad lisico pri izdelovanju logotipa...In pa njen oboževalec
Slika

In pa končan
Slika

To je to za danes :D

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » Sr Sep 01, 2010 8:14 pm

Lepo sta porihtala! :wink:
VM - Turbotronic®

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Ne Sep 19, 2010 6:04 pm

Kak že....aja počasi pa ziher :D

Vzmeti so se raztavle, dale speskat, pobarvale in vstavle nove polivretanske puše.

Takole sem moral "razmesarit" stare puše , da so se predale...
Slika

Pobarvani listi...
Slika

Da bodo puše sedle na lepo čisto mesto...
Slika

Med tem časom ko sem jaz izbijal stare puše je lisica lepo pridno izrezovala plastične distančnike, ki pridejo na vsak konec lista...
Slika

Že sestavljene vzmeti z polivretanskimi pušami....lepo se vidijo tudi distančniki med listi.
Slika

In pa dodan še logo..
Slika

Vzmeti dobijo še rdeče objemke (namreč spete so še dodatno s tremi objemkami , da listi ne plešejo med seboj), ki pa jih je potrebno zaradi dodatnega lista še naredit.Prav tako so listi premazani z silikonsko mastjo da bodo lažje drseli med seboj.

Uporabniški avatar
Cobra13
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Cobra13 » Ne Sep 19, 2010 9:11 pm

Lepo si porihto Lisko, se kaj oglasim v živo dosti lepše zgleda.
LP
Cobra13

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Ne Sep 26, 2010 5:25 pm

Spy photos...
Zvočna + hidro izolacija.
Slika

Slika

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » Sr Okt 20, 2010 10:38 pm

Lisko kako se sname in očisti EGR ventil? Če prav spomnem si nekje na avtomobilizmu veliko debatiral o delovanju EGR.
A bo kej bolš če ga deaktiviram s tem da snamem vakum cev in jo zadihtam?

Hvala in lep pozdrav
VM - Turbotronic®

Uporabniški avatar
fonza
Kraj: N 46.08662;E 015.04915

OdgovorNapisal/-a fonza » Če Okt 21, 2010 7:58 am

lisko napisal/-a:Spy photos...
Zvočna + hidro izolacija.
Slika

Slika

Kakšne vrste(ime) je ta izolacija in kje si jo dobil?
LP Franci
Wine,Women&LandRovers*Not necessarly in that order

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Okt 21, 2010 8:13 pm

Mitsurugi2: : Glede na to da sem obnovil komplet motor, sem nekaj časa posvetil tudi EGR ventilu. A ker ni in ni hotel začet pravilno delat sem ga odklopil kot si napisal sam. Torej snameš cev in daš not čep. Jaz sem šel še dlje in sem med izpušno cevjo in ventilom dodal bakreno ploščico tako da je res zadihtan. Očistiš pa ga lepo v nafti. snet ga pa tud ni problem. No na mojem sem jaz pogruntal da mu električni ventil, ki mu odpira vakum ne deluje pravilno. Avto je bil v spodnjem delu obratov mrtev, ko se je začela vrtet turbina je rahlo pocukal in pri točnih 1700 obratih pokadil ko lokomotiva in dobesedno zalimal na sedež (če si šel z nule s polnim gasom). Popolnoma logično mi je ratalo , ko sem EGR opazoval....ko je letel pod prostim tekom je bil odprt....ko si dodal malo plina se ni zgodilo nič in potem se je sunkovito zaprl ( magičnih 1700 obratov turbina pa ima že takrat 80% boosta) in zato je motor sunkovito podivjal. Ker se mi ni dalo več ukvarjat z električnimi komponentami (verjetno samo elektro ventil...po možnosti pa kaj z ECU-jem) sem ga enostavno odklopil in dobri stari traktorski motor deluje kot strela.

fonza: Obi+ Bauhaus varjanta :D
Pred parimi leti ko sem petko prvič (oz. bolj ko ne na hitro) mal obnovil sem pod preprogo namestil izotek izolacijo.....poznalo se je tako pri zvočnem kot pri hidro učinku. Ko sem letos spomladi petko raztrgal sma z lisico ugotovila kako nadlečno se to zapeče na pleh in zadihta v nulo. Tako sma se potem pri jeepu odločla da dama spodaj pod izotek še 7mm peno (kot dodatek zvočni izolaciji) zgoraj pa je potrebno peno neprodučno zapret (spodaj je avto zadihtan z diht maso) zgoraj pa (če prideš pozimi z mokrimi čevlji se tepih napije prav tako bi se goba in tako bi bilo pod tepihom stalno mokro...) ena plast 4mm izoteka. In tako je pena neprodušno zaprta in nekako ni možnosti da bi rjavel pod preprogo ( kjer pa je bilo sedaj leglo).
Dober bi bil tudi armaflex....a je le bil predrag pa še vedno bi moral prek njega nekaj položit, ker spet vpija en del vlage...
Nekateri pravijo da bo ta avto večen :D Oz. da bom še 4x delu generalno na motorju predenj bo školka odpovedla :D

Uporabniški avatar
Mitsurugi2

OdgovorNapisal/-a Mitsurugi2 » Če Okt 21, 2010 9:37 pm

Aha tako torej. Danes sem opazil da moj sploh ne dela več. Ko odpneš vakum cevko sploh ne vleče nič vakuma pa ni važno kolk gasa daš.
Ja neko elektronko ima kdaj ga odpre in kdaj zapre.
Pri meni je bil problem (takrat ko sem mislil da je bosch pumpa) in je bil stalno odprt ventil.
VM - Turbotronic®

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Po Nov 15, 2010 10:02 pm

Prema in fedre že na svojem mestu....
Slika

Začela se je tudi obdelava zunanjosti...
Odbijač sicer ni bil rjav (2mm pleh) ampak celi popikan in spovit (glede na to da sem premikal traktorsko prikolico ni čudno....nevede :D) in tako ga je bilo potrebno zravnat in pobrusit...
Slika

Še mal pa bo....
Slika

Ker pa je terenc vse drugo kot pa osnova za lepoto naj tako tudi ostane....nanešen prvi sloj bodyschuca skoraj do polovice vrat. Prek pride še en sloj potem pa mat črna.
Slika

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » To Nov 16, 2010 11:36 pm

Odstranjen večer :D
Treba bo enega temeljitega pranja :)

Slika

Slika

Tudi vrata so dobila zaščito spodaj
Slika

Prav tako prag
Slika

In pa drugič v enem letu :D

Slika

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Ne Nov 21, 2010 6:15 pm

Spy shot

Slika

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » To Nov 23, 2010 5:25 pm

Tole je bila nekoč cev odušnika tanka...
Slika

Naredila se je nova....
Slika

Naredili so se novi nosilci oz. vijaki za tank in tank je romal na avto...prav tako so povezane vse cevi.
Slika

In pa kot že rečeno, avto lahko kjerkoli na pragu dvigneš u zrak...ni več strahu da se bo zvil ali pa celo dvigalka pogledala skozi :P

Slika

In avto se je postavil na kole...
Slika

Takole sem spustil vpetje zavorne cevi saj je le ta bila prekratka.
Slika

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov