Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
MatRain
Kraj: Dolenjska

OdgovorNapisal/-a MatRain » To Nov 02, 2010 7:04 pm

Danes mi ga je odsvetoval očetov prijatelj, ki ga je pred kratkim prodal. Pri njemu je bila problem elektronika, mehanika niti ne.
Ja saj premislil se ne bom. Vzel ga bom pa kar bo pa bo.
Jutri če bo lepo vreme, če ne pa v soboto grem malo v pogled.

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Nov 03, 2010 12:44 pm

MatRain napisal/-a:Danes mi ga je odsvetoval očetov prijatelj, ki ga je pred kratkim prodal. Pri njemu je bila problem elektronika, mehanika niti ne.
Ja saj premislil se ne bom. Vzel ga bom pa kar bo pa bo.
Jutri če bo lepo vreme, če ne pa v soboto grem malo v pogled.

Tole je pa že ustaljena praksa se mi zdi :) Ko sem jaz mojega kupoval, so mi vsi svetovali oz. govorili, da če mu dela elektronika (stekla centralno...) potem se nimaš kaj bat :)

k5
Kraj: vsepovsod

OdgovorNapisal/-a k5 » Sr Nov 03, 2010 6:36 pm

Za ceno avtov ki jih gledaš je boljše da kupiš novejšega bencinarja,ki verjetno ni toliko uničen in ga predelaš na plin.
Poglej si tega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3993387&show=1
Tukaj nimaš kaj zafrknit.
[/url]

MatRain

OdgovorNapisal/-a MatRain » Sr Nov 03, 2010 10:24 pm

No, ogledal sem si 3 avtomobile, ki so bili nekak po mojem okusu vredni ogleda (problem časa). Zadnjega sem si ogledal že v temi (premik ure - hitra noč). Vsi trije so bili v notranjosti zelo dobro ohranjeni, oz. skoraj kot novi. Zunanjost je bila solidna, peljal pa sem se tudi z dvema :veselo_za_volanom: .
V redu zgledajo, vendar bo treba iti še na servis. Odločitev je pač taka, da glede na to da sem laik, se raje odločim za 1. lastnika, kjer lahko "preverim" servisiranje.
Sporočim kaj se bo razvilo do konca tega tedna.

MatRain

OdgovorNapisal/-a MatRain » Sr Nov 03, 2010 10:27 pm

Zgornji link sem si že ogledoval, pa me ni prepričal. Cena se mi glede na ostale zdi nizka, pa mi je potem mal sumljivo. Sicer je novejša oblika res huda.

MatRain

OdgovorNapisal/-a MatRain » Pe Nov 05, 2010 10:27 am

Mam še eno splošno vprašanje.
Gre za primer avta, ki je trenutno v avtohiši. Je 1. lastnik, slovenski in je redno servisiran na pooblaščenem servisu.
Prodajalec ima servisno knjigo, katero noče pokazati dokler mu ne dam are. Komaj sem od njega dobil številko šasije, vendar mi nič ne pomaga, ker pravijo na jeep servisu, da mi ne bojo posredovali zgodovine avtomobila, ker mora biti zraven lastnik avtomobila in je taka stvar kazniva. Prodajalec pa ne da številke lastnika, niti ga noče poklicati.
Mislim, da nekaj skriva in kar se bo pokazalo šele na pregledu vozila, vendar bom moral do takrat avto že zaarati. :evil:
Zakaj mi na servisu ne posredujejo zgodovine avtomobila, oz. mi povejo kakšno je bilo servisiranje, saj zaradi tega tudi obstaja zgodovina avtomobila.:vdam_se:
Kakšen predlog? :?:

Uporabniški avatar
Matej
Kraj: Pliskowca
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Matej » Pe Nov 05, 2010 10:38 am

MatRain napisal/-a:Mam še eno splošno vprašanje.
Gre za primer avta, ki je trenutno v avtohiši. Je 1. lastnik, slovenski in je redno servisiran na pooblaščenem servisu.
Prodajalec ima servisno knjigo, katero noče pokazati dokler mu ne dam are. Komaj sem od njega dobil številko šasije, vendar mi nič ne pomaga, ker pravijo na jeep servisu, da mi ne bojo posredovali zgodovine avtomobila, ker mora biti zraven lastnik avtomobila in je taka stvar kazniva. Prodajalec pa ne da številke lastnika, niti ga noče poklicati.
Mislim, da nekaj skriva in kar se bo pokazalo šele na pregledu vozila, vendar bom moral do takrat avto že zaarati. :evil:
Zakaj mi na servisu ne posredujejo zgodovine avtomobila, oz. mi povejo kakšno je bilo servisiranje, saj zaradi tega tudi obstaja zgodovina avtomobila.:vdam_se:
Kakšen predlog? :?:

ja pa zaaraj avto
pol pa naj ti da servisno knjigo in tel. od lastnika
če pa boš ugotovil da kaj skriva, ti itak kot avtohiša mora vrnit denar

MatRain

OdgovorNapisal/-a MatRain » Pe Nov 05, 2010 12:49 pm

Po vsej verjetnosti je to edino kar mi preostane, če hočem priti z avtom na servis.
V torek sem naročen za na servis.

Uporabniški avatar
5x4
Kraj: Slovenija

OdgovorNapisal/-a 5x4 » Pe Nov 05, 2010 2:56 pm

tisti, ki odstopi od pogodbe je dolžan dvojno vrednost are. pazi kako se boš zmenil.

Saso

OdgovorNapisal/-a Saso » Pe Nov 05, 2010 4:19 pm

Kaj podobnega še nisem slišal.

Če je prodajalec zainteresiran prodati avto (in če nič ne skriva), bo postregel z vsemi podatki, ki bodo prepričali v nakup.

S takimi pacienti se sploh nebi pogovarjal.

MatRain

OdgovorNapisal/-a MatRain » Pe Nov 05, 2010 5:17 pm

Ponudil mu bom 500€, če ne bo dal prometne, servisne knjižice in telefonske od lastnika potem tudi na servis ne gremo.
Tip se obnaša tako kot, da noče prodati avta. :a_se_ti_je_odpeljalo:

Uporabniški avatar
mamut
Kraj: Mengeš - CRUISERLAND :)
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mamut » Pe Nov 05, 2010 7:30 pm

Obnašanje tega tipa smrdi in brez razloga zagotovo ne.

Jaz ne bi dal evra vnaprej dokler ne bi dobil odgovorov na vsa vprašanja, katera me zanimajo. Ni debate.

Da pa se izkažeš za resnega kupca pa mu lahko daš na vpogled petstotaka ali dva, katera imaš pripravljena za aro.

Če to ne zadošča bejži stran in bodi prepričan, da sis i prihranil skrite težave.

Na način kot ga opisuješ noben resen prodajalec ne prodaja avta. Je pa res, da so kradljivci časa tudi zelo nadležni in včasih težko razbereš kdo je stranka, kdo pa krade čas.

lp

mamaMicka
Kraj: severni del juga

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Nov 06, 2010 12:27 am

Letvice na oknih(rjavica) so tovarniška napaka. Na koncu, ko je odrezana ni tovarniško zascitena in zacne rjaveti pomojem ze v salonu.

Z dizli 2.7 se vsi kar pohvalijo, motor je preizkusen. Kot vsaka stvar pa ti lahko tudi crkne. Takrat pa se pripravi na mercedesove cene popravil, delov.
Avtomobili NE rjavijo. Sam imam 2, od tega eden ze pol zivljenja stoji pod kapom in je se vedno, kot nov, niti barva ne izgubi sijaja.

Morda bodi pozoren na to, ce ze ima menjane "stabilizatorje" ne vem kako se reče, to so une prečke, ki drzijo akso, da ne giblje naprej nazaj. Pri 150-200.000 so ponavadi ze boge. Ni nek drastičen strosek, nekaj 100€ pa je hitro. Enako je z koncniki. Ce menjas eno, poglej, ce je potrebno se drugo, ker je potrebno narediti potem se optiko. Jaz sem jo delal 3x, da je priblizno veljala... Vse ostale stvari pa so kot pri ostalih avtih. Pri 150.000 nima biti kaj narobe, ce je avto servisiran, ce kaj klenka pa ve vsak vaski mehanik...

Kar se pa tice unega prodajalca... Jaz mu ne bi dal cent predno ne dobis kar zelis. Pa saj je cisto normalno, da se pokaze prometna...
Se dobro, da je sploh pokazal prej avto...

P.S. Jaz bi dal pa vseeno glas V8, pred dizlom, vec moci, manj stroskov... kot so napisali drugi. PA pravi Jeep je! Jeep in dizel je enako, kot ce bi v Boeing tankal dizel :P

pankrt

OdgovorNapisal/-a pankrt » So Nov 06, 2010 4:53 am

ja seveda moj glas je tudi za 4.7, ampak njegova je odločitev.sodelavec je nedolgo časa imel 2.7, sedaj ga je prodal.avto mu je dobro služil, okvare nobene.edino za to kilažo avta, tudi ta 2.7 ni nevem kaj.konec koncev je pa to džip in ne nek športni avto za dirkat.zanima pa me kako pelje 3.1 s svojimi 140 konji,...

MatRain

OdgovorNapisal/-a MatRain » So Nov 06, 2010 6:23 pm

Potem sem imel za letvice prav - se jih samo zamenja!
Danes sem si pogledal se enega in sicer najdražjega na netu. Avto zgleda v redu, vendar ima preveliko ceno. Moti me še, da ni servisna kot je treba - sicer je pa to najbrž pri vseh avtomobilih.
Z vsemi 2.7 CRD katerimi sem se vozil potegnejo "še kar" :pes_me_vlece:. Če pa imaš notri starega 3.1, pa po mojem ne gre nikamor.

mamaMicka
Kraj: severni del juga

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Nov 06, 2010 10:11 pm

MatRain napisal/-a:Potem sem imel za letvice prav - se jih samo zamenja!
Danes sem si pogledal se enega in sicer najdražjega na netu. Avto zgleda v redu, vendar ima preveliko ceno. Moti me še, da ni servisna kot je treba - sicer je pa to najbrž pri vseh avtomobilih.
Z vsemi 2.7 CRD katerimi sem se vozil potegnejo "še kar" :pes_me_vlece:. Če pa imaš notri starega 3.1, pa po mojem ne gre nikamor.

Oprosti...

4.0 gre še kar... Torej, tudi ce bi sel kaj bolje bi bilo OK. 2.7 gre malo manj :)

Ne, ce ne bos imel tezav je 2.7 dobra izbira.

madmax

OdgovorNapisal/-a madmax » Ne Jan 05, 2014 8:49 pm

MatRain napisal/-a:Potem sem imel za letvice prav - se jih samo zamenja!

Nikjer nisem zasledil kaj si na koncu kupil?

p.s. slučajno našel tole staro temo ...
:)

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 257 gostov