Lisko, Jeep in dogodivščine :)

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
Uporabniški avatar
zacki
Kraj: ljubno

OdgovorNapisal/-a zacki » Pe Dec 24, 2010 1:47 pm

lisko napisal/-a:Zmerim pa ti javim....lahko pa si prideš po starega pa ga premeriš :) Je pa standard. Če me spomin ne vara je 110*130*8 nisem pa siugren. Bom premeril. Za pravo ceno pa ti ga menjam :P

Lisko a si kaj zmeril??
The Diesels are nice, if you do your homework.
If not, they will turn into a neverending nightmare

Uporabniški avatar
MarkX
Kontakt:

Re: EGR ventil

OdgovorNapisal/-a MarkX » So Dec 25, 2010 11:13 am

lisko napisal/-a:
MarkX napisal/-a:Lisko ti si se pa lotil projekta. KAPO DOL!!

A ko končaš ti pripeljem Pajerota, da ti ne bo dolgčas :D

Zgoraj sem prebral, da si se ukvarjal z EGR ventilom. Mi poveš čemu splohsluži?

Hvala, in še enkrat čestitke za projekt..

l.p.
Mark

Kot pri vseh takih projektih je vedno problem čas in predvsem denar. Ampoak počasi bo:)
Drgač pa tud za pajota se da zment :)
EGR (vračanje neizgorelih izpušnih plinov). Osnovna naloga je da vrne neizgorele izpušne pline pri malih obratih oz. obremenitvah kjer dela motor s presežkom moči.Tako je čistejši izpuh in pa zmanša se temp. zgorevanja v motorju.

Aha ok zato ker ventil ne dela močno kadi. Puščalo je tesnilo pa smo ga menjal, pa mi ni blo prav jasno zakaj je tam luknja zamašena.

Sem še zelen v teh vodah :oops: , ampak počasi bo.

Hvala za pomoč.

l.p.
Mark

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Ne Dec 26, 2010 3:12 pm

zacki napisal/-a:
lisko napisal/-a:Zmerim pa ti javim....lahko pa si prideš po starega pa ga premeriš :) Je pa standard. Če me spomin ne vara je 110*130*8 nisem pa siugren. Bom premeril. Za pravo ceno pa ti ga menjam :P

Lisko a si kaj zmeril??

Se opravičujem, da je trajalo tako dolgo....a pisal sem božičku in nikakor ni hotelo sprejet maila :P
No mere so: 110x130x12

Čeprav sem pristaš dinitrola sem se tokrat odločil da vzamem body, ki je odporen do 100 stopinj...
Slika

No včeraj zjutraj pa naju je pod smrekico čakalo tole....

Kit sklopke....
Slika

Obnovljene polosi.....

Slika

Uporabniški avatar
zacki

OdgovorNapisal/-a zacki » Ne Dec 26, 2010 3:45 pm

lisko napisal/-a:No mere so: 110x130x12

lisko hvala :thank_you:

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Ne Dec 26, 2010 11:46 pm

Da ne bo samo božitek "ta pridn" :D

Nove zavorne klešče...
Slika

Koloteki so dobili zaščito.....kot zanimivost je imel samo čist na tanko izolacije....Odebeljeno je bilo samo tam kjer leti kolo...sedaj je vse ornk :D
Slika

Tudi notranji deli , ki so bili prej samo lakirani so dobili novi sloj zaščite ( skriti so sicer za plastičnimi koloteki)
Slika

Ščita diska sta dobila novo podobo...
Slika

Kot že rečeno enkrat....nardil oz. obnovil sem štangice amortizerjev...
Slika

Nove puše...
Slika

Očiščene, zbrušene in na novo pobarvane roke z novimi pušami...
Slika

Prvi sloj nanosa barve na prednjo premo
Slika

To je to....konec praznikov....gremo delat :D

Uporabniški avatar
OrangePower

OdgovorNapisal/-a OrangePower » Po Dec 27, 2010 6:45 am

Dobor si ga "naflacal" lisko :lol:

Katero barvo si dal na axo?

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Po Dec 27, 2010 8:58 am

Črna mat od heliosa...spodaj pa temeljna. Čeprav sem pihnil tako dobro da se mat barva sveti :D

Uporabniški avatar
OrangePower

OdgovorNapisal/-a OrangePower » Po Dec 27, 2010 2:58 pm

lisko napisal/-a:Črna mat od heliosa...spodaj pa temeljna. Čeprav sem pihnil tako dobro da se mat barva sveti :D

Točno tako sem jaz dajal, pa se tudi vse sveti :lol:

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » To Dec 28, 2010 3:36 pm

Prej....
Slika

Po 20tih minutah lisičkine obdelave :D

Malo še sfinišira pa bo
Slika

Potem se lotiš čiščenja prečnega nosilca menjalnika...najdeš tole....ok v 15 tih letih se pač nabere nekaj umazanije...
Slika

Ko očistiš pa prideš do primitivnosti američanov....luknja v velikosti 10x10x3 cm obrnjena navzgor ampak spodaj nobene luknje? Voda venomer stoji not....mogoč so misli da bo prerjavelo pa bo potem teklo skozi?!
Slika
Nosilec iz 3mm pločevine (sendvič) dolg cca. 1m ampak na vsaki strani pritrjen z dvema M10 vijakoma....nosi komplet menjalnik z reduktorjem in prestreza sile obeh kardanov ( prednji in zadnji) ...Luknje v njega ( take da še prsta ne moreš porinit not) seveda samo zgoraj....Je v ameriki drugačen zakon težnosti?
Slika

Spodaj je misla bit luknja....a je blindirana
Slika

Da ne govorim da je v samem nosilcu ( je namreč votel) blata toliko kot je volumen nosilca....kot zanimivost sem mu zgoraj nalil not nafto....kaj se zgodi? verjeli ali ne nosilec se napolni in nafta nima kam odtekat..kak naj človek to očišsti ali še bolje kako naj zaščiti?! ko prerjavi vržeš stran....

Uporabniški avatar
stripi
Kraj: vukojebine

OdgovorNapisal/-a stripi » Sr Dec 29, 2010 1:53 am

Blata ne boš spravil ven. :lol:

Nafilaj ga s purpenom, da zrak ne pride zraven. Tako boš malce omilil rjavenje in pregnitje.
Verjetno je bil navrtan zaradi cinkanja, pa so se premislili. :mrgreen:
NEMOGOČE NAREDIM TAKOJ, NA ČUDEŽE JE POTREBNO MALCE POČAKATI

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Dec 29, 2010 9:10 am

stripi napisal/-a:Blata ne boš spravil ven. :lol:

Nafilaj ga s purpenom, da zrak ne pride zraven. Tako boš malce omilil rjavenje in pregnitje.
Verjetno je bil navrtan zaradi cinkanja, pa so se premislili. :mrgreen:

Sej koliko sem uspel pregledat še neke sile rjav ni. Ker se je po njem stekalo olje in ni mel varjante rjat :) Večji problem bo sedaj ko bo vse lepo zadihtano (kot je motor in verjeli ali ne karter je ratal rjav kar je čudež pri tem motorju :D ) . Sekiral se preveč ne bom , ker nosilec ni nekih čudnih obllik in ga kamot nardiš/zviješ iz profilov.

Uporabniški avatar
zacki

OdgovorNapisal/-a zacki » Sr Dec 29, 2010 9:25 pm

lisko, zalij luknje z varilnim aparatom in zadevo neprodušno zapri ( brez zraka ni rje ) ali pa vzami nosilec od GC-ja , kolikor sem gledal pri mojem je isti s to razliko da ima luknje spodaj in ob straneh in voda lahko steka ven :wink:

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Dec 29, 2010 11:46 pm

zacki napisal/-a:lisko, zalij luknje z varilnim aparatom in zadevo neprodušno zapri ( brez zraka ni rje ) ali pa vzami nosilec od GC-ja , kolikor sem gledal pri mojem je isti s to razliko da ima luknje spodaj in ob straneh in voda lahko steka ven :wink:

Pri tisti uhi, ki je za nosilec bom zvrtal luknjo, da bo vsaj tam lahko odtekalo :)

Drgač pa ....Veseli december :D
Slika

Uporabniški avatar
miran
Kraj: GOCAN
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a miran » Če Dec 30, 2010 10:38 am

Gledam, gledam in občudujem te vajine mojstrovine a na koncu se vprašam: a mislita vidva ta vajin avto sploh kdaj vozit ali ga bosta raje v eno izložbo (na boku ležečega na vrtljivem podstavku) postavila, da se bomo mimoidoči čudili in slinili?
:wink:
L zavidanjapoln P Miran
dokler ne pridem nazaj še nisem šel

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Če Dec 30, 2010 11:09 am

miran napisal/-a:Gledam, gledam in občudujem te vajine mojstrovine a na koncu se vprašam: a mislita vidva ta vajin avto sploh kdaj vozit ali ga bosta raje v eno izložbo (na boku ležečega na vrtljivem podstavku) postavila, da se bomo mimoidoči čudili in slinili?
:wink:
L zavidanjapoln P Miran

Hja...po pravici povedano , ko sma sestavla zadnji del podvozja sma se resno vprašala, čemu bi ta avto sploh lahko bil namenjen. Saj so zadnji koloteki zgledali tako lepi , da bi jih bilo kar greh umazat z blatom....Spredaj se zgodba ponavlja :) Ampak sej novi avto tud zgleda lepo a ne? :) Vsekakor pa ta avto ( dokler bo v moji lasti) ne bo za kake hujše podvige v blatu ali vodi.... (imam že prepoved :zena_z_valjarjem: :vdam_se: ) No za take podvige pa mogoče kdaj nabavim kakega samuraja :D
No nič avtek čaka :D

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » To Jan 04, 2011 12:05 am

Srečno in zdravo z novo sklopko :)
Slika

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Sr Jan 05, 2011 12:37 am

Menjalnik in reduktor na svojem mestu....

Slika

Spredaj še mal neki fali a važno da ima varuha....
Slika

Da ne bo tako monotono podvozje :D
Slika

Uporabniški avatar
stripi
Kraj: vukojebine

OdgovorNapisal/-a stripi » Sr Jan 05, 2011 12:53 am

Liskooooooooooooo
zdaj je pa dovolj
ti bom kar Lisičko ukradel :buta_z_glavo_ob_zid:
NEMOGOČE NAREDIM TAKOJ, NA ČUDEŽE JE POTREBNO MALCE POČAKATI

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Pe Jan 07, 2011 11:33 pm

stripi napisal/-a:Liskooooooooooooo
zdaj je pa dovolj
ti bom kar Lisičko ukradel :buta_z_glavo_ob_zid:

Nje pa ne dam :twisted:

Pred časem sem iskal nosilec menjalnika, ki je seveda z leti odpadel oz. preperel...Če se ne motim je bila takrat cena , ki sem jo zasledil nekje na internetu okrog 120 evrov....za en butast nosilec....iz tega razloga niti nisem pomislil , da bi poklical na servis...seveda lokalne trgovine za kaj takega še slišale niso.
Preostalo nama ni drugega kot, da izbezgama star nosilec ga premerima in se zmislima nekaj novega...Stare mere so bile 86mm dolžine 90mm premera in pa 12mm luknja skozi. Dobro gremo po trgovinah iskat kaj vsaj podobnega....V vsaki trgovini sem imel problem ( ko sem povedal da iščem pušo s približno takimi merami....važno mi je bilo le to da ima 12 luknjo za vijak ostalo se nardi/dodedal) , da me je vsak debelo gledal in s prve : ja od kerga avta pa je? Hja ni važno....samo mere morjo bit podobne....ja pa bi blo lažje če bi vedla od kerga avta je....ok od patrije je :D V prvi trgovini brez uspeha....Potem pridem v trgovino in se prodajalec nekako poglobi v iskanje podobne puše in se zakoplje med police....tko prek pulta z enim očesom špegam za njem in vidim , da drži v roki nekaj kar bi lahko ustrezalo....opa....daj to malo sem prinesi še samo slišim: ja luknja je 12....vrže na pult...Puša zadnjega mostu....mere so približne....cena 12 evrov plačam in grem v prvo trgovino po eno butelko....domov po nosilec in do strugarja. Mere nove puše so bile 90 dolžina 69mm premera in 12 luknja....Torej mi je samo odsrtužil pušo na 86 dolžine in nardil distančnik z 10.5mm debelo steno in zabil skupaj....
Lepše ko novo...
Slika

Uporabniški avatar
OrangePower

OdgovorNapisal/-a OrangePower » Pe Jan 07, 2011 11:53 pm

Kaj čem rečt, lepo...

Od kerega avta je nosilec, če lahko zaupaš, ker vsak prodajalec ne najde pravega kosa ali pa se mi ne da

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » So Jan 08, 2011 10:56 am

OrangePower napisal/-a:Kaj čem rečt, lepo...

Od kerega avta je nosilec, če lahko zaupaš, ker vsak prodajalec ne najde pravega kosa ali pa se mi ne da

Na puši je pisalo: puša zadnjega mostu. Koliko me pa spomin ne vara pa imajo seat leoni zadaj nekaj podobnega. Ampak s to pušo pride reduktor 1cm višje kot original , ker original ima pušo katera nima v centru vijaka ampak zamakjeno za 1cm...
V čem je point?
Zgodba:
Človek prvo nardi novi nosilec ampak že takrat ve , da bo zarad tega prišel menjalnik in reduktor višje za 1cm...pregledaš,premeriš...ne vpliva nikamor....nič ne špana, ker je motor spredaj samo obešen na stranska dva nosilca in mu je popolnoma vseeno za tist 1cm....sicer pa je od prednjega konca motorja do nosilca, ki bo novi več kot 1m....torej kaj je 1cm na 1m? Nič...točno. Glede šalabajzerskih rešitev pri tem avto smo že razpravljali....gremo na še eno.
Tole je nosilec za vmesno (mehanizem za vklop izbire pogona) osovino preko katere se izvede prenos za vklop prednjega pogona in redkutorja...
Slika
Na sliki je že vprešana nova puša saj stara je bila pojedena do konca....seveda je stara bila ravno tako pravokotna na nosilec kot je ta. Ta del nosilca oz. puše ali kakorkoli že je privijačena na karoserijo....drugi del pa na menjalnik. Že tu ti kaj hitro rata malo čudno oz. skregano z logiko....menjalnik oz. celi pogonski sklop je na gumi vpetjo....in se lepo miga oz. "diha" karoserija pač ne logično :roll: in potem eno stran vpneš na menjalnik drugo pa na karoserijo???!
Pogledaš os tega mehanizma in ti postane jasno da je zgrešeno do konca...
Slika
Ok si rečeš pač je malo obrabljeno ampak ni panike. Nardiš vse lepo skupaj....kaj se zgodi?! ne gre vklopit reduktorja....ves paničen letiš v kanal pod avto gledat kaj se je zgodlo....na kar ugotoviš tole...
Če postaviš oz. za izbiro pogona v ravni položaj ( kar je logično saj je nosilec (puša omenjena na prvi sliki) narjen pravokotno na nosilec...
Slika
Desno zgoraj....uha palčke ki pride iz kabine se zaleti v nosilec...ni varjante da vklopiš reduktor....razmišljaš...

Če pa postaviš os takole:
Slika
Pa lih za lih da gre mimo....
Seveda tako je bilo v originalo, ker je bil ta del menjalnika 1cm nižje ampak zakaj je potem puša va nosilcu pravokotna na karoserijo oz. prav videt da je bilo mišljeno da mora bit os ravna?! Občutek dobiš da so vse zmetali skupaj...nardili pušo , ki je pravokotna....postavili os ravno (kot je mišljeno glede na orig. pušo) in potem uvideli, da ne gre v redutkor (ne bi se čudil, da jim to potem čez pol leta prišla povedat kaka stranka ker sami niso videli :roll: ) in pač menjlanik spustili za 1cm, da se os povesila in s tem umaknila oz. nardila prostor za uho palčke (ker se pač umakne). Pušo, os in vse ostalo pa pustili kot pač je....iz tega potem hitro začneš sklepat zakaj je os mehanizma tako "čudno" obrabljena....nič ni čudno....nardite vpetje vsaki strani in potem (ker pač ne bo šlo drugače) spustite eno od strasnkih vpetji...os se bo zrabla točno tako kot je zgoraj na sliki.....
Šalabajzersko do konca....

Uporabniški avatar
gregor
Moderator
Kraj: Žalec
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor » So Jan 08, 2011 11:44 am

Haha, Lisko, to so delali skupaj bolj šolani in strokovno usposobljeni ljudje. :lol:
Mi laiki tega ne razumemo. :wink:

Potem so se ja tresljaji motorja prenašali preko menjalnika in te poševne palčke na karoserijo?
Niva 240D l. 93, OM616 motor, Kobra 215R15, ZF servo, rock crawler TC
2x Patrol Y61 2.8TD
Naprodaj veliko rabljenih delov za Lado in nekaj tudi za Patrola

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » So Jan 08, 2011 1:38 pm

Da in ne samo tresljaji....ročka za izbiro pogona nikoli ni imela mira oz. je skoz rožljalo v kabini....
Poleg tega vsak laik ve, da če imaš nek sistem prenosa in kjer se pač iz motornega dela mora naslonit ( iz takih ali drugačnih primerov) na karoserijo, da mora bit u mes guma (puša oz. silen blok). Neeee tule je kr medeninasta puša privijačena direkt na karoserijo...

Uporabniški avatar
Picpoki
Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Picpoki » Ne Jan 09, 2011 8:23 am

Lisko a tvoja tudi kaj tuje forume bere?
Link:http://www.jeepforum.com/forum/f11/96-jeep-cherokee-need-opinions-1149721/

P.S. Samo prvi dve objavi sta bistveni.

Lp :lol:
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team

Uporabniški avatar
lisko

OdgovorNapisal/-a lisko » Ne Jan 09, 2011 10:33 am

Picpoki napisal/-a:Lisko a tvoja tudi kaj tuje forume bere?
Link:http://www.jeepforum.com/forum/f11/96-jeep-cherokee-need-opinions-1149721/

P.S. Samo prvi dve objavi sta bistveni.

Lp :lol:

Hahaha dobra sam jih ne bere. Pa tud, če bi jih brala ne bi blo kaj drugače, ker ma včasih ona večje sanje kot jaz (celo) nardit jeepa skup nazaj pa naj stane koliko hoče :)

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov