OdgovorNapisal/-a Nebivedu » Po Dec 12, 2011 9:17 pm
Forester je serijsko 20cm od tal, vitara pa 22. gume so iste (205/70/15), poraba je pri subaruju nižja, registracija je tm tm, gnijejo subaruji malo manj kot suzukiji, še vedno pa dost, da je treba vsake tok časa kaj pošvasat, al pa še bolje preventivno kaj zaščitit. Ni pa subaru za offroad tako kot vitara. Lahko se z njim zapelješ po makadamu, kaka slabša pot je tudi brez problemov odvožena, ni pa za lezt po kakih skalah. Po cestah in po makadamskih poteh se boš v subaruju lepše peljal kot v vitari, pospeški in hitrost sta tudi mnogo boljša, lega na cesti tudi.
Predvsem je pa to karavan, osebni avto z najboljšim 4wd pogonom in ne terenec, tako da odličnih terenskih zmogljivosti ne pričakuj, te bo pa presenetil na marsikaterem terenu.
Sam sem naredil 65.000km z njim, potem sem pa šaltal na večjega brata (legacy), ker mi je forester malo premajhen in pretrd za kilometre, ki jih delam z avtom (1300km na teden). Je pa legacy mnogo nižji, ampak tudi mnogo bolj udoben.
Pa še nasvet; Pri subaruju ne glej, koliko ima kilometrov, glej da je pleh dober in da ima vse servise narejene in menjano tisto, kar mora biti. Kilometrov ob rednem servisiranju ti avtomobili zdržijo vsaj miljon, ob nerednem servisiranju pa tudi kar nekaj časa, potem je pa cena servisa višja od prodajne cene avta.
Sam sem šel v Maroko pri 295.000 km na števcu foresterja, pa je brez napak zvozil celo pot in tudi njihov bencin je prebavljal brez poblemov.
Pred EUR sem bil SIT!