sem nov na forumu in ne več tako nov med lastniki terencev, imam pa eno vprašanje glede zapore diferenciala na mojem Patrolu GR Y60 1991.
Pred nekaj dnevi sem zapeljal malo iz ceste pri obračanju. Ob asfaltu je bil fini šoder, nato manjši jarek (30cm) in nato nasip v višini nekje 1-1.5m. Ko sem zapeljal vzvratno na cesto in nato zavil v levo, sem zapeljal na ta nasip tako, da sta bili spredaj levo in zadaj desno kolesi v zraku. Imel sem vklopljen samo zadnji pogon saj nisem pričakoval da bo se avtomobil ustavil točno tako.
Zanima pa me, ali nebi mogle obe zadnji kolesi vleči enako? Sem preklopil v 4x4 pa se je še vedno vrtelo samo zadnje desno kolo. No, za nameček imam še obrabljen en obroček pri original avtomatskih vklopnikih tako da sprenji pogon trenutno ne dela. Kolikor mi je znano pa bi morali obe zadnji kolesi vleči ali ne?
Vem da je to verjetno začetniška napaka da sem tako obtičal tako da me ne obsojat naj se najprej naučim vozit
Slike:
Mimogrede, koliko bi še ga lahko dodatno nagnil da ne bi padel? Po vaših izkušnjah, je pa nekaj cm dvignjen.
Hvala za odgovore
Edit:
Mašina je pa 2.8TD
: