glede na to, da je moj delovni stroj (Y60) očitno pred menoj že imel kar nekaj težkih ur in se je posledično nabralo kar nekaj estetskih napak... je padla odločitev, da se preko zime lotim obnove skoljke in notranjosti. Ker bo delo dosti lažje sem se odločil, da ločim skoljko in sasijo. Tako, da na novo zaščitim še šasijo, če sem že pri tem
Glede na vaše izkušnje me zanima katera je boljša kombinacija oz. ali čisto kaj drugega:
ŠASIJA:
Predpriprave: temeljito ščistit (umazanija in morebitna rja), Würth pretvornik rje
Opcija 1: 2K osnovna barva, 2K poliuretanska barva (barva za gradbeno mehanizacijo in podobno)
Opcija 2: 2K osnovna barva, Raptor (oz. podobna zaščita proti kamnom), 2K poliuretanska barva (barva za gradbeno mehanizacijo in podobno)
Opcija 3: 2K epoxy osnovna barva, 2K poliuretanska barva (barva za gradbeno mehanizacijo in podobno)
ŠKOLJKA (spodaj in znotraj):
Predpriprave: temeljito ščistit (umazanija in morebitna rja), Würth pretvornik rje
Opcija 1: 2K osnovna barva, 2K poliuretanska barva (barva za gradbeno mehanizacijo in podobno)
Opcija 2: 2K osnovna barva, Raptor (oz. podobna zaščita proti kamnom), ter spodnji (zunanji del) še dodatno bitumen zaščita
Diferenciali, kardani, roke,...
Opcija 2: 2K osnovna barva, Raptor (oz. podobna zaščita proti kamnom), 2K poliuretanska barva (barva za gradbeno mehanizacijo in podobno)
Vesel bom vsakega nasveta. Sploh, če temelji na izkušnjah
Seveda tudi glede drugih stvari vezanih na obnovo (ne samo barvanje).