No, evo.Zadeva ja ta trenutek taka :
avto je dizel 2,9 160 KM letnik 2002,126.000 km (najbrž realnih ampak to ve zagotovo samo prvi lastnik vsi ostali pa najbrž ne več) ... to sem res pozabil povedat.
Dobil sem ga včeraj pozno zvečer (ob ene 7h) z zamenjano cevjo in delujočega na mestu, testnih vožnjah itd od ene 5h - brez problemov.
Takoj nato, po nasvetu mehanika sem šel z njim še v hribe, sicer za offroad nič posebnega, gozdne ceste ampak skoz v klanec makadam,6km z vklopljenim 4wd in potem še cca 1km pod reduktorjem.Fantje iz naših koncev bodo poznali - završnica, valvazor,karavla,potoška in nazaj dol.
Temperatura ves čas kot zalimana mal pod polovico

, parkrat vmes prevenitvno ustavil, da ne bi spet kuhnil zarad mogoče crknjenega senzorja - nič

.Gretje dela normalno.Parkiram doma in zdajle zjutraj na povsem hladnem preverim nivo vode v ekspanziji in jo je točno toliko kot jo je nalil, se pravi je, vsaj iz ekspanzije, ni popil.Nisem pa odpiral hladilnika (je bila tud prej ekspanzija ok, manjkalo je pa v hladilniku, ampak to smo po moje rešil z zamenjavo pokrovčka, ki je zapiral povezavo hladilnik-ekspanzija).Hladilnik je preveril in je ok, visko ventilatorja je tud ok ( ampak kot je bilo že rečeno- na avtocesti res to ne bi smel bit problem).Vodo bomo zdaj še spremljali, če bi slučajno kam začela izginevat ...
Verjeten scenarij je pa bil - ker so cevi slabe, je zaradi pritiska, ki se je povečal zaradi dolitja vode, počila cev in je prvič zakuhal.Ker je pokrita s plastiko, je nisem videl

in smo samo dolili vodo.Dokler se avto ni spet ogrel, je šlo, potem je pa soz to cev zmetal ven vodo in zakuhal drugič ...
Zaenkrat me je zadeva stala 160 EUR od tega 100 eur za avtovleko ...
Postopki, ki sledijo - zamenjava vseh cevi za vodo in takoj danes trčičim korakom na zavarovalnico sklenit asistenco ( ker verjetno potem ne bom več nikol ostal na cesti, Murphyjev zakon pa to)
Hvala vsem, ki ste sodelovali z idejami in pomočjo, upam, da bo admin to temo zdej lahko zaklenil
lp, G