Prišel je čas zimskih radosti in z njim ali težava ali pa nekaj kar mi ni poznano....
Torej če imam vklopljen 4x4 pogon in se na zasneženem parkirišču sučem okoli osi tako da spodkopavajo vsa 4 kolesa začne sprednja ( najbolj je opazit pri levi) kolesa opletat. Skače levo in desno kot da bi na hitro motal volan levo in desno čeprav ga držim pri miru. Ne vem kako naj razložim...upam da razumete....V podvozju ni slišat kake zračnosti se pa občuti na volano da "nabija" prav tako se začne trest celi avto. Zgodi se samo ob polnem plinu oz. močnem pospeševanju v ovinek....pa ni važno v kero stran je volan odklonjen.
Ta pojav sem opazil že dve leti nazaj , ko sem enkrat se zakopal v blatu in sem odmotal volan v levo in polno kopal.....takrat nisem polagal posebej pozornosti ker sem pač mislu da more tako bit....
V mes sem enkrat nekaj gledal podvozje in če z roko močno primem jarmov drog ga lahko zvijem ( če se probaš obesit na njega se poda in kolesa se postavijo malo skupaj kar je logično). Nekak pa mi po logiki pravi da je le ta drog premehki in se začne pri večji obremenitvah zvijat in zato popušča kolesa.... med tem ko je panhardov drog 100x močnejši...
Na podvozju ni zračnosti prav tako so menjane kugle in panhardov drog...
Vožnja je drugač normalna v vseh pogojih....tud po terenu lepo gre in ni slišat nobene zračnosti in tud dejansko je ni nikjer....
Enostavno se začne jarmov drog zvijat.....seveda ob hudih obremenitvah....ampak vseen mal zoprno ko hočeš malo obrnit pa leti spredaj vse po svoje.....pa tud po moje dobro ni...
Se dobi ta drog močnejši ali bi moral sam nardit močnejšega?
Mnenja?
Janez? in ostali..?
Vibriranje skakanje kolesa
GPW1942 napisal/-a:Lisko, a si ti slučajno radio-amater....ker vsako stvar tako zakompliciraš![]()
vozi in ne razmišljaj, dokler laufa....
Nisem ,ni pa dosti mankalo pred časom...
Vozu bom že dokler bo laufalo a vseeno mi ne gre iz glave občutek, ki se pojavi ob tem vibriranju/skakanju, ker dejansko nabija cel avto....Je res da verjetno po vsej verjetnosti ni narjeno za take extreme a ob tem se vprašam kak extrem je to sploh bil če je bilo na poledeneli spolzki podlagi....
Potem se recimo na podoben način z kakimi bolj športnimi avti ( impreza4x4, audi qautro...) sploh ne bi dalo vozit na podoben način pa vsi vemo da se kamot enako lahko obrnejo celo na suhem asfaltu.....
Glede na to da je tole neki Jeep, ki konc koncev tudi ni tako slab ( saj močnejši brat premore 5.9 motor) , bi podobno lahko nardil tudi z njim.....a nekaj je prešvoh....
Konc koncev se mi to pojavi tudi na terenu ko zamotam volan in na polno zakopljem......
Če vpraša kdo mene to ni normalno....Ker če začne kolo tako opletat si ne znam predstavljat kake sile delujejo na cel volanski mehanizem...
Aja pozabil prej omenit: Volanski amortizer je nov kot tudi vsi ostali.
Cobra13 napisal/-a:Lisko mislim da je cajt da si omisliš novega terenca, ker ti jeep ne pusti da bi z njim prišel na konec s popravili ter problemi. Najboljše pa da voziš dok vse vkup ne crkne.![]()
![]()
Heheh najbolj poznan rek....Avto , ki se NE kvari ni za liskota
Fora je u tem da po cesti in tudi brezpotjih gre zelo zelo lepo....(btw cobra pod pohorjem sem prevozil že celi tisti "tankovski poligon" brez vsakih problemov)
Problem se pojavi samo pri zamotanih kolesih in kopanju.....In kot kaže je res jarmov drog tisti , ki dela čudeže v teh problemih....Ojačit ga ni težko. Zanima me samo ali bi to rešlo problem oz. ali bi v tem primeru trpele kake druge komponente?
- PUCH G-clase
- Kraj: Žalec
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov