Razlika med generacijami Pajero ter nakup
Štirice ne poznam.Trojka ima probleme z menjalniki,turbinami,injektorji...
Trojka se je v Italiji dobro prodajala na račun dvojke,prav tako se zdaj stirica prodaja slabo na račun slabe trojke.V Gorici jih lahko prešteješ na prste.
Od vseh ki si jih naštel je trojka definitivno najslabša izbira.
Če ti je tako všeč mici ,si kupi rajši ta nov L-200 po možnosti že z nadgranjo.
Jaz grem najmanj enkrat na leto v afriko ,drugače pa avto uprabljam za družinska potovanja in zato sem vzel Navaro 174hp.Imam 135.000 km in razen ležaja na zadnji polosovini ni krepalo še nič,pa še zavarovanje je poceni saj je tovorno vozilo.
Trojka se je v Italiji dobro prodajala na račun dvojke,prav tako se zdaj stirica prodaja slabo na račun slabe trojke.V Gorici jih lahko prešteješ na prste.
Jaz grem najmanj enkrat na leto v afriko ,drugače pa avto uprabljam za družinska potovanja in zato sem vzel Navaro 174hp.Imam 135.000 km in razen ležaja na zadnji polosovini ni krepalo še nič,pa še zavarovanje je poceni saj je tovorno vozilo.
marko napisal/-a:Štirice ne poznam.Trojka ima probleme z menjalniki,turbinami,injektorji...
L200 - zelo malo prostora na zadnjih sedežih in prevelik kason za družinske vožnje,pa še trdo podvozje ko je prazen, skratka za moje pojme totalno neuporaben terenc kot družinski avto.
drgač pa fajn avto, še posebno za kakšne obrtnike...
drugače pa mi je všeč in
Tako ja. L-200 mi je preveč delavni stroj.
Rabim udobnega, družinskega terenca. Ne varint L-200 ali pa ne kakih šmink kot so X3 itd.
Variante vidim da so LC, Range, Pajero, Pathfinder itd.
Zdaj pa ne vem kateri so najbol prostorni, udobni, porabni na cesti in terenu ter vzdržljivi (nekvarljivi).
Nekako mi je Pajero kar pri srcu, čeprav ga nisem še peljal.
Rabim udobnega, družinskega terenca. Ne varint L-200 ali pa ne kakih šmink kot so X3 itd.
Zdaj pa ne vem kateri so najbol prostorni, udobni, porabni na cesti in terenu ter vzdržljivi (nekvarljivi).
smarty napisal/-a:Tako ja. L-200 mi je preveč delavni stroj.
najzaneslivejša je sigurno LC
smarty napisal/-a:Sam kaj k sta mi oba modela nekako grda
Ma saj Pajero nima kakih posebnih napak, da bi se ga moral izogibati, ker po nekaterih postih vidim da jih folk hvali, nekje pa graja.
za tvoje potrebe je pajero več kot dovolj.
si šel sploh sprobat že kaken avto???
ker lahko se zgodi da ti pač vožnja ne bo všeč.........
najprej sprofaj vse terenve ki pridejo v poštev, potem pa boš razpravljal naprej
se pogovarjat tuki neki u prazno je brezveze.
V Pajerotu sem sedel ampak probal nisem ker nimajo testnega vozila.
Bom šel probat pri kakemu privat.
Če mi pajero ne bo všeč potem odpade opcija terencev, ker mi je edini tale všeč. Edino če obstaja še kak drug podoben nejmu, ki ga še ne poznam toliko.
Potem bom ostal pri hondi. Me bo mogoče kasneje kaj drugega zaflešalo pa bom kaj drugega gledal.
Bom šel probat pri kakemu privat.
Če mi pajero ne bo všeč potem odpade opcija terencev, ker mi je edini tale všeč. Edino če obstaja še kak drug podoben nejmu, ki ga še ne poznam toliko.
Potem bom ostal pri hondi. Me bo mogoče kasneje kaj drugega zaflešalo pa bom kaj drugega gledal.
se opravičujem, nisem prebral vseh postov, zato nevem, če je že kdo umenil to opcijo, kaj pa Nissan Patrol??
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=b2vfb2unotlk
je kvaliteta novih Patrolov še tako dobra kot pri starih?
l.p.
pajk
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=b2vfb2unotlk
je kvaliteta novih Patrolov še tako dobra kot pri starih?
l.p.
pajk
Matej sem eden izmed takih, ki preden kaj kupi preveri vse opcije in prebere vse možno o avtomobilu ki mu je všeč. Od Honde se veliko prebral in ko se useden v drugi avto mi je Honda še zmeraj top v njegovem rangu.
Pravtako se odločam za terence in bom še veliko pretestiral in prebral preden bom kaj kupil. Tukaj sem pa zato, ker je forum "terencev" in so tudi lastniki Pajerotov, ki lahko povedo kako se kaj obnese. Tako, da so vse info dobrodošle.
Pravtako se odločam za terence in bom še veliko pretestiral in prebral preden bom kaj kupil. Tukaj sem pa zato, ker je forum "terencev" in so tudi lastniki Pajerotov, ki lahko povedo kako se kaj obnese. Tako, da so vse info dobrodošle.
Če še nisi imel terenca boš sam lahko testiral sam po cesti,da boš videl kaj nekateri od teh avtov zmorejo boš moral vprašat kakšnega bolj izkušenega ,da te malo zdrila.Potem boš šele spoznal razliko med terenci
in tvojim avtom.Če te zanima pesek lahko vprašaš Mišota ,če ima še kakšno prosto mesto za spomladanski raid.Ko boš prišel nazaj boš tud ti mal stestiran in boš vidu kaj res rabiš in če sploh rabiš.
Sam po cesti pa sam veš kdo se danes s terenci vozi.
in tvojim avtom.Če te zanima pesek lahko vprašaš Mišota ,če ima še kakšno prosto mesto za spomladanski raid.Ko boš prišel nazaj boš tud ti mal stestiran in boš vidu kaj res rabiš in če sploh rabiš.
Sam po cesti pa sam veš kdo se danes s terenci vozi.
To ti je isto kot 1000ccm motor. Vsi ga imajo pa ga kdo izkoristi?
Terenec bi mogoče kdaj rabil ko grem v gozd pa se moram obrnit ker moj avto ne gre. Pozimi se moram obrnit ker avto ne gre. Takra bi prav prišel terenec. Če je to samo 4x4 brez blokaž mi je isto kot z blokažami. Škodile mi ne bodo če jih bom imel ane... Terenca kot obliko sem si vedno želel ampak v teh letih me je premamila športnost avtomobila ne glomaznost. Sedaj ko se staram me pa terenci spet mikajo.
Mel sem 1000ccm motor in ga pravtako nisem izkoristil kot večina. Tako je tudi z terencom... Imaš pa ne ponucaš vseh dobrin, ki ti jih nudi vsak dan.
Terenec bi mogoče kdaj rabil ko grem v gozd pa se moram obrnit ker moj avto ne gre. Pozimi se moram obrnit ker avto ne gre. Takra bi prav prišel terenec. Če je to samo 4x4 brez blokaž mi je isto kot z blokažami. Škodile mi ne bodo če jih bom imel ane... Terenca kot obliko sem si vedno želel ampak v teh letih me je premamila športnost avtomobila ne glomaznost. Sedaj ko se staram me pa terenci spet mikajo.
Mel sem 1000ccm motor in ga pravtako nisem izkoristil kot večina. Tako je tudi z terencom... Imaš pa ne ponucaš vseh dobrin, ki ti jih nudi vsak dan.
Tudi meni se zdi ,da že preveč kompliciraš...........pa sej mi je prav kaj pa berem.Terenca moraš imeti enostavno v srcu in nikakor ni to avto za voziti tu in tam po terenu ampak je narejen za teren in konec debate kajti šele na terenu postane udoben.Nikakor ga ne moreš primerjati z tvojo Hondo ali kakršnim koli drugačnim cestnim vozilom.Kar se tiče pa primerjave 1000cm motorja in izkoristka se mi pa zdi,da si se vozil od gostilne do gostilne in tam ga verjetno res nisi mogel izkoristiti možnosti kaj te zverine zmorejo.Sam imam 1100cm pa ti povem ,ko sva dva na motorju in naložena je moči vedno premalu pa ne govorim zdaj o divjanju 200 km in še več.
GB 1000ccm z 180KM so narejeni za piste ne za po cesti. Moči res zmanjka v dvoje ampak izkoristiš pa ne vseh potencialov kot jih plačanci. Seveda kompliciram. Vse kar rabim je odgovore/mnenja lastnikov kako se obnesejo na terenu in kot družinski avto ter kako so glede kvalitete. Da nima kake prirojene napake kot majo rade Corse od avtov ali pa kaka CBR F 600 pri motorjih.
Sicer pa sorry k morim na tem forumu, ga nisem lih zadel.
Sicer pa sorry k morim na tem forumu, ga nisem lih zadel.
Sem nov na foromu, prebral se že to temo in malo iskal, a nisem našel nikjer konkretnega odgovora.
Zanima me konkretna razlika med paerotom sport in navadnim 5 vratnim. Pisalo se je da je razlika v manjaliku itd,.... lahko bolj konkretno. So tudi razlike v karoseriji, velikosti in prostornosti?
Nagibam se namreč k nakupu pajerota (5 vrat), nekje za 7k EUR, rabil bi pa ga cesto in za gozdno vožnjo, v prid cestni vožnji seveda. mislim da bi mi 100KM bilo popolnoma dovolj.... mogoče kaki ko nkretni podatki iz prve roke kako so kaj požrešni ti motorji in nasploh o vzdržljivosti. (nekaj sem že prebral, ampak vseeno kakšni sveži podatki
)
Zanima me konkretna razlika med paerotom sport in navadnim 5 vratnim. Pisalo se je da je razlika v manjaliku itd,.... lahko bolj konkretno. So tudi razlike v karoseriji, velikosti in prostornosti?
Nagibam se namreč k nakupu pajerota (5 vrat), nekje za 7k EUR, rabil bi pa ga cesto in za gozdno vožnjo, v prid cestni vožnji seveda. mislim da bi mi 100KM bilo popolnoma dovolj.... mogoče kaki ko nkretni podatki iz prve roke kako so kaj požrešni ti motorji in nasploh o vzdržljivosti. (nekaj sem že prebral, ampak vseeno kakšni sveži podatki
So kar požrešni.Če boš zamenjal gume in pošraufal kej okrog turbine in pumpe bo 12-13l.Avtocesta 130-140 od 15 naprej.Boljše ti je vzet 3000 bencinca ima manjšo porabo pa tudi cena ti bo še nižja.Problemov nisem imel nobenih razen rje pri notranjih blatnikih in po tretji afriki sem zamenjal semeringe na motorju potem sem ga prodal.100 konjski je absolutno podhranjen.
marko napisal/-a:So kar požrešni.Če boš zamenjal gume in pošraufal kej okrog turbine in pumpe bo 12-13l.Avtocesta 130-140 od 15 naprej.Boljše ti je vzet 3000 bencinca ima manjšo porabo pa tudi cena ti bo še nižja.Problemov nisem imel nobenih razen rje pri notranjih blatnikih in po tretji afriki sem zamenjal semeringe na motorju potem sem ga prodal.100 konjski je absolutno podhranjen.
Nimam kakšnega namena kaj preveč šraufat v korist performensu, kvečemu glede porabe samo, ker ne bom šel v ekstreme. Kolko sem slišal se 2,5 dizla da lepo vozit tudi pri porabi 9-10 l/100km,... je kaj na tem?
smarty napisal/-a:Ma kupi 3.2 DID pa mir
7,5k EUR mam zgornjo mejo, tak da... težka
Pač ne vem kako je z porabo, ko eni pravijo da ga vozijo z 8,5-9 litri normalne vožnje, drugi pa da pod 12 ne gre.... tak da tisti ko vete iz prve roke.... se priporočam
Še enkrat pa pravim da nebi delal kiakih ekstremnih off roadov, pač pozimi po snegu v hribe, drugače pa gozdna vožnja(za potrebe lova). Večinoma pa tako po cestah.
iztok66 napisal/-a:smarty napisal/-a:Ma kupi 3.2 DID pa mir
7,5k EUR mam zgornjo mejo, tak da... težka![]()
![]()
Pač ne vem kako je z porabo, ko eni pravijo da ga vozijo z 8,5-9 litri normalne vožnje, drugi pa da pod 12 ne gre.... tak da tisti ko vete iz prve roke.... se priporočam![]()
![]()
Še enkrat pa pravim da nebi delal kiakih ekstremnih off roadov, pač pozimi po snegu v hribe, drugače pa gozdna vožnja(za potrebe lova). Večinoma pa tako po cestah.
poraba je lahko 9 enino 100 km7h po avtocesti
drugače pa računaj nad 10, savada z original avtom
čim ga boš kaj dvignil in dal gume večje.... bo 12
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov