Razlika med generacijami Pajero ter nakup
Bravo.Ko berem kar pišeš me kr prime ,da bi ga nazaj kupu.
Objasni nam malo od do.To pomeni ,da z enim polnim rezervarjem narediš 850 km( cca 70l).Jaz sem imel probleme že na relaciji Gorica-Genova to je dobrih 500 km.Dej si tud enkrat kontrolirat porabo po gps.
Števci niso zmeraj točni.
Verjetno pa tudi nisi nikoli spraznu celga rezervarja po terenu po možnosti z vklopjenim reduktorjem.
Poskusi in mi boš potem povedal.
Objasni nam malo od do.To pomeni ,da z enim polnim rezervarjem narediš 850 km( cca 70l).Jaz sem imel probleme že na relaciji Gorica-Genova to je dobrih 500 km.Dej si tud enkrat kontrolirat porabo po gps.
Števci niso zmeraj točni.
Verjetno pa tudi nisi nikoli spraznu celga rezervarja po terenu po možnosti z vklopjenim reduktorjem.
Poskusi in mi boš potem povedal.
pajero 2.5tdi l.90 z 33/12.5 BFG AT gumami
cesta 12.5-13.5,
teren cca 17l
cesta 12.5-13.5,
teren cca 17l
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
Verjetno pri polni obremenitvi tam od 5-8l
.Avto je redkost v celi Evropi se menda 2-3 prodajajo pa ti že to ,da misliti ali so bli toliko dobri,da se jih nočejo znebiti ali pa poraba .Lej avto ima okoli 2 tone in seveda rabi svoje tako,da računi kar minimalno 18l.Ne vem no mislim,da je škoda denarja in živcev.
Vidim da sem nekaterim spodbudil travme glede PAJERA,vendar so izračuni pokazali: 68l 800km v službo in nazaj 40km 2km AC.to je poraba v oktobru. Januarja: 65l 590km pa si izračunajte porabo! Glede na to, da gre denar za gorivo z moje denarnice nimam nobenega razloga za pretiravanje! Ko sem pred letom kupoval terenca in sem se zanimal glede zmoglivisti okvar ter porabe,pa nabavne cene mi je znanec svetoval pajera,vendar me je opozoril da je ta terenc lahko zelo požrešen,če ga voziš agresivno in ga poganjaš v visoke obrate nad 3,5. Pomembno je da ima vozilo gume kakršne je predvidel proizvajalec ,filter zraka večkrat očiščen 1x letno menjan kot tudi za gorivi. Kar se pa tiče natančnosti merjenja porabe pa naj povem ,da jaz vedno tankam toliko da gorivo vidim v cevi za točenje. Kilometri pa mislim da ne odstopajo ker imam gume kot so predpisane! Žal mi je če sem kakšnega bivšeg lastnika pajera razočaral vendar tako je.
Lp
Lp
Evo pa je ratal. Danes sem dočakal testno vožnjo pri našem kooperantu
Smo testirali proti cerkniškemu jezeru v gozdu na mokrem snegu (precej visok sneg, malo blata, nakloni ter kolesnice) in sem presenečen kam smo prišli. Sem bil celo vožnjo brez sape in cel trd
Avto je parkrat nasel ampak smo se premikali. V glavnem notranjost, udobje (baje terenci niso udobni ampak tale se mi je zdel precej udoben), vožnja po terenu nasploh same debele oči
Drugače pa poraba ca. 8,4l po terenu je bila pa okoli 16.Tudi sami servisi, gume ter zavarovanje ni prehudo. Servisi Civica so 2x dražji od Pajerota, če ne kaj več... Prostornost tudi super edino kar je, da je motor bolj slišat kot pri Civicu. V glavnem ta terenec bo letos pod mojo streho
Smo testirali proti cerkniškemu jezeru v gozdu na mokrem snegu (precej visok sneg, malo blata, nakloni ter kolesnice) in sem presenečen kam smo prišli. Sem bil celo vožnjo brez sape in cel trd
Drugače pa poraba ca. 8,4l po terenu je bila pa okoli 16.Tudi sami servisi, gume ter zavarovanje ni prehudo. Servisi Civica so 2x dražji od Pajerota, če ne kaj več... Prostornost tudi super edino kar je, da je motor bolj slišat kot pri Civicu. V glavnem ta terenec bo letos pod mojo streho
Sam še nekaj bi vprašal.
Pajero ima sredinsko ter zadnjo zaporo dif.
Torej ima % navora 25/25 zadaj in 50/50 spredaj.
- To pomeni za zadaj da se zadnja kolesa enako vrtita in, če je eno kolo v luftu in drugo na podlagi ima oprijem in gre naprej.
- Spredaj, če je eno kolo v luftu in drugo na podlagi ne bo šlo naprej ker je 50/50 navora ane, ker bo šlo 50% navora v prazno?
Kako je potem v tej situaciji, če si recimo v blatu z zadnjima kolesoma ter prvi da je en v luftu drugi pa recimo na podlagi?
Si v riti ane?
- To pomeni za zadaj da se zadnja kolesa enako vrtita in, če je eno kolo v luftu in drugo na podlagi ima oprijem in gre naprej.
- Spredaj, če je eno kolo v luftu in drugo na podlagi ne bo šlo naprej ker je 50/50 navora ane, ker bo šlo 50% navora v prazno?
Kako je potem v tej situaciji, če si recimo v blatu z zadnjima kolesoma ter prvi da je en v luftu drugi pa recimo na podlagi?
Si v riti ane?
smarty napisal/-a:Sam še nekaj bi vprašal.
Si v riti ane?
no skoraj si zadel
sredinska zapora ti da enako navora ma prednja in na zadnja kolesa, če pa bodo prva v zraku, se bo ves navor prenesel na zadnja 100%
zadaj imaš zaporo, se pravi ko je zadaj 50% navora in imaš eno kolo v rzaku se vseh 50% prenese ma kolo ki ima oprijem.
spredaj npr. 50% ko je eno kolo v rzaku se vrti v prazno in se na drugo kolo ne predese nič navora, prav tako prvi kardan ne prevzema nič navora, tako da je tu spet ves navor na zadnjih kolesih.
no to je seveda teoretično, če se naprimer kolo vrti v prazno v blatu je tudi tu kakšen procent navora, pa tudi če je v zraku je potrebno nekaj navora da se vrti ( trenje, upor zraka.....)
smarty napisal/-a:Sam če se ti vsa tri kolesa vrtijo in da je le prvo levo recimo na trdi podlagi misliš da bo šlo naprej ali bo šel cel navor na prvem desnem kolesu v prazno? Zadnje itak pusti, ker se vrtijo v prazno...
Samo tko sprašujem, ker verjetno ne bom tega doživel
ne bo šlo niti z mesta
razen če daš še 800€
Bom rabil bom. Sedaj se vozimo z Subaru Legacy ampak sam ko pridem na obisk k žlahti. Bi rad tudi sam imel zmogljivo vozilo in se mi terenci dopadejo in še posebej Pajero. Bo zihr pelo kako blato, vzponi v kake hribe, sneg itd. Ampak z Civicom si ne morem kaj pomagati ker že kak urejen kolovoz + sneg ne gre nikamor 
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 61 gostov