Lisko, Jeep in dogodivščine :)
stripi napisal/-a:Lahko je kakšen amortizer dušo izpustil, ali pa se je nekaj odtrgalo.
Boš moral zopet pod njega in vse pregledat.
Ne verjamem da bi po slabem leto in pa 12 tisoč prevoženih novi amortizerji spustil dušu....ok teoretično je možno ampak sumim da zeza nekaj drugega.Je pa že tudi vse preverjeno.....
Ker sem bolj ko ne laik v angleščini.....mi lahko kdo po kmečko na hitro razloži kaj naj bi se pri death wobble šlo?
Razumel sem nekaj v zvezi z špurami,zavorami.....
- Mitsurugi2
Kar je Mamut mislil imaš tukaj opisano
http://www.yuccaman.com/jeep/dw.html
Če ne razumeš... http://translate.google.com/
http://www.yuccaman.com/jeep/dw.html
Če ne razumeš... http://translate.google.com/
VM - Turbotronic®
No google prevaja tak da se skoraj raje ubijam z angleščino
No ampak če prav razumem se lahko gre za stabilizator, kompletno optiko podvozja (omenjeno sicer če se vozilo dvigne), necentrirane gume, panhardov drog, kugle......Torej lahk spet menjam pol podvozja....
Zanima me če ima kdo prav izkušnje s tem ali sem spet med prvimi ? Ker nekak tavam v temi kaj še gledat/menjat. Nove so kugle, nov panhardov drog, gume scentrirane, zračnosti v končnikih ni...eventuelno še ostane ali stabilizator (štangice in silen bloki) ali pa komplet optika podvozja...
No ampak če prav razumem se lahko gre za stabilizator, kompletno optiko podvozja (omenjeno sicer če se vozilo dvigne), necentrirane gume, panhardov drog, kugle......Torej lahk spet menjam pol podvozja....
Zanima me če ima kdo prav izkušnje s tem ali sem spet med prvimi ? Ker nekak tavam v temi kaj še gledat/menjat. Nove so kugle, nov panhardov drog, gume scentrirane, zračnosti v končnikih ni...eventuelno še ostane ali stabilizator (štangice in silen bloki) ali pa komplet optika podvozja...
Upam, da imaš kakšno dvigalo v bližini.
Preveri var, ki si ga naredil, ter vage, če je vse v redu.
Lahko ti je počila lisnata vzmet, pa se ne vidi takoj.
Nekaj se dogaja z diagonalami med kolesi (prva leva in zadnja desna, ter kontra).
Če ni simetrije, potem se začne v eno diagonalo prekomerno nagibati in avto podivja, ga razmetava.
Kakšen udarec je dobil, veš sam najbolje. Upam na čimprejšnje okrevanje tvojega razvajenca.
pozdrav
Nekaj se dogaja z diagonalami med kolesi (prva leva in zadnja desna, ter kontra).
Če ni simetrije, potem se začne v eno diagonalo prekomerno nagibati in avto podivja, ga razmetava.
Kakšen udarec je dobil, veš sam najbolje. Upam na čimprejšnje okrevanje tvojega razvajenca.
pozdrav
NEMOGOČE NAREDIM TAKOJ, NA ČUDEŽE JE POTREBNO MALCE POČAKATI
stripi napisal/-a:Upam, da imaš kakšno dvigalo v bližini.
pozdrav
A veš , da sem moral dobro študirat kateri var imaš v mislih
No tega nisem najdel v opisu napak, da bi lahko zadnja os toliko vplivala na to....mogoče pa. Najbolj na sumu pa imam kompletno optiko podvozja in pa prednji stabilizator. Saj pojavi se spredaj, kar se lepo občuti na volano. Aja pa še to...najbolj je občutljiv spredaj desno. Ponavadi ( ni pa pravilo) avto podivja, ko prednje desne kolo zapelje preko neravnine pri hitrosti okrog 70km/h.
Rookie81 napisal/-a:kdo je ze enkrat napisal: "It's a Jeep thing"
Splošno velja:) Mam pa spet eno teorijo
Torej teorija, ki se mi je prodila....Nosilci motorja so zmahani oz. uničeni ( po možnosti nosilec reduktorja ki pomaga preprečevat nihanje motorja), pred časem , ko sem menjal amortizerje so bili še za silo...in tako so amortizerji še lahko blažili sunke. Sedaj pa so se nosilci dokončno iztrosli in ob močnem udarcu s ceste ( ali pa resonanci) zače motor poskakovat po šasiji....rezultat je da vse zresonira , kar se enostavno prenese na podvozje.
Je možno ?
- Mitsurugi2
lisko napisal/-a:Pa verjem da bom tak dolg buril duhove , da se mi bo odprlnekaj neprespanih noči je že ob njem
Ko se bova vsak svojega naveličala in navadila na pamet lahko pa malo zamenjava za kakšen mesec
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
Teoretično ja. Nisem najbolj pameten in nikoli ne bom.
Marsikaj je možno. Mulcu sem redno menjal plenice, pa še do danes ne vem, zakaj je jokal.
Ravno tako je pri tvojem razvajencu. Osebno bi pregledal vsako zadevo posebej. Del za delom, odmontiral, preizkusil in nazaj namontiral.
Ponavadi se iztrošita levo in desno enako, amortizerja mislim, teoretično.
Resnici na ljubo ni tako.Eden crkne prej, drugi kasneje.
Poznamo tudi okvare, za katere uporabljajo izraz>> utrujen material<<.
Obstaja verjetnost resonance, katero ima vsak avtomobil, ampak pri različnih hitrostih.
Problem tvojega mulca se nahaja spredaj, kateri pa je, ti ne znam odgovoriti.
Prosim ostale zajebante in kurjače, da pomagajo liskotu odkriti otroško bolezen njegovega mulca, drugače bom dobil ošpice.
Preglej stabilizator in gumice na njem, lahko je nekaj utrgano. Ponavadi je pa nekaj čisto banalnega, kar nikomur ne pade na pamet.
Za danes dovolj.
Marsikaj je možno. Mulcu sem redno menjal plenice, pa še do danes ne vem, zakaj je jokal.
Ravno tako je pri tvojem razvajencu. Osebno bi pregledal vsako zadevo posebej. Del za delom, odmontiral, preizkusil in nazaj namontiral.
Obstaja verjetnost resonance, katero ima vsak avtomobil, ampak pri različnih hitrostih.
Problem tvojega mulca se nahaja spredaj, kateri pa je, ti ne znam odgovoriti.
Prosim ostale zajebante in kurjače, da pomagajo liskotu odkriti otroško bolezen njegovega mulca, drugače bom dobil ošpice.
Preglej stabilizator in gumice na njem, lahko je nekaj utrgano. Ponavadi je pa nekaj čisto banalnega, kar nikomur ne pade na pamet.
Za danes dovolj.
NEMOGOČE NAREDIM TAKOJ, NA ČUDEŽE JE POTREBNO MALCE POČAKATI
stripi napisal/-a:Teoretično ja. Nisem najbolj pameten in nikoli ne bom.![]()
Marsikaj je možno. Mulcu sem redno menjal plenice, pa še do danes ne vem, zakaj je jokal.![]()
Ravno tako je pri tvojem razvajencu. Osebno bi pregledal vsako zadevo posebej. Del za delom, odmontiral, preizkusil in nazaj namontiral.![]()
Problem tvojega mulca se nahaja spredaj, kateri pa je, ti ne znam odgovoriti.![]()
Za danes dovolj.
Heh zdaj vem zakaj je bil forum tako prazen brez tebe
Torej na seznamu se sedaj najdejo:
nosilci motorja
komplet silen blokov predjega dela podvozja
štangice amortizerja
prednji križi
komplet sklopka
semering glavne gredi motorja pri sklopki
Volanski polž
Servo pumpa
.
.
.
Ko bo pa to porihtano ga pa prodam za temu primerno ceno
Da bi bil pa kakšen silen blok na kakšni roki tako zmatran?
No malo hudo se obnaša da bi bilo to....
Preizkusi malo nosilce motorja tako da motor malo privzdigneš z dvigalko.
Pa boš videl ali je kakšen utrgan oz. kakšen je material.
Čeprav pa sploh ne vem kaj se glasim ker jeep-a še od blizu nikdar videl nisem
No malo hudo se obnaša da bi bilo to....
Preizkusi malo nosilce motorja tako da motor malo privzdigneš z dvigalko.
Pa boš videl ali je kakšen utrgan oz. kakšen je material.
Čeprav pa sploh ne vem kaj se glasim ker jeep-a še od blizu nikdar videl nisem
Land Rovers are like women:
sicer čirota ne poznam gilh najbolje, tudi v glavi zdaj točno nimam prednji konc........
pa vendar; meni bi bilo sumljivo kaj glede kretnega mehanizma
na mojem se je podobno dogajalo, pa sem zamenjal pomožni volan, v katerem so bile puše izrabljene.....potem je bilo ok......
ne vem, ali celo mislim, da pomožnega volana tvoj nima, pa poglej točno vse drugo glede volana...
pa vendar; meni bi bilo sumljivo kaj glede kretnega mehanizma
na mojem se je podobno dogajalo, pa sem zamenjal pomožni volan, v katerem so bile puše izrabljene.....potem je bilo ok......
ne vem, ali celo mislim, da pomožnega volana tvoj nima, pa poglej točno vse drugo glede volana...
And on the 8th day God created Land Rover
Mislim , da sem prišel do vzroka. Odtrgalo je spodnji nosilec na reduktorju. Posledično motor zapleče levo in desno po karoseriji , kar spravi v resonanco celoten avto. Da se to lahko sploh zgodi pa ima panhardov drog ( v gumi puši ,kjer pride privijačen na premo), 1cm zračnosti ....avto stoji na mestu in rahlo migaš z volanom....Kolesa stojijo ravno karoserijo pa premika levo desno
. Kar me interisira je edino to kako je lahko crknil panhard, če je le ta star dve leti in ima za sabo 30 tisoč km....Da bi bilo servo olje tako jedko in bi gumo zmehčalo? Ker namreč pumpa solzi....in točno po njem se steka olje ampak to je mogoč kapljica na teden....Zategjen je tudi bil , ko je bil avtu na kolesih tako, da prenapetost gumi puše odpade...
Poleg tega je tudi ugotovljena prevelika zračnost v pušah prednji rok in pa pokanje v volanskem polžu. Sicer zračnosti še nima ampak mislim, da ne manjka dosti , da jo bo dobil.
Nič grem avtek odjavit in počas zbirat robo
Poleg tega je tudi ugotovljena prevelika zračnost v pušah prednji rok in pa pokanje v volanskem polžu. Sicer zračnosti še nima ampak mislim, da ne manjka dosti , da jo bo dobil.
Nič grem avtek odjavit in počas zbirat robo
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov