Lisko, Jeep in dogodivščine :)
compadre napisal/-a:ja, stari moj, za vsak k***c morm v KK letet (oziroma v Leskovec), pa če si preračunaš, kolk stane potem dejansko kila barve (ali karkoli)![]()
če bi pa kupoval televizor ali kak drug šikimiki, bi pa imel probleme glede izbire..........nema da nema
Za syntol sem dal včeraj 7€ v mavrici, tako, da če jo rabiš kaj več, se že splača, da ti jo dol pošljem
LP by Jereb
Kot vedno ....nastane nov problem.
Ko sma tank vzela dol, je sicer bil videt rjav in upala, da je samo površinsko in boma pobrusla in pobarvala na novo....A ko sma začela brusit je rja odpadala v slojih...
No upanje je umrlo....
Rabljeni so ....100 evrov...Klical enega , ki mi je pred nosom podaril tank nekomu...V ponedeljek še pokličem enega , ki mi je rekel da ima drugače......hja a mi ni zvijanje in varjenje pleha najbolj domače pri celi obnovi ?
No kot rečeno se je lisica lotla dihtanja avta
Takole je spodaj premazala vse zvare in stike plehovja z nosilci.
In takole nadaljuje v notranjost....
Seveda zataknilo se je tudi pri premi....Bolj ko sem klicaril okoli znane jeep mojstre bolj so bili dopusti ali pa so bili zasedeni. V mislih sem imel menjavo ležajev in pa lamel v LSD diferincijalo. Lamele so namreč obrabljene in tako mu špera več ne deluje dobro...sicer še nekaj pomaga ampak ni to to...No ker pa na samo vožnjo to ne vpliva ( ima pa velik vpliv na terenu po katerem se pa extra kaj tud ne vozi....za tiste par ur na teden ali mesec je pa tudi tako vredu...), sem se obnove lotil sam. Na youtube poiskal filmčke kako se raztavi prema, se nagledal in s pomočjo očeta hop v garažo ( kot zanimivost mi pri petki noče oz. se drži stran od kake šravfarije....tu pa je že sam na začetku povedal , da bo pomagal ampak seveda ko bom pošvasal in porihtal podvozje). No tako sma premo raztavla in po pregledu se je izkazalo , da so ležaji, semeringi in diferincijal v najlepšem redu....poleg tega pa sma se naučila, da se vse to da zamenjat v roku ene ure tudi ko je že vse skupaj montirano na avtu....Torej brez problema sma očistla in sestavla skupaj nazaj....Lamele pa se bo že menjalo saj kot že rečeno na vožnjo ne vplivajo...
Ker pa je avto v rdečo, modro črni kombinaciji ( moder avto, črne kljuke in ogledala ter letvice v samih letvicah pa rdeča črta) je nastalo tole...

Ko sma tank vzela dol, je sicer bil videt rjav in upala, da je samo površinsko in boma pobrusla in pobarvala na novo....A ko sma začela brusit je rja odpadala v slojih...
No upanje je umrlo....
Rabljeni so ....100 evrov...Klical enega , ki mi je pred nosom podaril tank nekomu...V ponedeljek še pokličem enega , ki mi je rekel da ima drugače......hja a mi ni zvijanje in varjenje pleha najbolj domače pri celi obnovi ?
No kot rečeno se je lisica lotla dihtanja avta
In takole nadaljuje v notranjost....
Seveda zataknilo se je tudi pri premi....Bolj ko sem klicaril okoli znane jeep mojstre bolj so bili dopusti ali pa so bili zasedeni. V mislih sem imel menjavo ležajev in pa lamel v LSD diferincijalo. Lamele so namreč obrabljene in tako mu špera več ne deluje dobro...sicer še nekaj pomaga ampak ni to to...No ker pa na samo vožnjo to ne vpliva ( ima pa velik vpliv na terenu po katerem se pa extra kaj tud ne vozi....za tiste par ur na teden ali mesec je pa tudi tako vredu...), sem se obnove lotil sam. Na youtube poiskal filmčke kako se raztavi prema, se nagledal in s pomočjo očeta hop v garažo ( kot zanimivost mi pri petki noče oz. se drži stran od kake šravfarije....tu pa je že sam na začetku povedal , da bo pomagal ampak seveda ko bom pošvasal in porihtal podvozje). No tako sma premo raztavla in po pregledu se je izkazalo , da so ležaji, semeringi in diferincijal v najlepšem redu....poleg tega pa sma se naučila, da se vse to da zamenjat v roku ene ure tudi ko je že vse skupaj montirano na avtu....Torej brez problema sma očistla in sestavla skupaj nazaj....Lamele pa se bo že menjalo saj kot že rečeno na vožnjo ne vplivajo...
Ker pa je avto v rdečo, modro črni kombinaciji ( moder avto, črne kljuke in ogledala ter letvice v samih letvicah pa rdeča črta) je nastalo tole...

No ker mi ni dalo mira sem se lotil tudi tanka...
Ko sem začel s krtačo se je pokazalo tole...
Tank bi naj bil pocinkan. In nekako zgleda, da je sloj cinka počil in začel veselo rjavet spodaj oz. kot da rjavi sam cink....Saj je spodaj videt dokaj lep.
United States Steel...rjavi pa bolj kot Yugo Steel...
No zbrušen pa niti ne zgleda več tako slabo....z izjemo ene luknje...
No ker pa se je po brušenju pokazala samo luknja za katero sem že vedel....sem obdelal samo njo. Tank premazal s fferosanom naj ga grize ponoči hudiča
Aja švasi so diht...Jutr bom zvare in mesta, ki so videt rizična premazal s tekočo kovino (ali čim podobnim) potem pa dva sloja hameritte osnovne in prek mat črno. Za štart bo dober...tank pa je tudi narjen gor z dvema sponama, ki ju odviješ, odklopiš lajtunge in konektor za plovček in tank gre dol....ni hudiča , da ne bom kje dobil enga dobrega za dobro ceno, do takrat bo pa ta dober

Ko sem začel s krtačo se je pokazalo tole...
Tank bi naj bil pocinkan. In nekako zgleda, da je sloj cinka počil in začel veselo rjavet spodaj oz. kot da rjavi sam cink....Saj je spodaj videt dokaj lep.
United States Steel...rjavi pa bolj kot Yugo Steel...
No zbrušen pa niti ne zgleda več tako slabo....z izjemo ene luknje...
No ker pa se je po brušenju pokazala samo luknja za katero sem že vedel....sem obdelal samo njo. Tank premazal s fferosanom naj ga grize ponoči hudiča

Tank je končan, stestiran in čaka na sestavo in montažo
Koloteki so dobili svojo obliko.....in končno podobo...
Uhe feder ojačane in v končni podobi...
Unterbodišuc
Men osebno najlepši pogled na podvozje...
Strogi nadzor nad lisico pri izdelovanju logotipa...In pa njen oboževalec
In pa končan
To je to za danes
Koloteki so dobili svojo obliko.....in končno podobo...
Uhe feder ojačane in v končni podobi...
Unterbodišuc
Strogi nadzor nad lisico pri izdelovanju logotipa...In pa njen oboževalec
In pa končan
To je to za danes
- Mitsurugi2
Kak že....aja počasi pa ziher
Vzmeti so se raztavle, dale speskat, pobarvale in vstavle nove polivretanske puše.
Takole sem moral "razmesarit" stare puše , da so se predale...
Pobarvani listi...
Da bodo puše sedle na lepo čisto mesto...
Med tem časom ko sem jaz izbijal stare puše je lisica lepo pridno izrezovala plastične distančnike, ki pridejo na vsak konec lista...
Že sestavljene vzmeti z polivretanskimi pušami....lepo se vidijo tudi distančniki med listi.
In pa dodan še logo..
Vzmeti dobijo še rdeče objemke (namreč spete so še dodatno s tremi objemkami , da listi ne plešejo med seboj), ki pa jih je potrebno zaradi dodatnega lista še naredit.Prav tako so listi premazani z silikonsko mastjo da bodo lažje drseli med seboj.
Vzmeti so se raztavle, dale speskat, pobarvale in vstavle nove polivretanske puše.
Takole sem moral "razmesarit" stare puše , da so se predale...
Pobarvani listi...
Da bodo puše sedle na lepo čisto mesto...
Med tem časom ko sem jaz izbijal stare puše je lisica lepo pridno izrezovala plastične distančnike, ki pridejo na vsak konec lista...
Že sestavljene vzmeti z polivretanskimi pušami....lepo se vidijo tudi distančniki med listi.
In pa dodan še logo..
Vzmeti dobijo še rdeče objemke (namreč spete so še dodatno s tremi objemkami , da listi ne plešejo med seboj), ki pa jih je potrebno zaradi dodatnega lista še naredit.Prav tako so listi premazani z silikonsko mastjo da bodo lažje drseli med seboj.
- Mitsurugi2
Mitsurugi2: : Glede na to da sem obnovil komplet motor, sem nekaj časa posvetil tudi EGR ventilu. A ker ni in ni hotel začet pravilno delat sem ga odklopil kot si napisal sam. Torej snameš cev in daš not čep. Jaz sem šel še dlje in sem med izpušno cevjo in ventilom dodal bakreno ploščico tako da je res zadihtan. Očistiš pa ga lepo v nafti. snet ga pa tud ni problem. No na mojem sem jaz pogruntal da mu električni ventil, ki mu odpira vakum ne deluje pravilno. Avto je bil v spodnjem delu obratov mrtev, ko se je začela vrtet turbina je rahlo pocukal in pri točnih 1700 obratih pokadil ko lokomotiva in dobesedno zalimal na sedež (če si šel z nule s polnim gasom). Popolnoma logično mi je ratalo , ko sem EGR opazoval....ko je letel pod prostim tekom je bil odprt....ko si dodal malo plina se ni zgodilo nič in potem se je sunkovito zaprl ( magičnih 1700 obratov turbina pa ima že takrat 80% boosta) in zato je motor sunkovito podivjal. Ker se mi ni dalo več ukvarjat z električnimi komponentami (verjetno samo elektro ventil...po možnosti pa kaj z ECU-jem) sem ga enostavno odklopil in dobri stari traktorski motor deluje kot strela.
fonza: Obi+ Bauhaus varjanta
Pred parimi leti ko sem petko prvič (oz. bolj ko ne na hitro) mal obnovil sem pod preprogo namestil izotek izolacijo.....poznalo se je tako pri zvočnem kot pri hidro učinku. Ko sem letos spomladi petko raztrgal sma z lisico ugotovila kako nadlečno se to zapeče na pleh in zadihta v nulo. Tako sma se potem pri jeepu odločla da dama spodaj pod izotek še 7mm peno (kot dodatek zvočni izolaciji) zgoraj pa je potrebno peno neprodučno zapret (spodaj je avto zadihtan z diht maso) zgoraj pa (če prideš pozimi z mokrimi čevlji se tepih napije prav tako bi se goba in tako bi bilo pod tepihom stalno mokro...) ena plast 4mm izoteka. In tako je pena neprodušno zaprta in nekako ni možnosti da bi rjavel pod preprogo ( kjer pa je bilo sedaj leglo).
Dober bi bil tudi armaflex....a je le bil predrag pa še vedno bi moral prek njega nekaj položit, ker spet vpija en del vlage...
Nekateri pravijo da bo ta avto večen
Oz. da bom še 4x delu generalno na motorju predenj bo školka odpovedla 
fonza: Obi+ Bauhaus varjanta
Pred parimi leti ko sem petko prvič (oz. bolj ko ne na hitro) mal obnovil sem pod preprogo namestil izotek izolacijo.....poznalo se je tako pri zvočnem kot pri hidro učinku. Ko sem letos spomladi petko raztrgal sma z lisico ugotovila kako nadlečno se to zapeče na pleh in zadihta v nulo. Tako sma se potem pri jeepu odločla da dama spodaj pod izotek še 7mm peno (kot dodatek zvočni izolaciji) zgoraj pa je potrebno peno neprodučno zapret (spodaj je avto zadihtan z diht maso) zgoraj pa (če prideš pozimi z mokrimi čevlji se tepih napije prav tako bi se goba in tako bi bilo pod tepihom stalno mokro...) ena plast 4mm izoteka. In tako je pena neprodušno zaprta in nekako ni možnosti da bi rjavel pod preprogo ( kjer pa je bilo sedaj leglo).
Dober bi bil tudi armaflex....a je le bil predrag pa še vedno bi moral prek njega nekaj položit, ker spet vpija en del vlage...
Nekateri pravijo da bo ta avto večen
- Mitsurugi2
Prema in fedre že na svojem mestu....
Začela se je tudi obdelava zunanjosti...
Odbijač sicer ni bil rjav (2mm pleh) ampak celi popikan in spovit (glede na to da sem premikal traktorsko prikolico ni čudno....nevede
) in tako ga je bilo potrebno zravnat in pobrusit...
Še mal pa bo....
Ker pa je terenc vse drugo kot pa osnova za lepoto naj tako tudi ostane....nanešen prvi sloj bodyschuca skoraj do polovice vrat. Prek pride še en sloj potem pa mat črna.

Začela se je tudi obdelava zunanjosti...
Odbijač sicer ni bil rjav (2mm pleh) ampak celi popikan in spovit (glede na to da sem premikal traktorsko prikolico ni čudno....nevede
Še mal pa bo....
Ker pa je terenc vse drugo kot pa osnova za lepoto naj tako tudi ostane....nanešen prvi sloj bodyschuca skoraj do polovice vrat. Prek pride še en sloj potem pa mat črna.

Tole je bila nekoč cev odušnika tanka...
Naredila se je nova....
Naredili so se novi nosilci oz. vijaki za tank in tank je romal na avto...prav tako so povezane vse cevi.
In pa kot že rečeno, avto lahko kjerkoli na pragu dvigneš u zrak...ni več strahu da se bo zvil ali pa celo dvigalka pogledala skozi
In avto se je postavil na kole...
Takole sem spustil vpetje zavorne cevi saj je le ta bila prekratka.

Naredila se je nova....
Naredili so se novi nosilci oz. vijaki za tank in tank je romal na avto...prav tako so povezane vse cevi.
In pa kot že rečeno, avto lahko kjerkoli na pragu dvigneš u zrak...ni več strahu da se bo zvil ali pa celo dvigalka pogledala skozi
In avto se je postavil na kole...
Takole sem spustil vpetje zavorne cevi saj je le ta bila prekratka.

Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti