GC 4.7 problem

Debata o avtih za offroad, opremi, predelavah, ...
pankrt

GC 4.7 problem

OdgovorNapisal/-a pankrt » Ne Nov 07, 2010 7:45 pm

pozdravljeni!

kot napisano imam en problem.pod tapicerijo na sovoznikovi strani imam celo poplavo.najprej sem mislil da teče izpod vijakov sedeža, ki grejo skozi in skozi pod.s silikonom vse zamašil, ampak še vedno slezi.voda je pa čista, tako da nevem, mogoče od klime??povejte svoje mnenje.

hvala

mamaMicka
Kraj: severni del juga

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Nov 07, 2010 7:55 pm

pri sprednji sipi odpri uno plastiko, pod brisalci zmeci ven ves listje, nato daj se iz luknje, kjer vlece zrak v kabino... ponavadi pomaga. Ce ne, isci dalje stekla itd :)
VArianta je, da ti pusca pecka in ce nimas prav mocnega antifriza morda ne opazis, samo v tem primeru ti mora manjkati kar veliko vode, ker kaksen liter rabi, da se sploh zlije v kabino. Ni pa to tako redko, da zacne puscati.

Od klime prav veliko vode zdaj ne mores pricakovati, poleti bi bilo to bolj logicno!

pankrt

OdgovorNapisal/-a pankrt » Ne Nov 07, 2010 8:02 pm

ne voda je na max stalno.tako da to odpade.tudi pod brisalci sem že odprl ampak ni blo nič videt.tista luknja pod brisalci ne, kje pa pride noter z notranje strani?

mamaMicka

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Nov 07, 2010 8:18 pm

pankrt napisal/-a:ne voda je na max stalno.tako da to odpade.tudi pod brisalci sem že odprl ampak ni blo nič videt.tista luknja pod brisalci ne, kje pa pride noter z notranje strani?

Če je voda v prezracevalnem sistemu pride v kabino iz une crne skatle, ki jo vidis pri sovozniku nad nogami. Rob te sktle je ca 5cm visje od vidnega poda, torej ce tam pusca je na zalogi ca 1 l vode. Morda pusca zraven ventilatorja, se pa zdan ne spomnim na pamet. Zdaj bo padal dez in ko se bos peljal, daj ko se ustavis vzami une rdece papirnate brisace ali WC papir in pobrisi tam okoli ventilatorja(na tej crni kisti nad sovoznikovimi nogami).
Ce pusca tam je prisla voda notri skozi kanal za zrak ali (zelo malo verjetno) ob ceveh za klimo in pecko) drugje ne more.

Ce ni to bos moral najti vsaj priblizno iz kje priteka voda. Realnih moznosti je malo, da bi drugje, lahko pa, lahko pusca vetrobran, lahko kje na spodnji strani pozarne stene, lahko kje v podu, ce si kdaj nasedel...

Vec ti ne znam jaz pomagati, ker govorim samo iz iskusenj, ko sem podiral armaturo in se spominjam kje bi lahko prisla voda notri...

pankrt

OdgovorNapisal/-a pankrt » Ne Nov 07, 2010 8:25 pm

aha ja vem ena črna škatla nad nogami ja.-ja bom razdrl jutri tisto pa bom videl kaj je.druge možnosti ne vidim.to mi pa kanstantno zateka že dober mesec in nemorem pogruntat.edina stvar, ki pa nisem pogledal je pa ta škatla ja.se pravi, bi moga bit ta škatla in odušnik naprej zapacana, če prav razumem.hvala ti za pomoč

mamaMicka

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Nov 07, 2010 8:32 pm

huh, te skatle pa ne bos kar tako razdrl...

Moras dati ven armaturo, odklopiti vodo, klimo, najprej ugotovi, ce res tam pusca...

Pa ce tam pusca najdi kje notri tece in tisto resi. Nato pa zvrtaj malo liknjico spodaj da oddtece vse ostalo in jo nato zamasi.

pankrt

OdgovorNapisal/-a pankrt » Ne Nov 07, 2010 8:36 pm

aha heh.no bomo videli.jutri popoldne bo zgleda pestro.lp in hvala ti še enkrat

RangeRover

OdgovorNapisal/-a RangeRover » Po Nov 08, 2010 9:24 am

Verjetno je vzrok zamašen odvod kondenza, ki gre pod tepihom.

pankrt

OdgovorNapisal/-a pankrt » Po Nov 08, 2010 7:11 pm

RangeRover napisal/-a:Verjetno je vzrok zamašen odvod kondenza, ki gre pod tepihom.

aha.je to plastična cev, ki je potem speljana pod armaturo?
al se motim.ena taka ploščata cev?

pankrt

OdgovorNapisal/-a pankrt » Po Nov 08, 2010 7:12 pm

mamaMicka napisal/-a:huh, te skatle pa ne bos kar tako razdrl...

Moras dati ven armaturo, odklopiti vodo, klimo, najprej ugotovi, ce res tam pusca...

Pa ce tam pusca najdi kje notri tece in tisto resi. Nato pa zvrtaj malo liknjico spodaj da oddtece vse ostalo in jo nato zamasi.

pregledal vse okoli in nič ni mokro.škatla je suha kot poper.se pravi izvor je drugje.

Vrni se na “Avtomobili in oprema”

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot], Google [Bot] in 14 gostov