Lisko, Jeep in dogodivščine :)
Avtek se je s prednjim pogonom(ker zadnjega kardana še ni gor) odpeljal iz garaže
Morm reč da je motor lepo vžgal v drugo kjub temu da je imel vse cevi od nafte prazne in pa da je stal od aprila.
Kr lepo stoji na klin
No potem se je obrnil in v garaži je na plano prišlo tole
rja...
Uničeni zglobi...
Ni da ni brez rje
Moja poslastica
Dvojni pleh....v mes pa se pojavla rja
In pa že brez prednjega kardana in pa brez srednjega nosilca menjalnika

Kr lepo stoji na klin
No potem se je obrnil in v garaži je na plano prišlo tole
rja...
Uničeni zglobi...
Ni da ni brez rje
Moja poslastica
In pa že brez prednjega kardana in pa brez srednjega nosilca menjalnika

Kot sem reku....težave se šele začenjajo
Prvo je bilo treba snet reduktor....težave ker nimaš prostora z manevriranjem ključev....pač šravfaš en vijak po 1/16 obrata....ampak reduktor končno pade dol...
Potem ugotavljaš dalje....menjalnik je spodaj privijačen z štirimi vijaki (dva 17 in dva 15 ključ...amerika pač) ju odviješ ampak menjalnik še kr noče dol:) No zgoraj ga držita še dva vijaka (zvezda E natični ključ) ju odtegneš in menjalnik pade dol...
Seveda s kabine moraš prvo še odvijačit prestavno ročico, ki je direkt na menjalniku.
Prideš do vstrajnika, nakar ugotoviš, da je v vstrajniku privijačen še igličasti ležaj. Os menjalnika gre skozi sklopko in v ta ležaj. Snameš tega in prideš do šestih vijakov, ki držijo vstrajnik....jebeš ježa, da jih odtegneš ampak naposled se vdajo. In tako prideš do semeringa, ki pušča. Kot zanimivost semering leti po vstrajniku.
Potem pozornost posvetiš sklopki, ki na daleč zgleda nedolžno...
A od blizu....
Košara in ležaj sta dobra....a zaradi lamele odpade samo obnova....bo treba kar novi komplet
Prvo je bilo treba snet reduktor....težave ker nimaš prostora z manevriranjem ključev....pač šravfaš en vijak po 1/16 obrata....ampak reduktor končno pade dol...
Potem ugotavljaš dalje....menjalnik je spodaj privijačen z štirimi vijaki (dva 17 in dva 15 ključ...amerika pač) ju odviješ ampak menjalnik še kr noče dol:) No zgoraj ga držita še dva vijaka (zvezda E natični ključ) ju odtegneš in menjalnik pade dol...
Seveda s kabine moraš prvo še odvijačit prestavno ročico, ki je direkt na menjalniku.
Prideš do vstrajnika, nakar ugotoviš, da je v vstrajniku privijačen še igličasti ležaj. Os menjalnika gre skozi sklopko in v ta ležaj. Snameš tega in prideš do šestih vijakov, ki držijo vstrajnik....jebeš ježa, da jih odtegneš ampak naposled se vdajo. In tako prideš do semeringa, ki pušča. Kot zanimivost semering leti po vstrajniku.
Potem pozornost posvetiš sklopki, ki na daleč zgleda nedolžno...
A od blizu....
Košara in ležaj sta dobra....a zaradi lamele odpade samo obnova....bo treba kar novi komplet
- Mitsurugi2
Heh pušča pri vseh LR motorjih.
Ti povem foro zakaj je tako drag na servisu?
Ker običen semering zdrži tam nekje do 100 stopinj če se ne motim.
Ti pa tu potrebuješ silikonskega ki zdrži višje temperature. Ti pa so kar precej dražji. Npr. pri meni je bil na summitu 35€, dobil sem ga v kotalu za 27€
Ti povem foro zakaj je tako drag na servisu?
Ker običen semering zdrži tam nekje do 100 stopinj če se ne motim.
Ti pa tu potrebuješ silikonskega ki zdrži višje temperature. Ti pa so kar precej dražji. Npr. pri meni je bil na summitu 35€, dobil sem ga v kotalu za 27€
Land Rovers are like women:
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
ONE LIFE, LIVE IT/antikrist team
They leak when you don't want them to, moan on long journey's, embarrass you in front of friends and peers, and consume more money than you ever expected once you've commit yourself to one.
aja, pa tudi ta mi je spuščal
upam da ne učim kakšne krive vere
upam da ne učim kakšne krive vere
Tudi možno ampak zakaj pa je potem spredaj navaden original? Pa tud dosega visoke temparature, oz. Je tak na isti osi. Tud če bi bil silikonski bi lahko mel vzmet okrog ne pa kr tko....
Glede temparatur...tale semering jemv spodnjem delu bloka,kjer temp. Lih ne dosegajo vrtoglavih temparatur... Za primerjavo ima r5 semering na odmicni(ki je v glavi motorja in je najbolj vroc del motorja), pa ni silikonski pa drži 200 tisoč...
Bomo vidli.
Glede temparatur...tale semering jemv spodnjem delu bloka,kjer temp. Lih ne dosegajo vrtoglavih temparatur... Za primerjavo ima r5 semering na odmicni(ki je v glavi motorja in je najbolj vroc del motorja), pa ni silikonski pa drži 200 tisoč...
Bomo vidli.
ej bo verjetno compadre kaj več vedel o zadevi.
Jaz sem tako naredil, rešil nisem pa nič.
si pa isti patent kot jaz. Šraufat, ščitit, menjat, probat, se vozit en teden in potem ponovi vajo. Veselje pač. Ja in potem ko te folk vpraša: ti pa kaj nima ti đipa doma? zakaj pa nisi v takem snegu z njim prišel? No takrat se pa vprašaš kaj sploh čaraš ker bi tudi originalna zadeva držala še 100k km. samo kaj ko pa veš da bi lahko zadevo popravil in izboljšal...
Se motim?
Lp
Se oglasim enkrat na pivu pa kakšno rečeva v živo.
si pa isti patent kot jaz. Šraufat, ščitit, menjat, probat, se vozit en teden in potem ponovi vajo. Veselje pač. Ja in potem ko te folk vpraša: ti pa kaj nima ti đipa doma? zakaj pa nisi v takem snegu z njim prišel? No takrat se pa vprašaš kaj sploh čaraš ker bi tudi originalna zadeva držala še 100k km. samo kaj ko pa veš da bi lahko zadevo popravil in izboljšal...
Se motim?
Lp
Picpoki napisal/-a:ej bo verjetno compadre kaj več vedel o zadevi.
Se motim?![]()
Lp
Ti se kr oglasi pa najavi se prej
Glede snega pa....nekak dosti raje manevriram s petko po snegu kot z jeepom. Je veljalo to tudi prejšne zime, da dokler so bile ceste zasnežene je jeep počival petka pa je plužla okrog. Enostano mi je lažje se z manjšim in bolj okretnim avtom vozit okrog kot pa z jeepom. Če pa že ni bilo mogoče se peljat so pa na vrsto prišle ketne....in ne moreš verjet kak jeep rata R5 s ketnami na pogonskih kolesih
Compadre bolj ko tole gledam manj mi je jasno....navadn semering naj bi zdržal 100 stopinj pri motornem olju....Kaj dosti več po moje tud ne doseže, ker leti tako ali tako po vstrajniku in ta pa se le ne segreje toliko. Res da pljuska po njem olje ampak spet iz glavne gredi, ki se spet ne segreje toliko.....olje pa je hlajeno preko vode....voda pa ima 84 stopinj....
No sej bomo vidli....lahko da se motim ampak sej pravim....pri R5 sem dal na odmično gred čist navaden semering pa je držal in držal....pa je v glavi motorja in se kopa v olju.
Prema osvobojena in poleg nje dvoje rok (dvoje se še držijo karoserije...)
Kot sem rekel.....težave se šele začenjenjo
Po dveh dneh gretja, tolčenja,preklinjanja, polomljenih ključev (unior se je predal
) , se je nardil specialni ključ za odvitje pest na premi....
Na meter dolgi debelostenski cevi so se vijaki predali...
In tole sem obdržal v roki...
Polosovine z uničenimi zglobi....
In pa že izbite stare puše na premi

Kot sem rekel.....težave se šele začenjenjo
Po dveh dneh gretja, tolčenja,preklinjanja, polomljenih ključev (unior se je predal
Na meter dolgi debelostenski cevi so se vijaki predali...
In tole sem obdržal v roki...
Polosovine z uničenimi zglobi....
In pa že izbite stare puše na premi

- Mitsurugi2
zacki napisal/-a:lisko napisal/-a:Pušča pri vseh 2.5WM motorjih....Semering pri vstrajniku na motorju, Na sliki v enem od prejšnih postov.Picpoki napisal/-a:Za kam pa imaš ta semering?
lisko, ali veš mogoče oznake ( dimenzije) tega semeringa ??
moj wm 2.5 ima tudi problem z zadrževanjem ojla v sebi
Zmerim pa ti javim....lahko pa si prideš po starega pa ga premeriš
EGR ventil
Lisko ti si se pa lotil projekta. KAPO DOL!!
A ko končaš ti pripeljem Pajerota, da ti ne bo dolgčas
Zgoraj sem prebral, da si se ukvarjal z EGR ventilom. Mi poveš čemu splohsluži?
Hvala, in še enkrat čestitke za projekt..
l.p.
Mark
A ko končaš ti pripeljem Pajerota, da ti ne bo dolgčas
l.p.
Mark
Re: EGR ventil
MarkX napisal/-a:Lisko ti si se pa lotil projekta. KAPO DOL!!
A ko končaš ti pripeljem Pajerota, da ti ne bo dolgčas![]()
l.p.
Mark
Kot pri vseh takih projektih je vedno problem čas in predvsem denar. Ampoak počasi bo:)
Drgač pa tud za pajota se da zment
EGR (vračanje neizgorelih izpušnih plinov). Osnovna naloga je da vrne neizgorele izpušne pline pri malih obratih oz. obremenitvah kjer dela motor s presežkom moči.Tako je čistejši izpuh in pa zmanša se temp. zgorevanja v motorju.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov