marjan napisal/-a:mrcina22 napisal/-a:bi bilo možno, da je notri napačno olje?? ko je avto mrzu, se prestavljanja ne čuti??
upam da imaš mopar olje...noben drug ne sme v Ta menjalnik....
ne bom imensko govoril komu,ampak je ob šparanju olja za menjalnik ,je zamenjal olje,da bo ceneje prišel skozi...rezultat tega razbit menjalnik...
1l stane cca 18€...okoli 7-8l gre notri...poglej okoli tega malo če kaj pomaga..lp
Če gre za ATF+4 olje, se ga zelo splača naročit preko ebaya iz nemčije. Za 8 litrov sem dal cca 90 eur skupaj s poštnino. Kmag pa pošteno skubi, jaz sem vzel 2 litra ker je bil nivo proti minimumu (v bistvu sem ga dolil cca pol litra, tako da je bil nivo v zgornji polovici), in sem dal 20 eur po litru.
Ne vem sicer kako je to urejeno pri dizlih, ampak pri mojem bencinarju je menjava TPS (throttle position sensor) rešila nekaj težav (neenakomeren prosti tek, občasno trdo prestavljanje iz 3 v 2 prestavo, občasno "skakanje" menjalnika v in iz OD). Berem po ameriških forumih da zna slab TPS povzročit hecno obnašanje menjalnika, je pa hec v tem da TPS lahko dolgo časa ne dela pravilno preden izpljune napako.