Mešanica 231 in 249 reduktorja...možno?
Mešanica 231 in 249 reduktorja...možno?
Sej ne vem kako bi napisal naslov...
Torej je že kdo probaval pri Jeepu sestavit iz dveh reduktorjev enega?
Konkretno iz 231 in 249? Da bi imel potem 2h, 4hFULL TIME in 4LPART TIME.
Vem, da bi nabava 242 reduktorja rešla vse težave...a so redki,dragi...Imam pa na razpolago 231 in 249 reduktor.
Je že kdo poskušal kaj takega?
Torej je že kdo probaval pri Jeepu sestavit iz dveh reduktorjev enega?
Konkretno iz 231 in 249? Da bi imel potem 2h, 4hFULL TIME in 4LPART TIME.
Vem, da bi nabava 242 reduktorja rešla vse težave...a so redki,dragi...Imam pa na razpolago 231 in 249 reduktor.
Je že kdo poskušal kaj takega?
Nazadnje spremenil lisko, dne Če Avg 25, 2011 9:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
marjan napisal/-a:pa sej 231 ima 2h,4h all time 4all time reduktor....
231 ima pri vklopu 4 kolesnega pogona sredinsko špero. oz. če gremo v detajle...231 reduktor sploh nima difa ampak prednji pogon samo fiksno spojiš k zadnjemu. Zato se mu reče PART time, ker je lahko vključen 4 kolesni pogon samo na ustreznih podlagah (led, sneg,blato)
249 ima diff in samo DELNO zaporo preko visko sklopke. Zato je FULL time, ker je lahko vedno vključen 4 kolesni ...ni važno od podlage...celo reduktor (4L) nima špere...
242 pa ima združeno oboje....torej dif,visko sklopko in špero....
Jaz kot jaz pa se ukvarjam z mešanico reduktorjev 231 in 249. Torej 2H, 4H FULL time in pa 4H PART time.
Se pravi cestne (hitre) prestave bi imele pogon vseh 4ih koles s srednjim difom...ko bi preklopu pa v reduktor pa bi ob enem vklopil še špero....sedaj je špera (kar je logično zarad zasnove 231 reduktorja) vklopljena tudi pri 4H pogonu... in to mi ne ustreza najbolj.
Re: Mešanica 231 in 249 reduktorja...možno?
lisko napisal/-a:Vem, da bi nabava 242 reduktorja rešla vse težave...a so redki,dragi..?
bejž no bejž.....
http://suzuki4x4.mojforum.si/suzuki4x4-about216.html
Kaj je za koga redko in drago je zelo relativno, sam home made reduktorji so ponavadi sumasummarum nakonc zelo dragi.....spomnimo se samo lade nive z dvema reduktorjema pred kakšnim letom ali dvema na tem furumu. Morje pametovanja pa še dandanes nič od tega
AŁIEN napisal/-a:spomnimo se samo lade nive z dvema reduktorjema pred kakšnim letom ali dvema na tem furumu. Morje pametovanja pa še dandanes nič od tegaPa je perje kar frčalo kako je to enostavno in poceni.........japajade
Katero lado pa imaš v mislih?
- OrangePower
AŁIEN napisal/-a:lisko napisal/-a:Vem, da bi nabava 242 reduktorja rešla vse težave...a so redki,dragi..?
bejž no bejž.....
http://suzuki4x4.mojforum.si/suzuki4x4-about216.html
Kaj je za koga redko in drago je zelo relativno, sam home made reduktorji so ponavadi sumasummarum nakonc zelo dragi.....spomnimo se samo lade nive z dvema reduktorjema pred kakšnim letom ali dvema na tem furumu. Morje pametovanja pa še dandanes nič od tegaPa je perje kar frčalo kako je to enostavno in poceni.........japajade
Za 800€ ga jaz iz avta staknem pa prodam
Rabljen je 300....nov je 800.
Če je komu to veliko soldov naj povem da za samuraja samo dva zobnika za skrajšanje reduktorja staneta cca 600 ojrov.
nivo za drva vlečt......nekje je tema (beri tma)
Če je komu to veliko soldov naj povem da za samuraja samo dva zobnika za skrajšanje reduktorja staneta cca 600 ojrov.
Korando napisal/-a:Katero lado pa imaš v mislih?
nivo za drva vlečt......nekje je tema (beri tma)
@Lisko
Glede reduktorja tudi jaz mislim, da je najceneje nabavit željenega ter ga namontirat. Da bi iz dveh različnih enega pacal se mi ne zdi ekonomsko opravičeno. Možno seveda je, verjetno z znatnimi predelavami ter natančnostjo.
@Alien
Če si imel mojo nivo 6x6 v mislih, te pa obveščam, da ta zadeva deluje. Je pa res bilo enostavno in poceni ...
Glede reduktorja tudi jaz mislim, da je najceneje nabavit željenega ter ga namontirat. Da bi iz dveh različnih enega pacal se mi ne zdi ekonomsko opravičeno. Možno seveda je, verjetno z znatnimi predelavami ter natančnostjo.
@Alien
Če si imel mojo nivo 6x6 v mislih, te pa obveščam, da ta zadeva deluje. Je pa res bilo enostavno in poceni ...
-
RangeRover
2Korando
Ma kje pa, tebi vsa čast za 6x6.......da je bilo enostavno in poceni si pa predstavljam ja. Kdor ni probal nikoli ne bo vedel kako enostavne so take stvari
gre se za nivo ki nikoli ni vozila, oziroma je ...tukaj po forumu.....
No saj načeloma je vse enostavno in se vse da, vprašanje je le koliko časa dela in če sploh dela. Bolj ali manj v večini primerov nastane iz premičnine nepremičnina......in potem je še vprašanje koliko na koncu sumasummarum zadeva stane? Ponavadi več kot da se takoj odločimo za pravo stvar, čeprav se na prvi pogled zdi da je drago. No na koncu se izkaže da temu ni tako.....da sploh ni bilo drago. Pa še dela za povrhu.....
dobro vprašanje.....
Ma kje pa, tebi vsa čast za 6x6.......da je bilo enostavno in poceni si pa predstavljam ja. Kdor ni probal nikoli ne bo vedel kako enostavne so take stvari
gre se za nivo ki nikoli ni vozila, oziroma je ...tukaj po forumu.....
No saj načeloma je vse enostavno in se vse da, vprašanje je le koliko časa dela in če sploh dela. Bolj ali manj v večini primerov nastane iz premičnine nepremičnina......in potem je še vprašanje koliko na koncu sumasummarum zadeva stane? Ponavadi več kot da se takoj odločimo za pravo stvar, čeprav se na prvi pogled zdi da je drago. No na koncu se izkaže da temu ni tako.....da sploh ni bilo drago. Pa še dela za povrhu.....
RangeRover napisal/-a:2.) Lisko nevem zakaj rabiš reduktor 242 za VM.
dobro vprašanje.....
Eh to pa je offroad forum....še dobro , da sem vajen in da se z vsemi koliko toliko razumem. Če človek nekaj vpraša pač želi sliat odgovor ne pa pametovanja kako se ne splača in zakaj bi sploh probaval....
Ni čudno, da novincem tale forum ne ustreza, če pa sledi napad še predenj se debata sploh lahko začne. In nekateri niste dojeli vprašanja....nisem vprašal ali gre prenardit ( ker gre vse samo vprašanje volje, časa in denarja je) ampak če gre sestavit....Recimo kot gre cliotov menjalnik na C3J motor kot ata na mamo....samo to me zanima.
Se pravi če gre enostavno namestiti pač še dif v samo ohišje 231 reduktorja tako, da bi potem v načinu pogona 4H imel še srednji dif brez zapore in potem ob preklopu v reduktorsko verzijo pogona pa še špero....samo to me zanima.
In seveda oglasli so se "spet" sami "poznavalci" Jeepo-ovih reduktorjev....Kateri (predvidevam) niti ne vedo kako izgleda jeep-ov 231 reduktor v notranjosti (zunanjost lahko vidi vsak otrok ,ki že zna pisat).
RangeRover: ti povem zakaj?
"Poznavalci" tega foruma znajo oh in sploh pljuvat po 2.5VM motorju in na koncu dodajo: Kako hudiča pa ta motor v alfi ali pa cryslerju gre brez problemov? Ker je konstrukcijsko prešibak, ker ima sfaljeno hlajenje in ker je dizel kater ne mara obratov nad 3000 obratov.Silit ga v rdečo polje pa je že bogoskrunstvo....In kaj se zgodi potem s takim motorjem v terencu, ko je potrebnona terenu zakopat in se izkopat pri tem pa seveda veselo pozabit kaj so sploh obrati....aja ni važno samo, da se izkoplješ....Ga matrat po terenu pa ni važno ali turbina polni ali ne....Da iz tega razloga potem velja "pravilo" pa jeep dizel ni jeep....da je pravi jeep samo bencinar in to 4.0 ali več....6 ali 8 valjni motor pač zmore obrate,navor pa še turbine in bosch črpalke nima....in gre....
Nekateri pač nimamo terencev zarad osnovnega namena kopat in skakat po blatu ter se vozit po terenu kjer se motor že na 1000 metrov dere in prosi naj nehaš...seveda ,če ne pač poči glava (pametnejši odneha). Je pa čist super avtek (če je ali pa če ga porihtaš) in ti vrača točno tisto kar od njega pričakuješ....seveda ,če pričakuješ preveč ti tudi on ponudi preveč (stroški).
In vprašanje zakaj rabi(rabim) 242 reduktor oz. verzijo pogona....Ker 231 ima ob vklopu 4 kolesnega pogona blokiran pogon obeh osi....iz tega sledi, da je avtek nemiren v ovinkih , da se v vsakem rondoju postavi po svoje....,da hočeš priplezat ne vem kam in zadnji kolesni par zakoplje moraš ustavit in preklopit na 4H potem pa na trdi podlagi spet izklopit....Če pa imaš še srednji dif pa vržeš 15tega novembra v 4H FULL TIME in do 15tega marca pozabiš na bilokaj pa te boli kurac kaka je podlaga....Če zakoplješ imaš pa na voljo še vedno reduktorske prestave, katere imajo vklopljeno srednjo špero....
In sedaj nazaj na debato....
242 in 231 reduktorja imata enako dolžino glavne osi (enak vhod,izhod in enako ketno za sprednji pogon). Sam reduktorski prenos ( planetni) je po mojem laičnem mnenju enak pri obeh torej ta del je enak....Sedaj nastane problem pri osi katera ima na sebi pri 242 dif in pa visko.Pri 231 pa nima nič od tega ampak samo sinhron (oz parkljasto sklopko) za vklop prednjega pogona. Torej če je os enako dolga kaj ima potem v sebi 231 namest difa in viska? Namest viska je sinhron za vklop prednjega pogona (spet po mojem laičnem mišljenju, saj 242 tega ima oz. ima namest tega visko, ki pa je natakjen na os in brez nje pogon normalno dela pač selne zapore ni...). Kaj pa je namest difa? Blenda? Oz. puša ali bilokaj, da pač kompenzira dolžino? Kot recimo pri apn-ih katere je imel v originalu 4 brzine namest 5te pa samo "blendo" katero pa si odstranu dodal zobnike in si imel 5 brzin....
To in samo to me zanima..Kaj ima 231 namesto difa glede na to, da je dolžina pri obeh ista....Če ima kdo slikce, 231, ko je vržen narazen bi blo priporočljivo....še bolje pa , če bi imel kdo 231 viška....lahko je tudi v okvari. Jeep je pač sedaj daly car in ne morem svojega 231 kar razdret in pogledat če gre plug and play varjanta, Ne vem zakaj bi kompliciral in nekaj delal po svoje ( dodelal pa ne vem kaj še vse.če so strokovnjaki pred mano že to vse pregruntali....kot pri renoju kjer pač kot lego kocke...)
In iz praktičnega vprašanja se takoj razvije debata zakaj in koliko se splača....
Alien brez zamere ampak kot jaz ne trobim v tvoji temi čemu se tebi splača predelovat kinder jačko, ko z njo niti uradno do trgovine ne boš mogel....ampak na terenu pa blestel kot Petra Majdič na smučeh....Tako prosim tudi ti ne pametuj kako se ne splača delat nekaj po svoje.....Če gre plug and play varjanta ne vem zakaj je ne bi izkoristil ob enem pa se počutil božansko, da mi je nekaj uspelo....pa čeprav so vse pred mano že naredili....samo zmetat skupaj je treba pravilno.
Ni čudno, da novincem tale forum ne ustreza, če pa sledi napad še predenj se debata sploh lahko začne. In nekateri niste dojeli vprašanja....nisem vprašal ali gre prenardit ( ker gre vse samo vprašanje volje, časa in denarja je) ampak če gre sestavit....Recimo kot gre cliotov menjalnik na C3J motor kot ata na mamo....samo to me zanima.
Se pravi če gre enostavno namestiti pač še dif v samo ohišje 231 reduktorja tako, da bi potem v načinu pogona 4H imel še srednji dif brez zapore in potem ob preklopu v reduktorsko verzijo pogona pa še špero....samo to me zanima.
In seveda oglasli so se "spet" sami "poznavalci" Jeepo-ovih reduktorjev....Kateri (predvidevam) niti ne vedo kako izgleda jeep-ov 231 reduktor v notranjosti (zunanjost lahko vidi vsak otrok ,ki že zna pisat).
RangeRover: ti povem zakaj?
Nekateri pač nimamo terencev zarad osnovnega namena kopat in skakat po blatu ter se vozit po terenu kjer se motor že na 1000 metrov dere in prosi naj nehaš...seveda ,če ne pač poči glava (pametnejši odneha). Je pa čist super avtek (če je ali pa če ga porihtaš) in ti vrača točno tisto kar od njega pričakuješ....seveda ,če pričakuješ preveč ti tudi on ponudi preveč (stroški).
In vprašanje zakaj rabi(rabim) 242 reduktor oz. verzijo pogona....Ker 231 ima ob vklopu 4 kolesnega pogona blokiran pogon obeh osi....iz tega sledi, da je avtek nemiren v ovinkih , da se v vsakem rondoju postavi po svoje....,da hočeš priplezat ne vem kam in zadnji kolesni par zakoplje moraš ustavit in preklopit na 4H potem pa na trdi podlagi spet izklopit....Če pa imaš še srednji dif pa vržeš 15tega novembra v 4H FULL TIME in do 15tega marca pozabiš na bilokaj pa te boli kurac kaka je podlaga....Če zakoplješ imaš pa na voljo še vedno reduktorske prestave, katere imajo vklopljeno srednjo špero....
In sedaj nazaj na debato....
242 in 231 reduktorja imata enako dolžino glavne osi (enak vhod,izhod in enako ketno za sprednji pogon). Sam reduktorski prenos ( planetni) je po mojem laičnem mnenju enak pri obeh torej ta del je enak....Sedaj nastane problem pri osi katera ima na sebi pri 242 dif in pa visko.Pri 231 pa nima nič od tega ampak samo sinhron (oz parkljasto sklopko) za vklop prednjega pogona. Torej če je os enako dolga kaj ima potem v sebi 231 namest difa in viska? Namest viska je sinhron za vklop prednjega pogona (spet po mojem laičnem mišljenju, saj 242 tega ima oz. ima namest tega visko, ki pa je natakjen na os in brez nje pogon normalno dela pač selne zapore ni...). Kaj pa je namest difa? Blenda? Oz. puša ali bilokaj, da pač kompenzira dolžino? Kot recimo pri apn-ih katere je imel v originalu 4 brzine namest 5te pa samo "blendo" katero pa si odstranu dodal zobnike in si imel 5 brzin....
To in samo to me zanima..Kaj ima 231 namesto difa glede na to, da je dolžina pri obeh ista....Če ima kdo slikce, 231, ko je vržen narazen bi blo priporočljivo....še bolje pa , če bi imel kdo 231 viška....lahko je tudi v okvari. Jeep je pač sedaj daly car in ne morem svojega 231 kar razdret in pogledat če gre plug and play varjanta, Ne vem zakaj bi kompliciral in nekaj delal po svoje ( dodelal pa ne vem kaj še vse.če so strokovnjaki pred mano že to vse pregruntali....kot pri renoju kjer pač kot lego kocke...)
In iz praktičnega vprašanja se takoj razvije debata zakaj in koliko se splača....
Alien brez zamere ampak kot jaz ne trobim v tvoji temi čemu se tebi splača predelovat kinder jačko, ko z njo niti uradno do trgovine ne boš mogel....ampak na terenu pa blestel kot Petra Majdič na smučeh....Tako prosim tudi ti ne pametuj kako se ne splača delat nekaj po svoje.....Če gre plug and play varjanta ne vem zakaj je ne bi izkoristil ob enem pa se počutil božansko, da mi je nekaj uspelo....pa čeprav so vse pred mano že naredili....samo zmetat skupaj je treba pravilno.
Pozdrav Lisko
To si pa povedal oz. napisal kot se spodobi. Vprašaš za mnenje ter predloge in v štartu dobiš odgovor ZAKAJ in TO SE NE SPLAČA. Zakaj pa se potem splača avto dvigovat, predelovat, druge diffe gor dajat večje gume. Bi nekdo rekel da se to ne splača, predvsem pa zakaj. Če kdo pozna odgovor ali ima sheme naj pripopa gor, pove predlog. Namen forumov je da si pomagamo drug drugemu na pa da misel v štartu zatremo. Tak da prosim pomagajte drug drugemu ne pa da k.....o drug druge.
Lisko ti pa samo naprej z inovacijami. Če ne bi bilo ljudi kakor ti bi še vedno v jamah živeli
LP vsem na forumu
To si pa povedal oz. napisal kot se spodobi. Vprašaš za mnenje ter predloge in v štartu dobiš odgovor ZAKAJ in TO SE NE SPLAČA. Zakaj pa se potem splača avto dvigovat, predelovat, druge diffe gor dajat večje gume. Bi nekdo rekel da se to ne splača, predvsem pa zakaj. Če kdo pozna odgovor ali ima sheme naj pripopa gor, pove predlog. Namen forumov je da si pomagamo drug drugemu na pa da misel v štartu zatremo. Tak da prosim pomagajte drug drugemu ne pa da k.....o drug druge.
Lisko ti pa samo naprej z inovacijami. Če ne bi bilo ljudi kakor ti bi še vedno v jamah živeli
LP vsem na forumu
LP
Cobra13
Cobra13
Cobra13 napisal/-a: Namen forumov je da si pomagamo drug drugemu na pa da misel v štartu zatremo. Tak da prosim pomagajte drug drugemu ne pa da k.....o drug druge.
taprav se je najdel oglašat:
Cobra13 napisal/-a:Si boš moral omislit novega terenca pa boš mogoče mel mir ker to je že počasi neverendingstory.
http://www.nivaoffroadteam.com/forum/vi ... ght=#76416
Cobra13 napisal/-a:Prodaj čirota pa kupi mojo fronterco pa bo mir![]()
http://www.nivaoffroadteam.com/forum/vi ... ght=#74842
2lisko
Kakor hočeš. Pa ščij proti vetru, če češ, saj bodo tvoji čevlji poscani. Torej tvoj problem.
Pa komot me prašaš za kar koli če se splača. Meni se, ker se močno trudim da ne počnem neumnosti.
Če pa za kakšno stvar veš za boljšo in cenejšo opcijo pa prosim ne bodi tiho. Javi takoj. Bom zelo vesel in hvaležen za vsak nasvet. Lahko me tudi kur...aš ali pošlješ nekam, nima veze, sam da boljše in ceneje skozi pridem.
No, vsekakor pa prosim objavi kako se je zadeva iztekla ko bo in če bo kdaj videla luč tega sveta.
Živi bili pa videli kdo je imel prav.
Največji problem takih tem je prav v tem da na konc ni nič. Galame pa toliko kot da bo najmanj serijska proizvodnja stekla.....pol se pa vsi mutave delajo, Sava pa še vedno teče.
Najprej naredi, sprobaj, šele pol se pa kurči......ne pa kr neki na pamet.
Tole zadnje ni namenjeno tebi lisko, ampak na splošno (tudi zame velja) tak da ne boš spet v luft skakal
Imaš pa prav, tam ko govoriš o tem da je zadovoljstvo pri takem če rata. To pa res. Samo drago zadovoljstvo.....tako kot na tekmi: narediš nekaj za publiko in vsi so navdušeni. No pol gre publika navdušeno na biro in se celo še nekaj minut navdušeno pogovarjajo o tem. Ponavadi se začne pogovor takole: A si videl tisto budalo........
Medtem pa budalo zaradi pet minut slave pospravlja avto na vlečno in razmišlja koliko ga bo vseskupaj (spet) stalo.......
Pa veliko zadovoljstva želim......jako mi zadovoljstvo če nekaj let obnavljaš staro kanto pol se pa še peljat ne moreš. Za koji k. pol sploh delaš. Boljše zastonj ležat kot zastonj delat.......
Alien ne vem kje ti vidiš galamo...Čist enostavno sem vprašal , če že je kdo , ki je tole poskušal....Ker pač okol pogonov še nisem kaj dosti delov pri jeepu, mogoče pa kdo že je. Kot recimo , če bi ti vprašal če paše sklopka od R5 1.4 bencinarja na 1.6 dizla....pa ti jaz povem da paše. Ali pa kako dobit vodno pumpo za 2.5VM motor....kupiš od alfe...je ista.
Edino zacki mi je na privat dal link s to temo....
In potem med pogovorom pa sem prišel do tega...
jaz bi kompliciral še dalje in bi sestavil reduktor brez viska oz. samo pogon preko srednjega diffa....Hja ampak tukaj pa pridemo do problema....vklop prednjega pogona(ki je preko difa) ...pri preklopu v reduktor pa bi moral še vklopit špero.....ampak špera mi pa manjka....
Heh hecno ampak takih debat manjka na forumu....
Čist enostavno se mi je nekaj posvetilo....Imam 231 , ki nima difa in 249 , ki nima špere....
Iz teh dveh (teoretično) lahko sestavim reduktor, ki bo imel:
samo zadnji pogon....4 kolesni pogon brez špere(zarad lažje vožnje po asflatu bi mu odstrnil visko) in reduktorski pogon brez špere.
Ali pa:
stalni 4 kolesni pogon brez špere. stalni 4 kolesni pogon s špero (uporabil bi sinhorn za vklop prednjega pogona od 231 namesto viska) in pa reduktorski pogon s špero...
Samo ti dve opciji imam na voljo....
Alien "pacanje" počasi skupaj je ravno iz razloga, ker pač nimam neomejeno denarja, da bi pokupil vse dele in potem ugotovil, da ne gre...delal pa tega še očitno nihče ni oz. ne dobim info s prve roke, če je tole izvedljivo... (jeep se je "pacal" eno leto ravno iz razloga , ker sem lahko na mesec porabil do 300 evrov (včasih 100 včasih pa več) in če je neka stvar presegla to ceno je pač projekt počival do nasljednjega mesca...Recimo pri R5 sem si želel met zadaj diske....Preme od GT turbo so se prodajale po 20-50 tisoč sit še takrat....potem pa po dolgem iskanju in čakanju pravega oglasa se najde tip, ki je premo podaril....Pa je bila popolnoma izpravna....samo ploščice sem dal nove pa se je potem vozla dve leti...prema pa je še sedaj v garaži-izpravna. Enako je sedaj zgodba "z mojo galamo o 4 kolesnem pogonu". Dobil sem 249 reduktor, ki je popolnoma izpraven (ležaji,ketna, zobniki nimajo nobene zračnosti) za 20 evrov in akumulatorček. In če dobim še kje 231 za podobno ceno bom pacal dalje....Ali pa če se bo oglasil kdo ki bo 100% vedel , da taka zadeva gre prenardit....do takrat pa bo ostalo samo v teoriji...denarja lih nimam, da bi ga metal skozi okno....ampak 20 evrov pa še dam.
In zato "skakanje" u luft, ker je bilo že ne malo stvari, ko so vsi rekli , kupi zmontiraj in vozi ampak na koncu se je pokazalo, da se da z malo iznajdljivosti, strpnosti in iskanja pravih delov nardit dosti cenej. Seveda ob pogoju , da nisi vezan časovno in , da nimaš nikakršne izgube, če pač projekt stoji dlje časa.
Edino zacki mi je na privat dal link s to temo....
In potem med pogovorom pa sem prišel do tega...
jaz bi kompliciral še dalje in bi sestavil reduktor brez viska oz. samo pogon preko srednjega diffa....Hja ampak tukaj pa pridemo do problema....vklop prednjega pogona(ki je preko difa) ...pri preklopu v reduktor pa bi moral še vklopit špero.....ampak špera mi pa manjka....
Heh hecno ampak takih debat manjka na forumu....
Čist enostavno se mi je nekaj posvetilo....Imam 231 , ki nima difa in 249 , ki nima špere....
Iz teh dveh (teoretično) lahko sestavim reduktor, ki bo imel:
samo zadnji pogon....4 kolesni pogon brez špere(zarad lažje vožnje po asflatu bi mu odstrnil visko) in reduktorski pogon brez špere.
Ali pa:
stalni 4 kolesni pogon brez špere. stalni 4 kolesni pogon s špero (uporabil bi sinhorn za vklop prednjega pogona od 231 namesto viska) in pa reduktorski pogon s špero...
Samo ti dve opciji imam na voljo....
Alien "pacanje" počasi skupaj je ravno iz razloga, ker pač nimam neomejeno denarja, da bi pokupil vse dele in potem ugotovil, da ne gre...delal pa tega še očitno nihče ni oz. ne dobim info s prve roke, če je tole izvedljivo... (jeep se je "pacal" eno leto ravno iz razloga , ker sem lahko na mesec porabil do 300 evrov (včasih 100 včasih pa več) in če je neka stvar presegla to ceno je pač projekt počival do nasljednjega mesca...Recimo pri R5 sem si želel met zadaj diske....Preme od GT turbo so se prodajale po 20-50 tisoč sit še takrat....potem pa po dolgem iskanju in čakanju pravega oglasa se najde tip, ki je premo podaril....Pa je bila popolnoma izpravna....samo ploščice sem dal nove pa se je potem vozla dve leti...prema pa je še sedaj v garaži-izpravna. Enako je sedaj zgodba "z mojo galamo o 4 kolesnem pogonu". Dobil sem 249 reduktor, ki je popolnoma izpraven (ležaji,ketna, zobniki nimajo nobene zračnosti) za 20 evrov in akumulatorček. In če dobim še kje 231 za podobno ceno bom pacal dalje....Ali pa če se bo oglasil kdo ki bo 100% vedel , da taka zadeva gre prenardit....do takrat pa bo ostalo samo v teoriji...denarja lih nimam, da bi ga metal skozi okno....ampak 20 evrov pa še dam.
In zato "skakanje" u luft, ker je bilo že ne malo stvari, ko so vsi rekli , kupi zmontiraj in vozi ampak na koncu se je pokazalo, da se da z malo iznajdljivosti, strpnosti in iskanja pravih delov nardit dosti cenej. Seveda ob pogoju , da nisi vezan časovno in , da nimaš nikakršne izgube, če pač projekt stoji dlje časa.
To , da so različno je povsem razumljivo....
231..
Vklop prednjega pogona preko sinhrona št. 35. Vklop reduktorja preko sinhrona 33
242...
Vklop prednjega pogona (preko difa št. 21)in potem tudi špere preko "akse" št. 15. Vklop reduktorja preko sinhrona št. 12.
249...
Vklop reduktorja preko sinhrona št. 9. Prednji pogon gnan preko difa št. 12 in potem delna blokada preko viska št. 20
Vprašanje, ki se postavlja meni pa je:
reduktor (zobniški prenos) bi koristil od 231 in pa sam vklop reduktorja.za pogon prednje osi bi na akso potem nasadil dif (št.12 iz 242) namesto viska (št20 iz 249) pa bi koristil sinhron iz 231 št.35.
Če bi tole šlo bi dobil: 4H stalni 4 kolesni pogon, 4H stalni 4 kolesni pogon in špera srednjega difa in pa 4L s špero in reduktorjem.
Od samo zadnjega pogona bi se pač moral poslovit...
231..
Vklop prednjega pogona preko sinhrona št. 35. Vklop reduktorja preko sinhrona 33
242...
Vklop prednjega pogona (preko difa št. 21)in potem tudi špere preko "akse" št. 15. Vklop reduktorja preko sinhrona št. 12.
249...
Vklop reduktorja preko sinhrona št. 9. Prednji pogon gnan preko difa št. 12 in potem delna blokada preko viska št. 20
Vprašanje, ki se postavlja meni pa je:
reduktor (zobniški prenos) bi koristil od 231 in pa sam vklop reduktorja.za pogon prednje osi bi na akso potem nasadil dif (št.12 iz 242) namesto viska (št20 iz 249) pa bi koristil sinhron iz 231 št.35.
Če bi tole šlo bi dobil: 4H stalni 4 kolesni pogon, 4H stalni 4 kolesni pogon in špera srednjega difa in pa 4L s špero in reduktorjem.
Od samo zadnjega pogona bi se pač moral poslovit...
- OrangePower
- jeep corporation
- Kraj: Skopo
- Kontakt:
242
jaz prodam 242 za 400€ 040697872 l.p. erik
Re: 242
jeep corporation napisal/-a:jaz prodam 242 za 400€ 040697872 l.p. erik
Vse lepo in prav in hvala na ponudbi....
A v enem postu sem napisal:
Dobil sem 249 reduktor, ki je popolnoma izpraven (ležaji,ketna, zobniki nimajo nobene zračnosti) za 20 evrov in akumulatorček.
Za podobno ceno sedaj iščem 231 reduktor, da bi lahko probal zmetat skupaj na "suho" in potem samo premontiral.
Vprašanje!
Lisko pozdravljen!
Vidim da si se poglobil v reduktorje in zadevo obvladaš.
Poslal sem ti en mail mogoče mi lahko odgovoriš,.... 
Vidim da si se poglobil v reduktorje in zadevo obvladaš.
Re: 242
lisko napisal/-a:A v enem postu sem napisal:Dobil sem 249 reduktor, ki je popolnoma izpraven (ležaji,ketna, zobniki nimajo nobene zračnosti) za 20 evrov in akumulatorček.
Za podobno ceno sedaj iščem 231 reduktor, da bi lahko probal zmetat skupaj na "suho" in potem samo premontiral.
Vrni se na “Avtomobili in oprema”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti